Фан клуб - РК Вардар

Штета ,Вардар ја изгуби утакмицата поради голманите а и примија доста голови кога играа со играч повеке.Судиите им дозволија премногу долги напади на унгарците а имаше и доста сомнителни одлуки на штета на Вардар.

Втор стабилен голман, дефанзивец со Илија да шора по воловиве ко Веспрем и обавезно класа шутер и играч шо ќе има муда да ја спука од 10+ метра без разлика на голманот.

Коа ќе ми текне како се палевме на Палмарсон ццццц :Д Баш тоа шо ни треба е Арон али жими кур ќе дое тука да му ебам семката јас него.

Супер почнавме, имаме предност цело прво али у второ паднавме многу, Арпад се сопна катаљон пати у најбитните моменти и тоа е тоа.

Реално да си праиме муабет далеку сме од ф4, има тимови шо повеќе сезони и повеќе вложени пари имале па пак нема успех.

Раул е добар тактичар, се глеа дека знае да постави тим и да се прилагоди на противникот но со овој тенок ростер мислам дека вади максимум.

Не си во право воопшто овојпат :D
Дрво беше Штербик на дуелов, дрво беше во двомечов, дрво невидено е по повредата со Пик Сегед.

Браво за денешниов дуел, за фајнл фор се знае дека не можеш со тројца бекови да влезеш, а противникот има играчи како Илиќ и Наѓ кои играат напред-назад и тројца животни што тепаат цело време. Само валкано можевме да ги победиме, а тоа беше да ги скапеме од ќотек пред да почне натпреварот во Скопје, на тоа Илиќ ногите да му ги прекршевме со шипка, а Терзиќ да го распневме да виси на крстот на Водно.
Штербик денес беше просечен, одбрани како што се очекува да одбрани Борко Ристовски на пример. Во Скопје го загубивме дуелот, со 0 одбрани. Од 59 гола што ги примивме, 40 се од факинг 10 метра примени.
Не беше дрво Штербик. Штербик беше единствената опција на овој состав за да се стигне Ф4. План Б против овој Веспрем (и пак ќе потенцирам со ОВОЈ СОСТАВ) овој Вардар не е возможно да има. И само поради тоа што он ни беше единствената опција вие очекувате магии да прави. Искрајно разочаран сум што Џамбо не беше во комбинација. Он е роден за вакви утакмици. Често не враќаше од мртви со Металург неколку пати а и со Фленсбург пред 2 сезони кога губевме 4-5 разлика од него почна качувањето кое трагично се заврши.

Заврши и сезонава. Редно е некој да поднесе одговорност. Мислам дека организациски се потфрли. Се создаде една непријатна атмосфера на која многу луѓе што одамна идеа на ракомет и мечтаеа за европски врв останаа разочарани и од дома ја следеа цела сезона, на сметка на некои нови фанови што се спремни во случај утре да се игра против Наркоманиќ да му скандираат како благодарам за тоа што играл во Металург.

Пишував во пред сезоната и во текот на оваа.. Оваа сезона се нема оправдувања, оваа сезона Вардар требаше да се најде во Келн.

Сосема солидно изигравме на гости безразлика на се дома да ги тепавме макар со гол разлика денес ке поминевме
Фалеа голови од Горбок, фалеа одбраните на Штербик и ете ти...
На Алилович иако не му тргна пак на крај беше со 10+ интервенции све му...
Судиите не сецкаа малку али у битни моменти

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne mi e jasno zosto ja smeni odbranata od prvo poluveme so indijanec napred? Zosto??? @Tomasino sto vikas ti ? :)
Ок беше таа одбрана на почеток,за 9 минути Веспрем само 1 гол,имавте агресивност,дрскост,ама тоа против Веспрем е невозмомно да се одржи такво темпо,прејјака екипа се за така да ги лимитираш,а и Палмарсон не беше ИН,а тој Индијанец беше за него,да го убие тој напад и конкретноста во ирганизацијата.
Лекај беше изненадувањето,ја убрза играта,премногу голови примивте,со 59 гола примени на 2 меча не се поминува 1/4финале.
Требаше да си тепате дома,макар и минимално,друга игра ќе беше после,иако и вака одигравте одличен меч,не е мала работа да извадиш нерешено во ЛШ со Веспрем.

