Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Со размислувањава, не е ни чудо што толку години сте таму каде што сте :D
Мислев дека е очигледно дека на заебанција се тера работата, за овој проблем години се збора. Знајме дека постои, демек ние не сакаме да се реши? на мака мајтап си тргаме

Полека полека се собира чопорот 'ртки. Гледајте си го то трлото ваше ни вие не сте поарни. Треба зажалење да е ова шо сме до вакво ниво наструктура. Да не беше Миалков, Камчев и Сергеј ќе се радувавте на трлото Кале и на очајниот ви ваш клуб. Уствари вашиот играше во автокоманда. Абе машко за шо навиваше ти бе?
Kaleto za vasata ledena dvorana e ko onaa u Keln final four sto se igra taka da ne si se pravdaj. Bitola ako e rakometen grad sramota e bez greenje u sala

Kaleto za vasata ledena dvorana e ko onaa u Keln final four sto se igra taka da ne si se pravdaj. Bitola ako e rakometen grad sramota e bez greenje u sala
Бричој едни скопски, па со гујо на чело бе цела Македонија за вас работеше, се се изпусти за то Шкупи да се напрај, можи е Ледена дворана, ама барем наша е и од нас праена, не моравме да му се тртиме на странски инвеститори за од едно кале да играме во Арена, бичим.

jas samo edno ke recam kako grobari so peeja UZALUD TRUD DZABA VAM SVE I VLAS VAM GURA AL OPET NE IDE koj svati svati

Бричој едни скопски, па со гујо на чело бе цела Македонија за вас работеше, се се изпусти за то Шкупи да се напрај, можи е Ледена дворана, ама барем наша е и од нас праена, не моравме да му се тртиме на странски инвеститори за од едно кале да играме во Арена, бичим.
Хаха рака ви пуштам за постигнатото, но газо рекет вие го оставивте на странскиот инвеститор, ден денес во него се крстите да ве пишти во сала, оти ако не е тој ке се вратите во трлото, ако го немат турнато згради да направат и таму.
Буљаши сте и ќе си останете.
Ето и овај твојот @Saber Rider го има газо рекет оставено за неговото најголемо достигнување. По тоа се гледа општо какови лигајчари сте.

Хаха рака ви пуштам за постигнатото, но газо рекет вие го оставивте на странскиот инвеститор, ден денес во него се крстите да ве пишти во сала, оти ако не е тој ке се вратите во трлото, ако го немат турнато згради да направат и таму.
Ето и овај твојот @Saber Rider го има газо рекет оставено за неговото најголемо достигнување. По тоа се гледа општо какови лигајчари сте.
Ако сме ние лигајчари па нема тогаш збор шо можи да ве опиши бе вас скопјаните во остало и сите останати, со исклучок кавадарчани. Па едни комплекси шо имате спрема нас то чудо невидено е бе. Еј една Битола која 30 години пропаѓа уште ви е трн во окото, ама ако сами против сите сме биле и ќе останиме. Ова веќе апла бега од темата на форумот ама ајде да поврзам некако. Салата на Р. К. Пелистер е напраена преку самопридонес на граѓаните на Битола и е во нивна сопственост, така да кој и да е не можи да ја земи, ние не сме му се лижеле на никој ниту сме имали слични активности и баш поради то сме на ова дерџе на кое шо сме. Ко зачуваме својот интегритет за разлика од скопските педерчиња!

Прееска мислев да те одминам во реплицирање, затоа што на форумов сум дојден за дискусии, а не за објасанување на приватни работи. За најголемите достигнувања во животот, ќе се насмеам само, тие што ме познаваат знаат колку грешиш :D Сум почнал од нула, доаѓам од работничко семејство, се' што сум успеал било без никакви врски, со јавно критикување на сите политички партии и спонзорирани невладини организации. Патем, сум помогнал на толку многу битолчани, што можат салата во Битола по мене да ја крстат :D
Надвор од реалниот живот, форумов си го почитувам дека е единствено место каде што има луѓе кои следат македонски спорт. Штета е што владее суетата, па секоја критика се смета како напад.
НеЈсе, форсираш нешто дека сум дал гз под рекет. Наведените ликови не ги ни познавам, ниту пак некогаш сум имал некаков контакт со нив. Сум се нафатил на модерирање, затоа што редовно го следам форумот и сакав бар спортскиве потфоруми да не бидат полни со чет муабети, глупи провокации и слично. Колку за твое инфо, не сум веќе модератор. Самиот се тргнав, откако администрацијата даде предност на глупи спамери на форумов на сметка на редовни членови и на неколку мои апели за тргање на бугарското ѓубре од форумов, немаше никаква реакција.

Се надоврзав на муабетите затоа што размислувањата на темата ви се заглавени некаде во крајот на 90-тите. Знам дека некои се заебаваат, ама познавајќиве од темиве, знам дека и некои се мртви сериозни. Место да земете да го поддржите Бабиќ и јако да се удри кампања за конечно средување на салата, некои мислат дека играчите биле многу свилени, затоа што барале ОСНОВНИ услови за игра. Како сакаш да биде оценето тоа размислување? Искористивте момент да се подраспаднат Вардар и Металург, па после 20 години дочекавте некои ваши 5 минути, ама се гледа дека со мислите уште сте во ракометот што се играл пред 2 децении. Светот оди напред, а шампион не се прави во ледени дворани. Ќе дојде момент кога ќе правите посилна екипа за ЛШ, ќе правиме муабет дали некој подобар играч ќе сака да потпише имајќи ги овие препораки од моменталните играчи и тренерот.

Прееска мислев да те одминам во реплицирање, затоа што на форумов сум дојден за дискусии, а не за објасанување на приватни работи. За најголемите достигнувања во животот, ќе се насмеам само, тие што ме познаваат знаат колку грешиш :D Сум почнал од нула, доаѓам од работничко семејство, се' што сум успеал било без никакви врски, со јавно критикување на сите политички партии и спонзорирани невладини организации. Патем, сум помогнал на толку многу битолчани, што можат салата во Битола по мене да ја крстат :D
Надвор од реалниот живот, форумов си го почитувам дека е единствено место каде што има луѓе кои следат македонски спорт. Штета е што владее суетата, па секоја критика се смета како напад.
НеЈсе, форсираш нешто дека сум дал гз под рекет. Наведените ликови не ги ни познавам, ниту пак некогаш сум имал некаков контакт со нив. Сум се нафатил на модерирање, затоа што редовно го следам форумот и сакав бар спортскиве потфоруми да не бидат полни со чет муабети, глупи провокации и слично. Колку за твое инфо, не сум веќе модератор. Самиот се тргнав, откако администрацијата даде предност на глупи спамери на форумов на сметка на редовни членови и на неколку мои апели за тргање на бугарското ѓубре од форумов, немаше никаква реакција.

Се надоврзав на муабетите затоа што размислувањата на темата ви се заглавени некаде во крајот на 90-тите. Знам дека некои се заебаваат, ама познавајќиве од темиве, знам дека и некои се мртви сериозни. Место да земете да го поддржите Бабиќ и јако да се удри кампања за конечно средување на салата, некои мислат дека играчите биле многу свилени, затоа што барале ОСНОВНИ услови за игра. Како сакаш да биде оценето тоа размислување? Искористивте момент да се подраспаднат Вардар и Металург, па после 20 години дочекавте некои ваши 5 минути, ама се гледа дека со мислите уште сте во ракометот што се играл пред 2 децении. Светот оди напред, а шампион не се прави во ледени дворани. Ќе дојде момент кога ќе правите посилна екипа за ЛШ, ќе правиме муабет дали некој подобар играч ќе сака да потпише имајќи ги овие препораки од моменталните играчи и тренерот.
90% se sozvam so tebe i ako vo zivoto ne mislev deka nekoj pat ke se slozam so skopanec to e moe mislejne i osvem
vas skopjani nema
po golemo zlo za
mkd ama nema vrska to e
moe mislejne nekam da
go forsiram a i nema potreba vo taa ledena dvorana so ja klavas v usta izlegoja igraci od tipo na kire lazarov temelkov novokmet hodik i sea do utre mozam da gi brojam ama
so da prajs kako da me svatis ko imas dve zvezdi na dreso oti tie dve zvezdi ve
prat naj golem klub pa ne smejme da ve
diskutrirame ama nema vrska ima
so tebe zdrava diskusija ostani taka i ne se praj mnogu pameten sportski pozdrav

Па ти си тој шо не разбира сарказам, и тропаш глупости, ако си за некоја поддршка или да дадеш некое мислење макар и негативно ок е, но ти вреѓаш за тоа дека некој е заостанат.
П. С ептен ми се допадна твоето излагање за твојата биографија, и жал ми падна дека не си појќе поттрчко на чичко Мистичен и Киселината.

Нема Битола толкав буџет за да финансира покрај другото и спортските клубови , па сега плус и за салата да му ја мисли.
Вака така без динар од државата , како така се прави стадионот .
За салата од општината можи да се среди тој дел , ама од кога ќе заврши стадионот .
Него овде темата е поширока , како и да е во салата греење треба да има како и да е ... А мое мислење е дека треба друга нова сала , оти оваа ако не се лажам е стара околу 40 години.
Него треба државата да превземи не само во Битола , него уште во 3-4 града во државата да напрај сали по примерот на Борис во Скопје, мултифункционални . Вајда има и некои средства и од Европа за такви проекти , ама некој треба да се нафати на такви работи , да ги среди .
Но иронијата да е уште поголема одвремиња има проект за затоплување на цела Битола преку РЕК, арно ама место да се вложат парите од РЕК во тој проект се финансираат други проекти со тие пари во Скопје и секако тендерџиња лапање.

Инаку пак гледам Скопјани се изборија Самсоненко сала да му напрај ... Абе крстете се го Грујо што тој сакаше нешто да напрај и да исперат и компезации со кузнај кој за Јане салата , сега гратис кај што игра и Вардар и МЗТ инаку ќе се акавте во Борис Трајковски и Кале и вие.

Ама најголемите проблем се за мене битолските политичари , во Владите .. тие треба да го решат тој проблем со инфраструктура, оти локална власт нема толку сила ни финансии.

Со вакви изјави и префрлање на топката кај претходниците нема сигурно да се реши проблемот со салата.
Можи ќе го намали проблемот, ама дека ќе го реши сигурно не.
Проблемот со греењето не е само кај дограмата и кровот.
Дограмата на двете трибини зафаќа мал простор, горниот дел.
Во ходниците поголем дел.
Кровот го менват 15 години, уште од на Спиро времето беше актуелна тема.
Крпеа некој дупки уште тогаш, па паѓаја парчиња од салата, па крпеа пак и така си помина времето, си пораснаја децата.
Ај ќе ја менат дограмата, изворот на греење од кај ќе иди?
Биомаса, енергија, топој, ќумбе, пелети? Картони?
Клима ќе клат?

И не ми е јасно како доби салата дозвола за ЕХФ натпревари?
Уште од пролетта имаа време да ја распишат јавната набавка, да се заврши процесот.
Да се избери изведувачот.
И сега, откако Бабиќ јавно ги прозва сите и си ги кажа маките ДОЗНАВМЕ ДЕКА ИМАЛО ТЕНДЕР.
Ајде бе.:pipi:

Во право е Бабиќ, апсолутно.
Баш ова беше времето да се извај од под јорган овај децениски проблем.
Вуковиќ исто си кажа како треба.
Помина луѓе времето со Металопластика, Лемго.
Кој добар играч ќе ти дојди во вакви услови.?
Никој, то е јасно, секој јак играч побрзо ќе се реши да оди во Порто, Бенфика отколку да дојди овде.
Макар шо му нудиме подобри плати.
Ќе се излажат некој играчи за платите, ете ко Стипе, ко Хорват во Металург шо дојде.
Ама то ќе бидат само поединци, за да напрајш екипа од врвни играчи треба далеку појќе од само подобра финансиска понуда.
Не се само парите, за јак проект и стабилен клуб на долги патеки ти треба се.
Добар буџет, добар тренер, добар костур на играчи, визија, ама ти требат и добри услови.
Еве и ЛШ да се пласираме? Ваљда то планират.
Кај ќе играме? Во Скопје.
Зошто салата нема 4 трибини, и во ЛШ ќе играт екипи кои ќе имаат нормални сали, а не вака ко нас.
Шо пробваме да напрајме од Лада Мерцедес, е не оди.
Во 21 век, кога луѓето почна да организираат тури на месечина ние не можиме една нормална сала да напрајме.
Се нешто фали, или вц нема, или плочи нема, паркет нема.
И стално нешто ќе фали.
Оти со крпено недокрпено не се прај ништо.
Дури не се напрај една сала нова, од темел ништо не бива.
Појќе од 5,6 милиони евра нема да фати, еве и 10 да се.
Досега, на толку пари фрлање, на толку фалење по медиуми ќе се најдеа неколку приватни коинвеститори.
Со почетен влог на општината, ете втор партнер имаат, и уште некој инвститор можи да се напрај салам сала, од барем 4000 гледачи.
А, се прај и доста поголема сала, рентабилен проект е.
Напрај внатре продавници, деловни простории, теретани, ако е поголема можи и помал терен за издавање за мал фудбал и сл.
Организација на концерти и слично.
Ќе ги извајш парите за брзо.
А ќе го решиш за сталнопроблемот на ракометарите, кошаркарите, ете каратисти има, одбојкарки, куглари итн.
И да иа кај да тренират децата, да не се мафтат по училишни сали.
30 години политичарите од Битола не успеаа, односно не се потрудија да донесат еден државен проект.
Идат овде премиери за се и сешто, за отворање на чешми, за реновирање на некој фасади.
А, треба да дојдат ко ќе се напрај некој проект за Битола, шо ќе биди финансиран во целост или барем во добар дел од државата.
Оти, демек и Битола е град во Македонија?
Ете и за трибината на стадионот, почна со блеф на Двојче, на крај по притисок на јавноста, блефот стана реалност.
Со општински пари, вака така, се напрај.
Значи се се можи ако се сака. Една трибина фудбалска е колку спортска сала за затворени спортој.
А, не за еден кров да се зафркавме овде 20 години.

Е, сега таму ќе биди проблем ако остани само на трибината.
Оти тука се отворија сите нерешени работи на другата трибина која е забаталена до бескрај.
Просторот околу стадионот личи на хорор воен филм од екс Југославија.,
Дури и за оние монтажните трибини и рефлектори шо требаше да ги донираат од ФФМ некако не се збора појќе.
Или ќе почекаме, иаме време ние.:icon_lol:

То е проблемот, шо наместо да се решават проблемите темелно, суштински ние ги решаваме етапно, ко ќе пукни тиквата.
Ко ќе искритикува некој јавно и ќе се објави по портали, тогаш разбираме за некакви проекти, визибилити студии, проекти, за план за европски спорт. :vozbud:

То е цел муабет, се е на место, сите знајме како одат работите, проблемот лежи кај нашите политичари кој не знаат да дејствуваат.
Абе само ќотек, украинско сценарио, ама нема мажи појќе, овај црпнатиот горе ја префрла топката кај другите оти не напрајле, ебиветер е се, па 3 години сте вие сега на власт со прст ништо не е мрднато. Тие па претходните во 12 години, едино само подот го сменаја, wc реновирани, головите, столчиња наместија и семафор. Шо е ок, очигледни промени, ама и тие не го решија проблемот со затоплувањето во толку години мораше да се најди решение, не е од вчера ова, 40 години е истиот проблем....
Никој не бранам гомна се и едните и другите, ама не е решение, оти овој не напрајл па дојди друг, оти претходниот не напрајл, така никогаш нема да се напрај....

Муабетот на Бабиќ е на место и во вистинско време, гледам некој одма плукаја демек се чекало реакција од странец, незнам шо, мрзнеле и претходно, порано биле мажи, сега жени биле плачеле незнам шо....
Е СО ОВИЕ РАЗМИСЛУВАЊА КАКО 12 годишно дете НЕ НЕ БИВА, и нема да не биди како град никогаш, со право не дупат скопјани после, нема љутиш....
Абе луѓето на Марс одат, животни носат таму, вода најдоја, ние во 2021 година, немаме нешто основно факинг греење во сала ! Носат еден од најнадежните бекови во светот пред да го сјеби повредата, му даваат услови да игра ракомет каде е поладно внатре од надвор.
После ЛШ сакале ?
Пак ќе го повторам истото, незнам која БУДАЛА дозволи овде да се игра ракомет, највероватно платија пари колку да му дозволат да се игра, иначе овде има 1000 недостатоци !
Нека ги однесат Скопје, доволно ќе е само на тв шо ќе ги гледаме....
Допрва сеири ќе има со слики сега кога ќе има дождови, снегови, мраз да се топи, па низ ходниците со кофите ќе трчаат каде што ќе капи вода, како лавиринти ќе биди со кофите, Ацката со џогерот ќе ја бриши на секое подлогата :icon_lol:

Решение е нова сала од темел, со 4 трибини и сите стандарди за игра, паркинг голем, осветлувања итн.
Од оваа тој е максимумот изгледа, добар абер пушти Бабиќ да разбери цела држава, оти овие како да чекаат изгледа Циле да му напрај и сала, треба малку државата да се свести дека и Битола е дел од Македонија, крајно решение ќе биди иницијатива да се напрај сегде како за стадионот.

Ве читам и ви се чудам ај скопјани да пишеја ќе разберев не знаат ништо за Битола ама вие дека требало нова сала, јас уште се чудам како се нафатија и за трибината на фудбал шо ја плаќаат а не сала да прат освен фарбање на офицерски нема ништо друго и трибината на стадион зарем вистина верувате дека пак сама општината да напрај сала не знам шо да речам ама знам дека рој филм не го гледаме барем до избори ако го има како некое ветување а сега како што се работите научна фантастика е за нова сала да кажат а не да почнат да прават

Сакав да пишам за ракомето и резултатите ги гледав тиквеш со мунчолург и бутел со прилеп тешки местенки на штета на Пелистер ова на ништо не личи од шо мака овие да даваат пари а другите да местат ќе не искинат сега во прилеп последното коло

P. S. Да се разбериме и јас сакам сала не само за ракометот ете годинава и кошарката се супер можи че треба библ лига да играат ама онде нема никакви услови за тоа треба од корен нова сала ама тешко тој филм за џабе има општината пари не даваат!

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Ве читам и ви се чудам ај скопјани да пишеја ќе разберев не знаат ништо за Битола ама вие дека требало нова сала, јас уште се чудам како се нафатија и за трибината на фудбал шо ја плаќаат а не сала да прат освен фарбање на офицерски нема ништо друго и трибината на стадион зарем вистина верувате дека пак сама општината да напрај сала не знам шо да речам ама знам дека рој филм не го гледаме барем до избори ако го има како некое ветување а сега како што се работите научна фантастика е за нова сала да кажат а не да почнат да прават

Сакав да пишам за ракомето и резултатите ги гледав тиквеш со мунчолург и бутел со прилеп тешки местенки на штета на Пелистер ова на ништо не личи од шо мака овие да даваат пари а другите да местат ќе не искинат сега во прилеп последното коло

P. S. Да се разбериме и јас сакам сала не само за ракометот ете годинава и кошарката се супер можи че треба библ лига да играат ама онде нема никакви услови за тоа треба од корен нова сала ама тешко тој филм за џабе има општината пари не даваат!

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Немат врска дека биле местенки ги гледав двете утакмици..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom