Може да ми објасниш како може да ти е најодбивен убедливо најдобриот играч на Вардар во последниве сезони?
Дечкото дава голови од секоја позиција, а сите го колнат ако промаши некоја контра, ама не гледаат дека да не е Дибиров тие контри нема ниту да постојат, пошто дечкото е метак и им бега на противниците.
Единствено може да му се замери за пеналите, ама човече не е тој што одбира да ги шутира, сите се камења за пенали.
Тоа што има малку публика во Скопје ни најмалку не се криви ракометарите.
Дечките имаат скор од 11-1-1 со демолирање на сите противници меѓу кои и Веспрем. Денеска беа далеку подобар противник и се случи пресврт што еднаш во 5 години се случува. Им се поклопија коцките, утнавме 128921738291 чисти шанси, погодивме сто стативи, голманот им се разбрани, а на спротивна страна имаа милион пасивни напади во кои ја губеа топката и истата среќно им паѓаше во рака и добиваа чиста ситуација.
Може да му се замери на Раул што го заборави Карачиќ на клупа и многу го форсира Кањељас и пробува на сите да бекови да им даде подеднаква минутажа (што за понатаму нема да биде лошо), ама никој не може и не смее да се пожали од досегашниот тек на сезоната.
Многу големи плачковци сте станале, и мене ми иде да си ги каснам јајцата што изгубивме, ама вакви порази мора да се случат некогаш.