sto e rabotava dali stvarno nema dobri slobodni igraci ne znam, ali ako recite deka ne sakaat da doagaat u mk ke mi bide mn cudno so ogled na zrk sto sve iznakupi...zenskiot tim kako e skockan za naredna godina, ne me cudi da bidat i glavni favoriti za osvojuvanje na titulata, a mazive so najavenite zasiluvanja ne znam dali ke stasaat i do cetvrtfinale
Crveno Crno semejstvo najavi deka Vuko Borozan od leto idi vo Vardar.[DOUBLEPOST=1462123894][/DOUBLEPOST]CRVENO - CRNO SEMEJSTVO
28 март ·
Вуко Борозан е нов ракометар на Вардар !

Последно уредено:
Treba malku porazlicno da se razmisluva ako se saka titula vo evropa. Realno nie nikogas nema da go imame budzetot nitu da sme privlecna destinacija kako PSG ili Barsa. Aj sto imaat pari na pretek (nie tocno i da gi imame tie sredstva podobro da gi vlozime vo FK nego RK) vidi i kakvi gradovi se vo prasanje za ziveenje vo sporedba so Skopje. So niv nemozeme da se nosime za da privleceme igrac. Odma do niv se i svabite koj vo sekoe vreeme imaat najmalku barem 2-3 kluba so apla pogolem budzet a moze da ponudat i igranje vo najdobra liga, uslovi i napredok kako igrac. Sekogas ima i nekoj dzoker klub od nekoja treba drzava (nekoj kako nas momentalno ili Kielce) koj isto taka ima ambicii. Da ne gi zaboravime i Vesprem i Seged sto isto znaat da zamrsat smetki i si imaa svoi matematiki.

Za nie da staneme sampioni potrebno e da se fokusirame na nosenje i razvivavnje na najdobroto od balkanot, koe bi mozelo da se dopolni so nekoj iskusen asalen stranec. Nas ni treba ne samo RK Vardar nego i nasa filijala (pa makar toa i ne bilo MRK) da igra vo SEHA (kako trgnalo nisto cudno Metalurg da ni bide toa). Nas ni treba balkanski trener (Vujo) koj ke inspirira, tepa pa ako treba i jade, pie so niv u kafani za da izvadi ne 100% nego 300% za tie posledni 4 utakmici da se pominat. Raul e super ama ne e za nas, on moze i treba da ostane vo klubot ama vo druga funkcija. So nego tesko deka ke vidime F4.

Го искинаа повредите Штербик, не е то Штербик шо беше, од најдобар голман почна пацерски голој да прима од 10 метри шо е недозволиво за него....
После повредата со Сегед брани катастрофално, со мислите во пензија е, последните утакмици просек по 5-6 одбрани на меч е, шо е ПРЕМАЛКУ за голман кога ќе се земи во преден план дека голманот е 70% од тимот....
Еден солидно избранет меч на 6-7 утакмици е НИШТО за класа голман како Штербик, па на толку утакмици знај да блесни односно да има ден и Диви, ако влези во серија Диви тешко на противникот, видовме тогаш шо се случи со Хамбург, па исто и Милиќ доста солиден голман, ќе му тргни на еден меч од толку утакмици случајот со Фленсбург...
Моментално очекувањата од Штербик за просек по 12-3 одбрани се сведени на минимум, во двомечот со Веспрем дали имаше 12 одбрани вкупно, безвеза прима голој, а зема плата ненормална, според мене Штербик повеќе никогаш нема да е тоа што беше, мора нов голман не викам Штербик да ви си оди, ама Диви сигурно ќе биди изоставен од тимот....
Се подалеку сте од фајнал фор, в година сигурно ќе биди послаб Вардар и успех ќе му биди да помини 1/8 финале, ако не земи голман пак маки ќе мачат, бековската линија ќе биди послаба(освен ако не се земи уште едно позвучно име, не овие од типот на Борозан) исто и на пикер ослабени, за Тоска замена ни под камен нема да најдите :D Крилата ви се добри, без разлика дали идел Гоцката или не...

Sinot na trenerot na golmanite Simik, so branese za kristianstad sezonava ke bide isto nov igrac.

Koga ja igraat utakmicata so Metalurg?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom