Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Не сме ние тие шо треба да кажваме кој кај треба да ги дава парите, од кај знајме можи во одбојката ќе дојдат спонзори, ши треба да му речиме ела во фудбало вложете ќе си вратите парите. Едноставно не одат така работите. Моментално да вложиш пари во фудбалска екипа кај нас, или сакаш да испериш пари, или пак да напрајш пари со местење итн. Не викам дека не треба, напротив нека го земат и фудбалот ако можат да издржат. Од моја гледна точка моментално како шо е ситуацијата од управни одбори претседатели во ффм, местенки, сопки шо уште не, македонска екипа уште многу време нема да земи шампионскс титула.
Епа ај да не играме фудбал ако е така како шо велиш ко не можело наша екипа да биди првак, а кој не брани шо никој не вложува средства и не се будали сечените и секогаш бараме кривица во нив и оправдување во сите околу само не во нас а никој не му кажа кој каде да си ги вложи споствените средства само гласно размислувам и си прајме муабет за кој кур е форумот да ќутиме и гледаме немојте ова немојте она(да не се барсло играчи знселе, да не се барсло сала немало шанси да не се зборало ќе се налутеле) е ај ќе одиме само и ќе шлукаме уклучете малку мозок не сме за ова не сме за она бог да чува, дај се ќе прајме како шо ќе ни кажат и после ко ќе дојди јајцето на газот ај елате барајте чаре тогаш сме за да ги спасуваме или за тоа не сме и реков претходно не се разочарувам од управи, легенди и газди колку на нас и нашите шо не се само критични не си ја знаат силата и дел се плашат или толку му делиле па после се чудиме оти сме вукојебина и град кој умира ко не можи ние да се разбериме шо остана другите да не разберат и сфатат па да сменат нешто

Последно уредено:
Епа ај да не играме фудбал ако е така како шо велиш ко не можело наша екипа да биди првак, а кој не брани шо никој не вложува средства и не се будали сечените и секогаш бараме кривица во нив и оправдување во сите околу само не во нас а никој не му кажа кој каде да си ги вложи споствените средства само гласно размислувам и си прајме муабет за кој кур е форумот да ќутиме и гледаме немојте ова немојте она(да не се барсло играчи знселе, да не се барсло сала немало шанси да не се зборало ќе се налутеле) е ај ќе одиме само и ќе шлукаме уклучете малку мозок не сме за ова не сме за она бог да чува, дај се ќе прајме како шо ќе ни кажат и после ко ќе дојди јајцето на газот ај елате барајте чаре тогаш сме за да ги спасуваме или за тоа не сме и реков претходно не се разочарувам од управи, легенди и газди колку на нас и нашите шо не се само критични не си ја знаат силата и дел се плашат или толку му делиле па после се чудиме оти сме вукојебина и град кој умира ко не можи ние да се разбериме шо остана другите да не разберат и сфатат па да сменат нешто
Шо мислиш тие не знат кај има пари, не е секогаш работата пари и само пари, ние како град сме познати по ракометот, со ракометот имаме досега најголем успех. Со ракометот имаме извадено многу играчи, да не речам едно време и цела репрезентативна постава, настрана то ние како нг сме настанале на ракомет. Од на ракомет почна се. Никој не рече да не играме, ама досега тие пари шо се даени во фудбало, а немаме никаков успех,нема никаква одговорност, едни исти луѓе се вртат во круг, та и играчи.Нема џабе е, единствено решение е да го земи приватник, да си клај негови луѓе, а не арами ко досега ситееее!!, да си донеси играчи, да почни клубот професионално да работи, оти ова до сега се е насила, се буквално. Во право си за то нема збор, досега да не праевме притисок за Фк Пелистер, клубот пред години ќе беше под катанец.
И има еден многу голем проблем тука кај нас во градот, шо многу луѓе сакат со туѓи пари да се прат газди.

Утре со почеток во 17 часо,да одиме во тодор ангелевски ,и сите заедно како чкембари, да си поминиме најубо на чкембарскио турнир и хепенинг ,и да тргни еднаш засекогаш напред, дали е слаб или јак пелистер, и шо помасовно сите на утакмици,прво ако е јака ,групата се ке биди ,а то со менталитет се постигнува, и она егото битолско безвезното од си страдаме и настрана натаму да се тргни, мене групата ме интересира да е јака ,и мора менталитет да се има со позитивна мисла и да се почитуват децата шо ја водат трибината и другите години шо се таму ,ајде еднаш за каузата чкембарска ,сите заедно и да се тргни напред

Видов преѓе некое видео со Коњановски од спортската известуваше,само ми избега ,ако го има некој нека го пушти

Ne sum politicki nastroen kon nikoj,ama mnogu me interesira sho mislat od poinaku, da sum za da se vlozi vo sekoj sport,sekoj tim vo bitola,ne sfajkam zosto da ne se pomozi salata da se napraj kakva e takva e edna e,sega e sansata da se napraj da se sredi,kako da mu ovozmozi normalno nekoj da trenira od sportskite ekipi ako nema sala ne sfajkam,sho odbojkata,zfk atletiko,i nz koj bea drugi timoj,kako poinaku odluci sega bash vo ovaj moment ko kje treba sala da se pomozva na tie ekipi,pa nemalo zasiluvanja normalno kje nema koja budala kje dojdi da igra rakomet ovde ako treba na domasna utakmica da se vozi 180 km,pa izlegva culako se gubi nesto prikazva objavuva….ahbee

Ај и овде, да не испадни дека само ракомет бојкотирам, па да ми се земи за зло :)
Реков не коментирам поќе и ниту ќе го читам форумот поради расколот меѓу вас за банални причини ко нивата да ја делите ама после ова денешно чкембарско издание не можам да останам рамнодушен. Денес беа турнати сите бариери и беа поставени нови стандарди во ова парче земја. Преку 1000 присутни души, сите со испочитуван кодекс на облека, сите за една иста кауза(Пелистер, Битола, Чкембари, светото тројство) сите игри и настапи беа максимално фер и братски одиграни, сите очекувања беа надминати. Секоја чест за организагорите и сите присутни, уште неможам точно да ги доловам импресиите, ако имам воља овие дена ќе напишам поопширно.
И прекинете со рекла казала секој ден, со негативност, секој си има право на сопствено размислување и то не треба да се земи за зло. Еден мал дел, поголема фотогалерија и извештај во наредните деној.

IMG-f4433ed17085c7b0491e4dae9248d893-V.jpg

Последно уредено:
Прво честитки за организацијата и браво за сите шо пред се имаше слога и братство како секогаш па по мое видување (слики, видеа)од страна ќе речам дека деца не си ја знајме силата кога сме вака сложни и организирани нема сила шо можи да не спречи и запри пошироко и на балканот, гледајќи ги сликите и видеата не знајте колку се радувам и не можам да опишам со зборови колку изгледа моќно ,лудило и немам зборови да опишам а само можам да замислам како било страшилиште на игралиштата(према претходните забави на истото место) ова се бара ништо повеќе па после да видите дали не можи сала ,стадион па и аеродром да се прави во Битола има и треба сите да ни ги бакнуваат нозете не знам шо да речам само Браво за @Tifoz за организацијата и сите други убај ,здрави и храбри деца во организацијата и учеството ако вака продолжиме небото ќе ни биди граница само оштро и одиме до крај !

P.S.Се мислам(сигурен сум) дека ги поминавме и пољаците со овај денешен хепенинг и друго да речам дури сум таму ова ,она се нешто не ми чини и се потценуваме не знајме колку сме јаки само од дистанца можи да ја видиш по реално сликата браво уште еднаш лавови мои морски!

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Ќути си дупи си :P. Можда и подобро шо нема помпи и розеви обеќавања.
Во минатото а сме влегвале како сега шурите стално ни се враќало од глава и цела сезона малери и однопаку.
Иако се одмори сепак редно беше некое инфо...
За мене е најбитно е да се консолидира и обедини публиката и со единство на Чкембарите и управата да тргниме конечно како шо треба.
Во 18.00 треба да се појават всала иако мислам нема сите да се таму туку Маврово ќе се комплетираат. Дали ќе го земат и Манасков ќе видиме или ќе оди кај Алкалоид...
Сепак мора клубот уште од сега да среди полека со сезонски, редовни инфоа, маркетинг она шо го пишевме редно е оваа година да одиме скалило погоре во се.
Со среќа и убав почеток на сезоната, шо појќе трофеи и помалку малери:D

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom