Фан клуб - РК Вардар

И тој што не бил у Хрватска не е прав фан на Вардар и е куропушач? Се слагам дека се дебилни пцуењата после секој кикс на Вардар, реков погоре зошто, али муабетов за Хрватска не ти е на место.
Не го пишав тоа во тој стил но се знае дека тие што најмногу пцујат по вакви киксови треба тоа да го прават на трибина а не на тастатура,тие што пцујат после овие киксови не знаат како изгледа салана Јане Сандански и уште пишуваат демек џабе се идело до Загреб .Епа за никое гостување каде што сум бил не ми е мака и каде што сме губеле вакви натпревари и каде што сме биле декласирани

Dolga e sezonata, ke imaat kiksovi site ekipi, pa i Barsa koja do sega e 5/5 i Kielce 4/4 (vecerva i tie 5/5). Vardar padna na prviot poseriozen psiholoski test sezonava sto e zagrizuvacki. Pokraj fizicki i takticki ekipata mora da bide i psiholoski vo top forma.

Dzabe gi opravduvate igracite. Toa sto se desi sinoka bese sramota. Vo nikoj slucaj ne e za opravduvanje ama bas u nikoj slucaj!!! Da izgubevme od Barsa, Vezprem, Kielce , PSG ajde ke razberam ama od Zagreb drvava e za sekoja osuda, pocnuvajki od Raul pa sekoj igrac poedinecno. Nemoes ednostavno nesmees da dozvolis za 15 minuti da prokockas 5 razlika i da izgubis na kraj. Na sto licese toa vcera? Si praime film za F4 a pravime takvi gluposti sto ni u SEHA ne smee. Epa drugari i drugarki braka i sestri zatoa ke tupime glava sekoja godina lelel za malce u pm F4 aj sledna godina...

P.S. Sreken praznik za mnogu godini neka e!

A site vie tuka "zagrizeni" a novopeceni navivaci , da go batalite VARDAR i da si navivate pak za "makedonskiot brend" metalurK !!!!

A site vie tuka "zagrizeni" a novopeceni navivaci , da go batalite VARDAR i da si navivate pak za "makedonskiot brend" metalurK !!!!
Од кај знаеш па ти кој е новопочен а кој веќе испечен?

Алооооооо. Местачи. Да ви ебам матер се женско да ви ебам. Дибиров, Штербик и останатите курчете се на друго место. Да ви ебам матер мафијаши. Самсоненко оди си пичко. Каков клуб направи гомно! Од клуб во кој играат ракометари со срце на терен сега го направи вештачки клуб. Мрш у пичку матер. Местачи, мафијаши. Од такви натпревари нема да играте на ф4 гомнари едни
Направи клуб кој веќе 2 години по ред е на 2-3 голови од Ф4 во ЛШ. За разлика од времето пред Сергеј кога едвај се стигаше до победа во тоа шталата во Автокоманда, и кога античките навивачи се ситеа на слабоста на тогашниот Вардар. Местачи викаш, не викам дека не сум се посомневал некогаш и јас, ама не и вчера, не може секој пораз да е местена утакмицата. Спорт е ова некогаш ти оди некогаш не, ете вчера не им одеше, глупи грешки, промашени зицери на крајот и тоа е, ништо страшно луѓе се тоа не се роботи па секоја да ја победуваат. Тие приказни со играњето со срце палат на една или најмногу две утакмици, барем јас така мислам. Џабе ти е игра со срце кога немаш некои јаки играчи, зборувај ми за тоа како поранешниот Вардар ќе го добие сегашниов Веспрем само со игра со срце. Смешно е веќе, местена оваа местена онаа, изгубиле изгубиле, следната ќе се соземат и ќе победат.

Направи клуб кој веќе 2 години по ред е на 2-3 голови од Ф4 во ЛШ. За разлика од времето пред Сергеј кога едвај се стигаше до победа во тоа шталата во Автокоманда, и кога античките навивачи се ситеа на слабоста на тогашниот Вардар. Местачи викаш, не викам дека не сум се посомневал некогаш и јас, ама не и вчера, не може секој пораз да е местена утакмицата. Спорт е ова некогаш ти оди некогаш не, ете вчера не им одеше, глупи грешки, промашени зицери на крајот и тоа е, ништо страшно луѓе се тоа не се роботи па секоја да ја победуваат. Тие приказни со играњето со срце палат на една или најмногу две утакмици, барем јас така мислам. Џабе ти е игра со срце кога немаш некои јаки играчи, зборувај ми за тоа како поранешниот Вардар ќе го добие сегашниов Веспрем само со игра со срце. Смешно е веќе, местена оваа местена онаа, изгубиле изгубиле, следната ќе се соземат и ќе победат.

Mnogu mi e smesno ova boldiranoto. Nemoze be non stop da e taka nemoze znaci. Toa e ona sto ni fali i sto sinoka se potvrdi po koj znae koj pat. Falat igraci sto sami ke ja resat utakmicata.

Каде бе со овој Џамбо Милиќ? За Штербик веќе спомнав. Да знам дека Џамбо ќе има една-две утакмици со 15+ интервенции, ама со таков голман никад нема да играме на Ф4. Многу депримирачки делува за ракометариве голман кој не мрда у пм.

Киелце изгубиле дома од Лавовите (y) Следната со нив играме во Јане, еве ни шанса да избиеме на лидерската позиција во групата.

Е тек сеа ми иде да си каснам од гзот за поразов до Загреб:place:

Dzabe gi opravduvate igracite. Toa sto se desi sinoka bese sramota. Vo nikoj slucaj ne e za opravduvanje ama bas u nikoj slucaj!!! Da izgubevme od Barsa, Vezprem, Kielce , PSG ajde ke razberam ama od Zagreb drvava e za sekoja osuda, pocnuvajki od Raul pa sekoj igrac poedinecno. Nemoes ednostavno nesmees da dozvolis za 15 minuti da prokockas 5 razlika i da izgubis na kraj. Na sto licese toa vcera? Si praime film za F4 a pravime takvi gluposti sto ni u SEHA ne smee. Epa drugari i drugarki braka i sestri zatoa ke tupime glava sekoja godina lelel za malce u pm F4 aj sledna godina...

P.S. Sreken praznik za mnogu godini neka e!

Везспрем каква разлика прокоцкаа за освојување ако така гледаш на работите
значи се дешава кога најмалку се очекува

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ова ќе биде добар трансфер само ако наредната или барем понаредната сезона си замине и Македа и на негово место дојде некој играч од типот на Блаж Јанц, односно многу подобар техничар.

Двојка од Македа и Криштофанс на десен бек укажува на автоматско успорување на играта во нападот, особено што лево ќе игра некој од Канељас или Деревен... Замислете постава од Дервен - Игор/Циндриќ- Криштофанс или недај боже Канељас на среден при повреда не некој од овие двајца. Душебаев често знаеше да даде и луди асистенции од пикер и до крило, Криштофанс не дека не знае него физични е невозможно да го стори тоа оти е киборг.

А и Деревен ако не покаже знаци на подобрување мора да се шитне, таков играч е за во среден век да игра со Талевски во тим на Червар.

Po mene odlicen poteg e angazmanov na Kristopans. Rakometar koj ima fantasticni predispozicii, i dokolku go pratite od negovite pocetoci jasno vi e kolku ima napeduvano tipov vo negovata igra. Od vremeto koga igrase vo Tatran ( se gledase negoviot potencijal, jakiot shut, kiklopski fizikus, no se uste bese zelen), pa do preminot vo Meskov kade veke pocna da se zabelezuva golem napredok vo negovata igra ( ceka moment koga da raspali od nadvnor, znae da podeli nekoja asistencija koga ke se izleze na nego, a i igrata vo odbrana mu e odlicna.) Plus za negova visina e dosta podvizen. Ke bide golemo zasiluvanje za Vardar. Konecno nema da go gledam vo sprotiven klub, kade redovno mu brcase na Vardar po 6-7 gola na natprevar:) E sea drzi voda i muabetot deka so zaminuvanjeto na Dusebaev ke ostaneme so dva spori bekovi na desna strana, ama da vidime kako ke se odviva transfer politikata na klubot, moze ke iznenadat i so nekoj popodvizen desen bek.

Абе супер ќе биде џинот, шалата на страна, се зезавме бидејќи Екипа Кајгана пред 4-5 години наоѓаше доста таленти и доста пропалици што од дома не ги знаеа дека се играчи како вториот голман на Борац мислам беше хаха уште од тогаш го сакавме во Вардар и редовно си примавме над 5 гола.. Не знам што толку сите му ја мислите за тоа дека имаме два помалку подвижни бекови десно..Ако он редовно си дава околу 5 голчиња, а верувам ќе биде и подобар уште бидејќи има простор кај него, тогаш топ ќе биде...Јаките пикеришта ги имаме па да не нема комбинации меѓу нив...Карачиќ и Циндриќ се одлични да ја размрдаат одбраната, ете и на лев бек немаме некој подвижен, па пак не трпи нашава игра, напротив противникот често си имаше мака сезонава од нашата ротација на лев бек...Порано немавме асален шутер и баш заради тоа бевме назад од појаките екипи, секогаш би одбрал добар шутер пред добар техничар. Друга работа џабе да имаш подвижен бек, ако во одбрана бекот го користиш да го чува крилото...Вака со овој имаш џиновска одбрана плус и Македа игра во два правци, некако многу ми го потценувате во последно време и не би сакал да си отиде од Вардар па макар и за Кирца кој би бил најдобра реална опција, плус Марсениќ, Канељас, Абутовиќ, Борозан папапа слатки маки ќе има Раул... И не дека ќе си оди сега Алекс, ама и покрај тоа што он е одличен играч, според мене можеше многу повеќе да напредне, колку години е веќе во Вардар он за мене барем и не се смени многу, многу...Ќе биде супер играч, ќе фали во играта на Вардар, ама не можеш со сила да го држиш во клубот и мислам дека овој пат од реалните опции, одлична работа завршија нашиве.

И не треба да стануваме вештачки и постојано да го менуваме тимот, и да бараме разни решенија, јас сум сигурен дека може и да се освои ЛШ со овој тим не мора уште бекови да лупаат, потребен е само асален голман што ќе биде на ниво да брани на Ф4 што ќе ги спушта противниците на под 25 гола, тоа е единственото нешто што ни фали сезонава и би било клучно ако повторно останеме на 1/4 финале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom