Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
A ti ne znam kolku go pratis sportot vo mkd.... Osven 20na -30et prodaeni dresovi po sezona ne vervam daka klubot ke ima nekon golem kar od toa + eden mesec ke se jadi lajna kako mozevte ovaj dizajn da go odberite, zosto tolku e svetla zelenata boja na dresovite trebase za nijansa potemna i cela enetgija ke zaminede vo pogresen pravec. Vaka e popametno barem za dresojte nama da se pisat referati so negativna energija.
Neznam dali vredi da repliciram, ocigledno razlicni mislenja imame, za mene izgledot na ekipata od tehnicki aspekt e na prvo mesto, toa e ogledalo na organizacijata na klubot....po tvoite svakjanja mozi netrebase i fudbalot da zemat nova oprema, imaja partali od lani, a rakometot trebase da go zadrzat dresot od 2005 koga bevme sampioni i da igrat dosega so nego

Очекував и јас нов дрес, не би рекол дека само 20-30 се продват , само лани првата со Мешков се продадоја многу поќе од то. А ако не се продават доболно и те како е кривица на клубот кој не отвори фан-шоп а онлајн е да не речам невозможно да порачаш. До сега имам порачано тренерки Unit и сите дресој домашни и гостински чисто оти сум колекционер, во тој дел маркетинг заостануваме.Ние шо сме болни по такви работи сакаме клубот за кој навиваме да е тип топ од та гледна страна. :)Зато сакаме детали како детелинката или 1985 назад, стандарнизирање на зелената боја, везен амблем. Види го на Партизан гостинскиот кој детали ги има. Тоа е одлика на голем клуб.

Последно уредено:
Очекував и јас нов дрес, не би рекол дека само 20-30 се продват , само лани првата со Мешков се продадоја многу поќе од то. А ако не се продават доболно и те како е кривица на клубот кој не отвори фан-шоп а онлајн е да не речам невозможно да порачаш. До сега имам порачано тренерки Unit и сите дресој домашни и гостински чисто оти сум колекционер, во тој дел маркетинг заостануваме.Ние шо сме болни по такви работи сакаме клубот за кој навиваме да е тип топ од та гледна страна. :)Зато сакаме детали како детелинката или 1985 назад, стандарнизирање на зелената боја, везен амблем. Види го на Партизан гостинскиот кој детали ги има. Тоа е одлика на голем клуб.
Ne zboraj za inaet , ima eksperti so se razbirat vo prodazba na dresoj , marketing , igraci i se

Со оглед на цената на сезонската ретко кој ќе си дозволи и дрес да купи. Јас барем и да имаше нов дрес немаше да купам.

Со оглед на цената на сезонската ретко кој ќе си дозволи и дрес да купи. Јас барем и да имаше нов дрес немаше да купам.
Имат за Цеца и Северина во Фелиција а немат за европски натпревари-ЛШ.....то е то

Имат за Цеца и Северина во Фелиција а немат за европски натпревари-ЛШ.....то е то
Ceca i seve se zabava za edna nokj, liga shampioni ko ke pocnime da gubime so 10 razlika posle treto kolo ke zjae prazna salata ke ni se smeat skopskite realno :D

Stom zagubivme od umren Patlidzan mislam se e jasno, A ako ne e vo Doboj ke vidime I nestata da bidat pojasni
Za dresovite ne znam kaj vidovte deka ke igrame so starite ima vreme mozi ke objavat za novi

Ceca i seve se zabava za edna nokj, liga shampioni ko ke pocnime da gubime so 10 razlika posle treto kolo ke zjae prazna salata ke ni se smeat skopskite realno :D
Ма не тој шо сака да му се иди ќе иди, не е ни во ред да се споредува со концерти ситуацијата, има многу луѓе кои сакаат да бидат дел од европските утакмици но финансиската моќне им дозволува тоа да го прават а камоли да купат сезонска карта. Јас да нема да мрднам од моето место кај шо сум со години но кај некој др е сосема поинаку.
Пак ќе повторам сезонскате карти се ОК за цена но секој не е во можност тоа да си го приушти и да плати 7-8000 наеднаш па и посебно во периоди кога завршуваат годишни одмори и почнуваат одма со нови трошоци па буџет од ⅓ или ¼ од платата е премногу да се плати наеднаш а камоли да треба да платиш и 2-3 сезонски во иста фамилија.
Го напоменав примерот на ГОГ, сезонска карта за сите домашни утакмици е околу 100 евра тоа се 13 утакмици = 450 денари во просек каде економијата му дозволува таков луксуз, но најјакиот дел од овие 100 евра е дека ги испајќаат на месечно ниво од Септември до Март ( грубо кажано 5-6 месеци) и плајќаат по 20 евра месечно не наеднаш 100 евра.
Кај нас најголем проблем е дека и европски и домашни утакмици се вклучени во едно и имаш дозвола да гледаш 2 тима, грубо кажано 7+7 во регуларен дел на сезона плус 7+7 во play-off плус 7 лига шампиони и 2 од куп = 37 утакмици или просек по утакмица околу 210 шо ок за вистински љубител и подржувач на ракометот (ако одиш на сите). НО ПРОБЛЕМОТ Е дека сите тие 7-8000 треба да се платат наеднаш.

Имам многу пати дадено пример, и тој пример е мислам најдобрата опција за клубот од финансиски а и маркетиншки карактер за спонзорите.
Капацитет со вкупно седишта е 3500, пример клубот да продава ⅔ или ½ по фирми и спонзори карти (бочни седишта) за регуларен тек на сезона и play-off по симолична цена од по ебани 50 денари а со тоа да им отстапува подтрибински простор за реклами паноа е win-win варијанта за клубот и спонзорот, но за тоа треба доста трчање по фирми и убедување.
П.С не е голема сума но во клубска каса би иделе 4-5000 евра на месечно ниво од само тие карти кои ги наведов, клубот ќе има посетеност а спонзорот ќе биде додатно рекламиран.

Последно уредено:
Ма не тој шо сака да му се иди ќе иди, не е ни во ред да се споредува со концерти ситуацијата, има многу луѓе кои сакаат да бидат дел од европските утакмици но финансиската моќне им дозволува тоа да го прават а камоли да купат сезонска карта. Јас да нема да мрднам од моето место кај шо сум со години но кај некој др е сосема поинаку.
Пак ќе повоторам сезонскате карти се ОК за цена но секој не е во можност тоа да си го приушти и да плати 7-8000 наеднаш па и посебно во периоди кога завршуваат годишни одмори и почнуваат одма со нови трошоци па буџет од ⅓ или ¼ од платата е премногу да се плати наеднаш.
Го напоменав примерот на ГОГ, сезонска карта за сите домашни утакмици е околу 100 евра тоа се 13 утакмици = 450 денари во просек каде економијата му дозволува таков луксуз, но најјакиот дел од овие 100 евра е дека ги искпајќаат на месечно ниво од Септември до Март ( грубо кажано 5-6 месеци) и плајќаат по 20 евра месечно не наеднаш 100 евра.
Кај нас најголем проблем е дека и европски и домашни утакмици се вклучени во ова и имаш дозвола да гледаш 2 тима, грубо кажано 7+7 во регуларен дел на сезона плус 7+7 во play-off плус 7 лига шампиони и 2 од куп = 37 утакмици или просек по утакмица околу 210 шо ок за вистински љубител и подржувач на ракометот (ако одиш на сите). НО ПРОБЛЕМОТ Е дека сите тие 7-8000 треба да се платат наеднаш.

Имам многу пати дадено пример, и тој пример е мислам најдобрата опција за клубот од финансиски а и маркетиншки карактер за спонзорите.
Капацитет со вкупно седишта е 3500, пример клубот да продава ⅔ или ½ по фирми и спонзори карти (бочни седишта) за регуларен тек на сезона и play-off по симолична цена од по ебани 50 денари а со тоа да им отстапува подтрибински простор за реклами паноае win-win варијанта за клубот и спонзорот, но за тоа треба доста трчање по фирми и убедување.
П.С не е голема сума но во клубска каса би иделе 4-5000 евра на месечно ниво од само тие карти кои ги наведов, клубот ќе има посетеност а спонзорот ќе биде додатно рекламиран.
dvesta trista sezonski bi prodale mislam ima najzagreani i napaleni, cena 4-5 iljadi denari, jas licno sezonska ne bi zel oti pred se ne ni bi mozel da stignam na site utakmici, od druga strana realnosta e taa so ja napisav pogore, interesot od kolo vo kolo ke se namaluva zatoa sho ne sme konkurentni, poshteno e priemer cena 5 stotki za tekma da si platis i da gleash, skapi protivnici idat, ako sakash da go gleas psz mora da platis, domashnite utakmici so isklucok za vardar se totalno neinteresni i ne se za vmetnuvanje vo nikakva kategorija

Распоредот на Пелистер за Добој....
Почнуваме утре. Се надевам на ТВ пренос негде или линк да уживаме. ..
Иако е уште доста рано за целосна слика на екипата со новајлиите, само шо почнаја да тренираат.
Сепак учеството на Добој ги враќа сеќавањата од минатото кога тука бевме редовни...Ко дома:icon_mrgr:.
IMG_20230814_093638.jpg

IMG_20230814_094310.jpg

[emoji845][emoji91][emoji836]️[emoji3578] РК Еурофарм Пелистер 2 продолжува со екипирање за сезоната 2023/24. Нов член на нашиот клуб е кадетскиот репрезентативец Мирче Калајџиески. Се работи за 19-годишен среден бек, роден во Струга, кој во Еурофарм Пелистер 2 доаѓа од словенечкиот клуб Слован Гросист.

Се работи за момче со огромен простор за напредок, висок 180 сантиметри, а тежок 80 килограми. Со неговото доаѓање продолжува составувањето на компетивен млад тим, кој ќе има што да каже во Суперлига. Мирче Калајџиески потпиша договор на четири години со нашиот клуб.

Deka se cita forumot I brance si ja brka rabotata

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Браќата Атанасијевиќ, Цветан, Ненад Костевски, Емилијан, Кизиќ од "кецот", Белистојановски, Самоил сега и Мирче од "двојката" , ни фалат уште 2/3 имиња и целата иднина на мак ракометот ја имаме. :bravobe:

Одличен трансфер!

Калајџиески покажа сериозен потенцијал и мислам дека има шанси да се развие во многу добар среден бек.

Калајџиески, Ристевски, Белистојаноски... Таленти има, мотив плус да се работи квалитетно со млади играчи и да се придонесе за нивниот развој.

Врската на стружани со Пелистер секогаш била добитна и за двете страни и мора да се негува!

Ме радва шо се мисли на подолг период и му се дава договор обврзан на 4 год, претходно некој беше со 3 год, па и 2 год.
Ко ќе видев иначе пред то, на 6 месеци, до крај на сезона ми се :pov:

Друга работа, милум или силум мора враќање и голманот Галевски, беше кај нас ама не смеевме вака лесно да го испуштиме кај Киро, детето МОРА враќање и потпишвање на 5-6 години договор.
Го пратев на светското дечкото има невероватен потенцијал да биди топ голман за во иднина, ќе биди нешто од него од сега се гледа, висок, долги раце и 3 пати беше избран и мотм !

п.с. Во добра насока оди двојката, ко ќе ми текни некој ко викаја џабе постој вториот тим :tapp::facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom