Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не сум 100% сигурен, ама мислам дека долгови има уште од генерацијата што освои 2017. Македа и Кањелас беа особено гласни за тоа и пред шпанските медиуми и пред ЕХФ.Добро бе на кој играчи му се должни толку и колкав е целиот долг?
Какво срање чоече.
Преку ВАЈЛД Карта за нив изгледа веќе е планирано едно место, така да неверувам дека има врска ова со нив.Se si mislam ako ne igrame nie Liga sampioni Zagreb ke go zazeme naseto mesto tamu
Јас сум во Келн. Тие (Извршниот комитет на ЕХФ н.з.) го донеле тоа во петокот, предлог-заклучок. Јас ќе имам разговор со господинот Видерер (претседателот на ЕХФ Михаел Видерер н.з.). Најверојатно ќе одиме по судења. Ние денеска ќе им го напишеме тоа. Тоа е заради долговите од претходното раководство. Ова не е конечно. Ќе видиме – ни даде денеска кратка изјава Михајло Михајловски.
Ќе ја среди Михо, верувам во него.![]()
Михајловски по веста дека ЕХФ го суспендира Вардар од ЛШ: Ова не е конечно, веројатно ќе одиме по судења - Слободен печат
Постои опасност ракометниот клуб Вардар 1961 да не настапува во Лигата на шампионите идната сезона, иако е пријавен. Според ракометниот сајт „Балкан хендбол“ ЕХФ минатиот петок донел решение Вардар да не добие дозвола за настап во Лигата на шампионите. Добиј ги најважните вести, бесплатно на...www.slobodenpecat.mk
od koga velev jas dvete ekipi liga evropa i to e to, eve i da sredi mihajlo i da isplati se pak ste daleku od ls ke ve shibaat site, isto kako sho velam za nas deka ne sme za tamu zasega
od druga strana zhalno ako se raspadnatie site gubime na interes taka...
А бе другар со главните луѓе што ги имаме кај нас Михајло и кај вас Штерјиеви треба и двете екипи да играат лига шампиони. Кај вас според мене главен проблем ви е салата и мора да го средат тоа. Ракометот како спорт не бара многу финансии и мислам дека сегашниве газди на Вардар и Пелистер можат да направат нашите клубови да бидат меѓу подобрите во Европа. Кај нас голем проблем е долгот што го остави Самсоненко а државата не го санкционираше тоа. И на крајот мора сите да разбереме колку повеќе екипи поконкурентни толку подобро за сите нас. Јас колку и да го сметам Пелистер/Чкембари за ривали и не ве баш мирисам толку посвесен сум дека мора и Вардар и Пелистер да бидат јаки за да имаме здраво ривалство. И затоа не се ситам на вакви неубави работи кога ни се случуваат. Јас искрено ќе ви честитам доколку освоите титула без проблем затоа што е здраво за спортот а и за навивањето кај нас. На крајот на краиштата не мора Вардар цело време да освојува титули, иако не ми смета тоаod koga velev jas dvete ekipi liga evropa i to e to, eve i da sredi mihajlo i da isplati se pak ste daleku od ls ke ve shibaat site, isto kako sho velam za nas deka ne sme za tamu zasega
od druga strana zhalno ako se raspadnatie site gubime na interes taka...
vidi daleku deka se sitam jas naprotiv sakam vardar da e jak ama da e jak kako vo tie dve tri godini ednostavno ne e zdravorazumno da zemi da frla nekoj narodna para, i vo pelister verojatno nikogash nema da go doziveeme toa, muabetot sho nikoj ne mozi da go smeni deka kombiniran tim makedonski so domasni i diskutabilni stranci nema da e nikogas konkurenten vo ls, boranija sitna ke bidi i sekogas na granica megju ls i liga evropa kako sti sme i dvete momentalnoА бе другар со главните луѓе што ги имаме кај нас Михајло и кај вас Штерјиеви треба и двете екипи треба да играат лига шампиони. Кај вас според мене главен проблем ви е салата и мора да го средат тоа. Ракометот како спорт не бара многу финансии и мислам дека сегашниве газди на Вардар и Пелистер можат да направат нашите клубови да бидат меѓу подобрите во Европа. Кај нас голем проблем е долгот што го остави Самсоненко а државата не го санкционираше тоа. И на крајот мора сите да разбереме колку повеќе екипи поконкурентни толку подобро за сите нас. Јас колку и да го сметам Пелистер/Чкембари за ривали и не ве баш мирисам толку посвесен сум дека мора и Вардар и Пелистер да бидат јаки за да имаме здраво ривалство. И затоа не се ситам на вакви неубави работи кога ни се случуваат. Јас искрено ќе ви честитам доколку освоите титула без проблем затоа што е здраво за спортот а и за навивањето кај нас. На крајот на краиштата не мора Вардар цело време да освојува титули, иако не ми смета тоа
Апсолутно. Он знае и притисок да направи, да си стои на став, а и со децении се мота со ЕХФ, сите од врвот го знаат таму. Памтам пред некој година претседателот од Чеховски Медведи нешто се бунеше за Вардар и збореше дека не е фер, зошто Вардар го има Михајловски, кој е човек со големо влијание во ракометниот свет. Луѓе забораваат дека он беше претседател на РФМ и го предложи Мукаетов да го смени. Исто и на СЕХА е претседател.Ако некој може вакво нешто да среди, тоа е Михо...
Знам дека не се ситиш, затоа и ти направив муабет. Ни требаат и јак Вардар и јак Пелистер, и уште некој клуб плус. Не само ракомет туку и фудбал. Тоа мора на сите да ни е јасно. Секогаш ќе си навиваш за твојот клуб ама секогаш ќе навиваш и ривалот да биде конкурентен. Мора да биде така за доброто на сите.vidi daleku deka se sitam jas naprotiv sakam vardar da e jak ama da e jak kako vo tie dve tri godini ednostavno ne e zdravorazumno da zemi da frla nekoj narodna para, i vo pelister verojatno nikogash nema da go doziveeme toa, muabetot sho nikoj ne mozi da go smeni deka kombiniran tim makedonski so domasni i diskutabilni stranci nema da e nikogas konkurenten vo ls, boranija sitna ke bidi i sekogas na granica megju ls i liga evropa kako sti sme i dvete momentalno
za paralelniot svet na kano ne komentiram, valjda si drka na vemereto ko ke dojdi na vlast pa da istura moja i vasha para i da se siti ovde, ama tesko i toa da se povtori, ednas opstanete pa posle jadi gomna![]()