Фан клуб - РК Вардар

Сум бил на повеќе од 20 стадиони низ Германија и насекаде е ограничен бројот на паркинг места,затоа повеќето ги користат јавните превозни средства..не битно од каде доаѓаат.Ако одиме по твое тогаш секој човек би требало по едно паркинг место да добие:pipi:
На пр. Алианц има 10000 паркинг места а во арената собира преку 70000 луѓе,што би правеле тука кога секој од нив би решил да дојде со приватен автомобил,како и кој ќе ја реши таа ситуација[DOUBLEPOST=1414351839][/DOUBLEPOST]
Таму има еден друг развиен метод.
P+R или park and ride.
Ја паркираш колата за некоја симболична сума на паркинг подалеку од местото и си користиш јавен превоз до Алианц арена во овој случај со метро мислам дека се стигаше до претпоследната станица Фротманинг.
Од метро станицата имаш пешки идење по специјални патеки направени не ми текнува како ги викаа :)
Можеш и во Скопје да паркираш негде на страна и автобусот под газ;)

Маскотата еј! Не сум ја прокоментирал до сега! Па биваше ли да паднеме до толку бе, на ниво на Минчолург сме јеботе, и на нивниот Металко! :D

А за денес, што да се дискутира, факт е дека се играше опуштено од наша страна, ама факт е и дека недопустлива е ваква игра.

Џамбо на утакмицава не убеди дека заслужено не наоѓа место ни на клупа во ЛШ. Човече, па против факинг Раднички да немаш преку 10 одбрани е мизерија. Одбраната исто слаба, ако ова е одбраната со која треба да се браниме од Веспрем, тотално наебавме.

Растворцев комотно може да го префрлат у Вардар Јуниор, го уништија денес. Не знам колку шутеви поминаа над него, колку пати го пројдоа гостинскиве играчи. Само, Пепи беше на трибина, па којзнае дал ќе сака да го земе во тим. :) Интересно е дека Карачиќ и Блаженко играа само одбрана денес, ама и тоа некако не ми изгледа како уверливо решение за Веспрем.

Од нападот и не може да се очекува нешто премногу, ако земеме во предвид дека во најголем дел го одиграа Терзиќ, Фичо и Прибак. Дури, Терзиќ и Фичо се утепаа и од давање голови, ама играа толку неуверливо што ми падна незгодно. Многу беа нестабилни, изгубија еден куп употребливи топки. Чипурин исто се откости од промашување.

Интересно беше што на крило, скоро цело второ полувреме играа Бутин и Јовчевски. Може изиграле добра утакмица минатиот викенд за Јуниор, па сега ова им е ко награда.

Баш ме интересира што ќе се случува во петок против Татран. Реално, со ваква игра не проаѓаме против нив. И за крај, уште една пофалба за МКТикетс. Кога имаш цена на карта 120, биди спремен дека ќе треба да враќаш кусур. Чекав добри 10 минути за дечките да соберат пари за враќање. :D
Сакам да одам на дербито Вардар - Веспрем. Од каде да набавам влезници и колку пари?

Сакам да одам на дербито Вардар - Веспрем. Од каде да набавам влезници и колку пари?
Од Неуромедика евентуално Систина. Да му ебам мајката толку ли е тешко да ја отворите официјалната страна и да прочитате ?

Иначе баш денес имав дискусија за тоа како се прави и како треба да изгледа сала од нашата класа (5 илјади до 7 илјади публика), односно како правилно и најефикасно се прави сала со таа големина. Совршен пример за таков тип на сали односно изградени ефикасно, ефтино и одлични за просечниот гледач се следниве две сали „од соседството“.

Златорог арена, Целје, 5,000 седишта

Прегледај го приврзокот 105496

Прегледај го приврзокот 105500

Веспрем арена - Веспрем, 5,000 седишта

Прегледај го приврзокот 105502

Прегледај го приврзокот 105501

Многу подобар преглед на терен има обичниот гледач од секое столче во салата, а и плус стварно делуваат како казан кога се полни, посебно таа на Веспрем. Тек тука каква атмосфера би се стварала кога би им дишеле во врат....
Останува мистерија за мене од кај одлуката во Јане трибините да се дигнат два метри а доле ложи да има, и плус од кај одлуката толкави влезови на трибина да се направат на средина (таму каде што треба да се најдобрите столчиња).

Ист план се градени и двете сали мислам еднаш спомна коментатор на утакмицата на Цеље, не е лоша воопшто надвор имаш и доста место за паркинг кај нас доста помал паркинг имаат а и додека излезеш од паркинг саат време сигурно ти треба.

У вториот тим ќе игра.

прочитав, барав за денеска што тим имаат Црна Гора пошто читав во спорт ќе им фалат еден тон играчи па ова го најдов а никаде не беше постирано.

прочитав, барав за денеска што тим имаат Црна Гора пошто читав во спорт ќе им фалат еден тон играчи па ова го најдов а никаде не беше постирано.
Постирав јас вчера бе друже. :)

Уште во втората минута имам прашање :

Се работи за најтрофејниот и со најголема традиција женски ракометен клуб во Македонија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom