Фан клуб - РК Вардар

Pa na lev bek znaat da izrotiraat site sredni bekovi kaneljas karacic i cindric. Ako bidne od nego pucac so prosek na golovi kolku Kim Anderson, Kire, Nag ili Glandorf ic nema da mu ja mislime za probivnost

Па таков играч и е потребен нели? Со оглед на тоа што лево се Деревен и Борозан класични пуцачи, логично би било десно да има дриблер или што би рекол Панчев фантазер или што би рекол Магдинчев играч што знае да игра со финти. :D

Па и не би се сложил баш. Фактот што немал доволно "пуцачи" Вардар постојано било проблем минатите сезони против појаките одбрани кои ја умтрвувале транзицијата. За квалитетни шутери секогаш има место во секоја екипа. Проблемот настанува ако сите бекови се само класични шутери без дуел игра и без брзина при влезови. Ама покрај Карачич и Циндриќ кои се брзи и одат на влезови ако паметно игра Вардар никако не значи дека е лошо да има 2 шутери од двете страни. Макар што факт е дека квалитетите но и слабостите на средните бекови ќе бидат поизразени.

По твојата логика лоша стратегија имаат Веспрем со Илич и Наџ, Барселона со Лазаров и Жалуз/Л.Андерсон/Јиха, ПСЖ со Хансен и Степанчич... Или ако сакаш постари пример Кил порано со Јиха и К.Андерсон...

Дополнително, во една постава Дибиров/Борозан/Карачич/Криштопанс/Чупич/Марсениќ ти гледаш бавна постава која нема да биде убоита (што не значи дека ќе биде така), а забораваш дека истовремено тоа е постава која може да постави супер цврста 2 метрашка одбрана со 0 измени одбрана, напад... А да не зборуваме ако се менува Карачич со Абутовиќ.... Одбранбено може страшен тим да е тоа....

Не се бунете за Криштофанс ало, има да ве банирам сите :icon_mrgr:
Првиот играч што ми остави впечаток во СЕХА лигата и еден од омилените противнички играчи :icon_mrgr: Одамна ми е желба да го видам во нашиот дрес.
Нормално, се работи за сосема различен тип на играч од Душебаев, но јас не би имал ништо против да го земат него како замена. Криштофанс ти е ист тип на играч како Борозан, само што игра подобро во одбрана.
Мислам дека добро ќе се вклопи во нашиот состав и доколку имаат прилика да го потпишат, нека не чекаат многу :icon_mrgr:

Не се бунете за Криштофанс ало, има да ве банирам сите :icon_mrgr:
Првиот играч што ми остави впечаток во СЕХА лигата и еден од омилените противнички играчи :icon_mrgr: Одамна ми е желба да го видам во нашиот дрес.

Untitled.jpg

Ако се зема некој од Мешков, се знае дека тоа мора да биде РасТко Стојковиќ, ако има 53 години! :D

Ќе одат ли комити вечерва на ракомет?
Прашувам да не биде атмосферата а ла театар.

Прегледај го приврзокот 158062

Ако се зема некој од Мешков, се знае дека тоа мора да биде РасТко Стојковиќ, ако има 53 години! :D
Да не го пишеше постот, немаше да знам дека @Незапирливи 1903/87 е жив :icon_mrgr:
Ало дечко јави сеееееее :icon_mrgr:
Знаеме дека омилениот играч ти отиде во Рајн Некар, ама не мора да бојкотираш утакмици во сите спортови :icon_mrgr:

Џамбо ни донесе победа денес. Рутинска победа :icon_mrgr:
Слабиот настап на Душебаев и општо десната страна во нападот беше причина што навидум се мачевме долго време, иако ми личеше дека во секој момент можеме да го зададеме последниот удар.
Во одбрана не утепаа по нашата лева страна, потоп ни направи Балог.
Некако преголема минутажа добива Кањељас, а со него нападот е многу побавен.
Деревен е вон форма за мечевиве во ЛШ.
Џамбо треба да добива се поголема минутажа и конечно да стане прв голман во тимот.
Убаво беше да се види дека на моменти знаеме да направиме атмосфера како што имавме во изминатите сезони. Ми фалат ваквите моменти...

Ко за лига шампиони очекував фул сала ко што знаело да биде. Не пратам многу али мислам дека прилично јак е тимот за да не биде секоја утакмица исполнета до последно седиште.

Опасни беа Сегед. Секоја грешка на Вардар ја казнуваа со гол од контра или транзиција. Доста лесни голови постигнаа. Вардар во некои делови од натпреварот доста лошо изгледаше во одбрана. Нападот ок си беше, ипак постигнаа 30-ка без головите и придонесот на Душебаев кој вечерва беше убер лош.

Да не го пишеше постот, немаше да знам дека @Незапирливи 1903/87 е жив :icon_mrgr:
Ало дечко јави сеееееее :icon_mrgr:
Знаеме дека омилениот играч ти отиде во Рајн Некар, ама не мора да бојкотираш утакмици во сите спортови :icon_mrgr:

Смени си го дилерот, на домашен терен само Брегалница ја испуштив и тогаш ти се јавив да ми вршиш пренос и знаеш дека не можев да дојдам, се дур е Љамче жив, жив сум и јас :icon_lol:
Тоа што заради обврски не бев баш активен на форумов и не сум бил со тебе на стадион зошто девојчиња бркаш до кров не значи дека не идам на утакмици :вонзем:

Слушнав не ти успеала кореографијата во Борис на народниот собир :kuracc: :oftopik:

На Вардар очајно му треба добар голман, со цела почит кон Арпад, ама моменталнава форма му е на ниво на Дупјачанец, Џамбо не е и никогаш нема ни да биде голман што ќе ни донесе титула во ЛШ, а со добар голман што ќе има по 12 - 15 одбрани зошто да не се надеваме на тоа...Колку и да имаме брза игра, не може бе над 30 голови да даваме секој натпревар и да не ни биде сигурна победата...Денеска дури расположен беше Џамбо, а како што знаат да имаат тапа ден има да не отворат подобрите екипи...Нека земат асален голман, Џамбо и Арпад да менуваат по потреба...КриштоФАНС ако дојде има да имаме страшна одбрана...

Ко за лига шампиони очекував фул сала ко што знаело да биде. Не пратам многу али мислам дека прилично јак е тимот за да не биде секоја утакмица исполнета до последно седиште.
Со Киелце и РНЛ ќе има, ова не е интересно за помодарите :) Но се слагам, зјае салата. Отворив случајно на тикетс пред да излезам од дома, по 200 слободни места на некои блокови, карти уште во продажба и тоа за А блоковите, што се доле на терен. Разбирам да не е распродадено но онолку карти на слободна продажба на 2 саати пред утакмица не памтам да имало.

Ја мислам дека цените на картите треба да ги ставаат според противникот. Не е исто да платиш 350 денари за Барселона/Кил/Веспрем/ПСЖ/Киелце и истите пари да ги дадеш против Мешков, Загреб, Кристијанштад...

Против вакви шабански противници нека стаат 150 денари карти па да видиме дали ќе зјае празна салата.
350-400 денари е ок цена за противник од А класа.

Едино што треба е да бидат картите зад гол поевтини, друго све е ок, секако ако сакааат пуна сала.Инаку респект за комити, колку се толку се,барем пробуваат да ја одржат у живот атмосферата у сала(y)

Смени си го дилерот, на домашен терен само Брегалница ја испуштив и тогаш ти се јавив да ми вршиш пренос и знаеш дека не можев да дојдам, се дур е Љамче жив, жив сум и јас :icon_lol:
Тоа што заради обврски не бев баш активен на форумов и не сум бил со тебе на стадион зошто девојчиња бркаш до кров не значи дека не идам на утакмици :вонзем:

Слушнав не ти успеала кореографијата во Борис на народниот собир :kuracc: :oftopik:
Беше во сала со УМС Чаир па се увери на лице место? :kuracc:

Па ти ги сметаш утакмиците со Слога во Струмица и Пелистер во Маџари како гостувања, така да нормално е дека од сите домашни не си бил само со Брегалница :icon_mrgr:
Си дошол со Раднички и Шкендија, ебате дерби навивачот :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom