Фан клуб - РК Вардар

Прв меч во нова сала, празни ВИП места, да не зборам за ќошевите кои беа исто празни, тогаш кога не сакаа луѓето да бидат видени, не знам кога..
РНЛ име :))
Клубот, мхм.
Што има Металург врска со моето прашање само не ми е јасно.

Салата беше скоро полна и имаше ептен малце празни места а имаше и доста луѓе со карти за стоење.
ВИПОТ беше празен и тоа ме нервираше ама јбг со РНЛ сигурно ќе биде полно а РНЛ мометално ти е атрактивен противник и затоа салата ќе крца.

И најпоследното го пишав пошо се дупнавте од мрчење за цените па цените на картите, епа профи ракомет толку кошта според клубот на кој не му се свиѓа има поеФтини карти со Комити.

А празните места може да бидат и од луѓе што имале карти а сепак не дошле.

Маџариве не зафркнале и нас во гласови удриле сите за Миклер :D, Алекс два пати во ред е во избор за најдобар играч.
Линк за глас

Салата беше скоро полна и имаше ептен малце празни места а имаше и доста луѓе со карти за стоење.
ВИПОТ беше празен и тоа ме нервираше ама јбг со РНЛ сигурно ќе биде полно а РНЛ мометално ти е атрактивен противник и затоа салата ќе крца.

И најпоследното го пишав пошо се дупнавте од мрчење за цените па цените на картите, епа профи ракомет толку кошта според клубот на кој не му се свиѓа има поеФтини карти со Комити.

А празните места може да бидат и од луѓе што имале карти а сепак не дошле.
Не се согласувам со тебе, не е исто централна трибина и не е исто позади гол или на кош најгоре. Цените на билетите треба да варираат како што беше и претходно. Клубот нема да се збогати со 1000 карти по 100 денари поевтино, а салата ќе биде пополна сигурно. Јас пак нема да купам карта позади гол без разлика, али некој ќе купи.

У новава сала и позади гол не е толку лошо според тоа што можев да видам од првава утакмица барем подобро е од Борис позади гол сигурно.

Еве некој што беше со Комити нека каже збор два за тоа како се гледа од позади гол сега и како се гледало од Борис.

Јасно ми е дека цените треба да варираат ко што беше случај тоа со Борис ама не варираат и шо да праиме сеа?
На крај сите ќе си купиме карта по таа цена и ќе глеаме ракомет и муабетов ќе биде забораен откако ќе ги збрчиме РНЛ у недела.

Едино што ме плаши за мечот у недела е Генсхајмер страшен играч е и ако му тргне ќе биде лошо,мада од Штербик голот нема ни да го види:icon_lol:.И секако тука е копилето Ландин,не ми е толку страв ради одбраните,туку сите знаеме како знае да испровоцира.А ние сме склони кон фрлање предмети на терен,мислам дека и сега на прошлава утакмица летна нешто и тоа беше од обичната публика, дали пенкало беше,,ама не сум сигурен,.Значи само се да пројде у најдобар ред,да не ни опнат некоја казна,затоа што знаеме колку не мирисаат.

Да не звучам самобендисано али и ја мислам дека Кање се заеба што не дојде тука. Имаше шанса да биде дел од нешто различно нешто ново, нов проект нова идеа, да доживее како ќе ги рушиме гигантите тука, да види како ние на балканов го поимаме ракометот и како ќе се рушат трибини кога ќе даде гол, да го носи аргентинска атмосфера. Али он си се реши за сигурна опција и тоа е тоа.

Уште повеќе па мислам дека се заеба Балиќ. Страшна плата му нудеа, он се полакоми и на крај заврши у fucking Вецлар да игра таму на средина на табела у некое градче. А имаше шанса повторно да ја дрма Европа за последен пат. И он сам знае која почит ја има меѓу Македонската публика, како цар ќе беше тука. Али јебига, така си решил човекот. :)

Балиќ ќе беше слично засилување како Лацковиќ. Некогаш топ играч, но во поодминати години и форма. А нормално дека се заеба Балиќ, не можеше да избере подобар клуб од Вардар ниту на хартија. Засилување како Кањељас е веќе друго ниво. Моментално класа играч. Плус може и полесно ќе го натераше Алекс да потпише нов договор.

Салата делува помало и некако збиено(а сепак е комотно) така да и од позади гол се гледа мошне добро дури и од горните редови, би рекол дека мала е разликата од останатите трибини, лично јас да немав сезонска немаше да ми битно на која трибина сум битно ќе беше да сум во сала.[DOUBLEPOST=1412659001][/DOUBLEPOST]а за цената нема коментар, за 350ден гледате врвен светски ракомет така да...

Напротив, глетката од Борис од позади гол беше милион пати подобра.
Од нашата трибина не се гледа ништо кај поблискиот гол. Головите на видео бимот си ги гледав :icon_mrgr:
Трибината е некако под многу мал агол во однос на голот и од пеналтикот до голманот не можеш да видиш што се случува.
Плус мрежата е црна, па уште толку некако лошо влијае врз глетката, за разлика од Борис каде што белата мрежа скоро и да се занемаруваше :D

Последно уредено:
Едино што ме плаши за мечот у недела е Генсхајмер страшен играч е и ако му тргне ќе биде лошо,мада од Штербик голот нема ни да го види:icon_lol:.И секако тука е копилето Ландин,не ми е толку страв ради одбраните,туку сите знаеме како знае да испровоцира.А ние сме склони кон фрлање предмети на терен,мислам дека и сега на прошлава утакмица летна нешто и тоа беше од обичната публика, дали пенкало беше,,ама не сум сигурен,.Значи само се да пројде у најдобар ред,да не ни опнат некоја казна,затоа што знаеме колку не мирисаат.

Што е Уве страшен? нема грешка за крило колку сака нека е разигран ако не игра екипата ништо не може башка ги гледав сезонава во Бундес со новиов тренер не се нешто убедливи поготово одбранава им е доста послаба од лани. Ландин да лошо е ако се разбрани но на друга страна има слична опција :D немаат некој шутери Ду Ритц не е опасен од далеку само на продор, Петерсен им игра константно на бек и доста играат преку пикерите имаат доста јаки пикери сигурно Раул ќе им ја разгледа добро играта.

Салата делува помало и некако збиено(а сепак е комотно) така да и од позади гол се гледа мошне добро дури и од горните редови, би рекол дека мала е разликата од останатите трибини, лично јас да немав сезонска немаше да ми битно на која трибина сум битно ќе беше да сум во сала.[DOUBLEPOST=1412659001][/DOUBLEPOST]а за цената нема коментар, за 350ден гледате врвен светски ракомет така да...

За оваа незнам али во БТ со Флензбург имав зад гол екстра се гледаше иако бев песимист кога разбрав дека земале зад гол :D

Напротив, глетката од Борис од позади гол беше милион пати подобра.
Од нашата трибина не се гледа ништо кај поблискиот гол. Головите на видео бимот си ги гледав :icon_mrgr:
Трибината е некако под многу мал агол во однос на голот и од пеналтикот до голманот не можеш да видиш што се случува.
Плус мрежата е црна, па уште толку некако лошо влијае врз глетката, за разлика од Борис каде што белата мрежа скоро и да се занемаруваше :D

Има проблем кај Комити трибината зашто се стои и плус луѓе има на оградата па поради тоа аголот се крати да не се гледа кај голот доле. И од други го слушнав истиот проблем.

Инаку поминав од кај другата трибина позади гол спроти Комити и таму супер си се гледа се. Дури и оградата е пониска за убаво да гледаат тие од првите редови. Сеа не е како од централна трибина али се убаво се гледа.

Последно уредено:
Поради безбедносни причини ја ставија таа ограда таму повисока иначе супер е зад гол, не заебавајте :) дури мислам дека кај Комити делот треба да стават и поцврста ограда дека многу луѓе и се бесат на неа, се потпираат, што е сигурно сигурно е.

Имам едно прашање за распоредот на салата.
Прочитав дека пуштиле во продажба 600 карти за стоење и не ми е баш јасно дали се тие карти за Комити или пак има место за стоење зад головите доле или можеби горе над трибините (ова не ми е некако реално пошто 600 луѓе е доста голема бројка) ?!?

Поздрав

Објаснето беше неколку пати, картите за стоење НЕ се за Комити, туку се за делот над трибините. Карти за Комити нема во продажба, односно се делат на водството и потоа на собир се продаваат на членовите

Земав 2 карти од ова mktickets.com и ми стигна e-mail каде што се пишани тие 2 карти што сум ги купил, податоци за блок/ред/седиште. Меѓутоа кога ќе го симнам pdf фајлот што треба да се принта и покаже таму, на него ја има само едната карта, не двете. Некој друг со ваков проблем?

Имам едно прашање за распоредот на салата.
Прочитав дека пуштиле во продажба 600 карти за стоење и не ми е баш јасно дали се тие карти за Комити или пак има место за стоење зад головите доле или можеби горе над трибините (ова не ми е некако реално пошто 600 луѓе е доста голема бројка) ?!?

Поздрав
Извини друже али ликови како тебе се НЕПОЖЕЛНИ на утакмици на Вардар ;)
Глеј си на телевизија, од фанови на Металург не може до карта да се дојде за натпревар на Вардар :icon_mrgr:

Денеска е голем ден, празник за ракометот, за спортот воопшто и сите Македонци треба со срце да застанеме зад нашиот шампион !

НО, долго време читам што се пишува на форумов и за Металург и за Вардар и за репрезентацијата и не можам да се изначудам каква негативна енергија имаат некои луѓе.
Се срамам кога ќе прочитам нешто од типот: "Напред Киелце, ќе го јадете, патете провинцијалци итн.", не само тука туку секаде каде што се зборува за ракомет.
МЕТАЛУРГ е македонски тим бре, тој е наша национална гордост, видете го само логото на тимот, во позадина го има МАКЕДОНСКОТО знаме.
Како може Комити да не застанат зад нашиот репрезент во ЛШ во вакви моменти ?!? Срамота, како да имаме 10 тима во ЛШ (па и тогаш треба сите заедно да ги бодриме, оти се наши).
Јас многу добро го разбирам ривалството во македонската лига меѓу Вардар и Металург и тоа е добро, секако дека едни ќе навиваат за едниот, а други за другиот тим, може ќе има и малку некоректно навивање од двете страни, може и мал инцидент да има :D , ама тоа е друго, тогаш треба да видиме кој е подобар за после сите да застанеме зад него!
Кога некој човек со македонско име и презиме деновиве ќе рече: "Напред Киелце" тој е поголем непријател за мене од и од најголемиот Грк, зошто е предавник, џабе после ќе се удира во гради дека е најголем патриот!
Како можат Комити да кажат дека на натпреварите на Металург во ЛШ била смешна атмосферата и дека не требало да се пее "Излези момче"?! Ако јас се прашувам треба да се пее неколку пати, не еднаш за играчите да почувствуваат како 7000 грла се зад нив (се разбира затоа што песните од Пиратите не ги знаат најголем дел од посетителите).
Јас не сум од Автокоманда, но немам испуштено натпревар на Металург во ЛШ и од ланската и од оваа сезона и можам слободно да кажам дека ги знам речиси сите песни и ги пејам на секој натпревар, за да ги бодрам нашите се разбира.
Тоа не значи дека ако Вардар освои некогаш лига и игра во ЛШ нема да му ја пружам истата поддршка, само не ми се допаѓа како Комитите реагираат на сево ова (секоја чест на исклучоците). А зошто вие ја пеете: "Кој не скока, тој е албанец" на натпревар на Металург, има ли барем некаква смисла?
Се вели од црвено-црниот табор "цела сала провинција". А вам ви смета ли тоа што цела Македонија конечно се обединува околу нешто?! Најсмешно ми е кога деца од Ченто или Драчево ги нарекуваат луѓето од Автокоманда сељаци. Па реално сељак за мене е комплимент, работлив човек кој не е искомплексиран како некои од вас.

Чувствував потреба да го кажам сево ова пред натпревар кој е од исклучителна важност за Македонија, затоа што прави Македонци ќе бидете кога ќе разберете дека побитно е Металург да победи во ЛШ отколку Вардар во СЕХА (што не значи дека нема да се радуваме на Вардаровите успеси, но треба малку работите да се гледаат со ладни глави).
Вардар можеби има поголема историја во ракометот, но Металург сега ја пишува историјата!

Нека грми вечер во Борис Трајковски, Пољаците мора да паднат и ќе паднат!

НАПРЕД МЕТАЛУРГ !!!

П.с. Напред Киелце :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom