Фан клуб - РК Вардар

Парите океј, меѓутоа мораш да земеш во предвид уште неколку работи.

Толедо и Столе се во аут, клупата е тенка дури и да беа здрави. Веројатно не очекуваш дека некој ќе ризикува некаква повреда кога сезоната почнува за 2 недели и тоа на гости кај Монпелје?

Имаме огромни промени во играчкиот ростер, а поголем дел од играчите кои дојдоа се неискусни + нов тренер.

Отсуството на Калараш воопшто не е за потценување. Со Џинот прошлата сезона играа како централни дефанзивци (3 и 4) и се знаат доста добро. Очигледна беше неуиграноста на Џинот со Дисингер денеска кој играше како 4-ка.

И како за крај, Кил ги почна подготовките речиси две недели пред Вардар. Одиграа можеби преку 10 подготвителни меча (меѓу кои и против Барселона и ПСЖ), германскиот суперкуп против Фленсбург и едно коло во Бундес против Гепинген.

Затоа велам, да парите се убави меѓутоа треба да сме реални со очекувањата.

Se toa vo red, ama porado bi go osovoil super globe pa makar i da gi izgubam prvite 2 vo LS... Finansiski dobivas dobra inekcija sega, na pocetok na sezona koga ni treba, plus imas garantirano ucestvo pak slednata sezona. Grupata sekako ke ja pomineme, a nie obicno sjaeme koga e potesko. Ni vaka nemame garancija deka ke tepame so montpelie vo gosti.

Kalaresh ne dojde posto ne stignale viza da mu organiziraat. Toa e neprifatlivo. Isto i za fijaskoto so avionite, toa trebase i mozese da se resi ako odea den porano ili ako si gi potvrdea kartite den dva porano.

Drugoto vo red, mada mislam deka mozea i malku podobro da si spremat golmanite. Ne sum bas impresioniran ni od noviot trener, jas bar nisto ne vidov ni na tajmautite ni deka se nesto bog znae sto spremeni. Svabite na poluvreme stegnaa i ni napravija 10 razlika. Rezultatot laze, na kraj oni se opustija pa gi stignavme, da izigraa kako sto treba ke bese debakal.

Ќе се средиме,Кил се влезени во врвна форма,а ние уште го градиме системот!

Ќе се средиме,Кил се влезени во врвна форма,а ние уште го градиме системот!
Имаш информација овака на прва топка каков им е впечатокот на играчиве за Писонеро?Го бендисуваат?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Вардар беше скоро без цела постава од лани и тренер (Карачич,Милосавлјев,Фереира,Калараш,Стоилов + Толедо и ова боранијата шо замина ко Кисељев и остали) се виде дека и пристапот им е како на пријателски турнир не само на нив туку и на Кил како шо се виде дека најголем проблем ке им е голманската позиција(реално овие двајца шо ги имаат не се на ниво) и среден бек (Скубе не е за носител на тим е многу некозистентен а Атман е далеку од она шо беше некогаш)
Како и стално како одминува времето ке темпираат форма стандард за нив во сиве години наназад
Тренеров некако како да е во грч ми изгледа од она шо можам да го приметам али уигруваше и некој тактики во тек на меч.
Ништо страшано некој финеси ке се средат како одминува сезоната и како шо ке влегуваат во форма особено ке можат да испробаат некој работи во СЕХА не со Кинезиве али да со МОтор пред Монпелје

Од ова што го изгледав, најмногу во око што ми падна е дека Дисингер ептен се има побалканчено. Дури и вчера приметив му се испонаша на тренерот на крај кога имаше фаул над него и го извади од игра за да влезе Кукуловски.

1:26:50

Sent from my iPhone using Tapatalk

Од ова што го изгледав, најмногу во око што ми падна е дека Дисингер ептен се има побалканчено. Дури и вчера приметив му се испонаша на тренерот на крај кога имаше фаул над него и го извади од игра за да влезе Кукуловски.

1:26:50

Го приметив и јас ова но мислам дека го фати за рака да го побрза му пречеше,веќе беше почнат нападот.Овој ко да го здоболи раката па нешто му пререче...

Реалноста е дека откако Кил ја стегна одбраната, посебно со таа агресивна игра на средина, нашиве бекови немаа идеа што да прават во напад. Колку само топки ни пресекоа, што реално беа додавања од паника. Не знаевме кај да ја даваме и фрлавме некои ризични додавања. Нема везе, поминало. Не е битно ова. Океј, да, финансиски е убава цифра, али јебига, поминало.

Мене ме секираат централниве бекови и голманиве. Мислам дека голманиве може ќе бидат океј. Овој Кугис делува дека има рефлекс. Гедбан е голем, крева нозе човекот, но, делува дека е без осет и има спора реакција. Може требаше да се инвестира во оваа позиција. Но, никад не се знае со голмани, ќе видиме. Не сум толку песимист за нив.

Не знам дали Атман и Скубе се калибар да бидат главни бекови на европски шампион. Добри играчи се, но, имаат недостатоци. Атман во својот врв повеќе ми се допаѓаше како играч од Скубе. Гледам Писонеро пробуваше да копира нешто од лани со двајцата, Атман како лев бек, како лани Игор, али не идеше нај-нај.

Се надевам дека шеф е во право кога вика дека ќе се носи уште еден нов играч, среден/десен бек. Ни треба таков некој играч. Претпоставувам нема да биде од некој врвен калибар, али пак, за ротација, ќе биде поволно да се има уште еден.

Дисингер е добар, иако е ниво под Борозан. Не знам што километража од Горбок ќе извадиме оваа година. Делува доста спор, и 37 ќе фати. Како и да се нема некоја доверба во него.

Новиве пикери ми делуваат Океј мене. Овој Пелко делува дека офанзивно е солиден.

Крилата ни се тие, и тие се добри.

Ќе видиме, со заздравен ростер, со Калараш, со некој плус бек, солидна екипа ќе имаме. Да се уиграме, ќе држиме некое ниво.

Имаш информација овака на прва топка каков им е впечатокот на играчиве за Писонеро?Го бендисуваат?

За Писонеро незнам,знам само за Диско,дека го кренал нивото x2 во споредба со прошлата година.Се шпекулира,со уште едно засилување од АСОБАЛ ама шансите се 50 на 50.
Автоматски споено мислење:

Автоматски споено мислење:

сеа праев муабет со еден руски тренер.Вика,Вардар се готови на 60% има уште многу за работа и ќе се соберат,ова не е показател.20190829_222819.jpg

Последно уредено:
Диско пролетоска го заебаваа за да го зајакне рамото дека треба да најде патека во двор или било што нешто што не е бетонирано и со онаква славик мешалка за бетон сам да земе да избетонира.

Не треба веројатно да ви потенцирам што направи летово.

П. С. @chef_cook другар ова руски е или украински? Од љубопитност прашувам

Диско пролетоска го заебаваа за да го зајакне рамото дека треба да најде патека во двор или било што нешто што не е бетонирано и со онаква славик мешалка за бетон сам да земе да избетонира.

не бе?

руски,незнам да пишувам украински

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom