Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Металургггггг еби сеееееееееееее !!!!!! :kuracc:
Знаев дека ќе ги лупниме, и во Скопје диктиравме темпо до 50та минута, паднаа последните 10 минути, го чекав денот само знаев дека се наши !
Со паметна игра исто и Бутел во вторник ќе ги добиеме, останва последно коло само со Прилеп формалност на крај со победа, плеј оф е загарантиран !
Топ дечки имаме, искрено втората екипа повеќе ќеф ми прај, знаев дека можат за плеј оф...
Само мора Јовиќ да ја консолидира екипата, играме 3 меча топ пример, после губиме дома од ебан Тиквеш на Томе Петрески или од Работнички каде еден играч сам не победи, малце неочекувани порази, така во иднина не смеј....
Има овде дечки за докажување, шо разбират ракомет, деца за подолг период, со добра работа ете сега и СЕХА почнува, зошто да не се пробаат некој и во првата екипа.

Супер игра од дечките иако на милчолуг им недостигаа неколку играчи но победа си е победа.
Една работа шо ме бендисва кај овај тим. Имаат брза транзиција од одбрана во напад а и обратно знаат брзо да се вратат и да покријат каде шо треба... Колку контри направија буљашите? Ваква игра мн му недостига на првиот тим. Стефан денеска да супер изигра само премногу е несериозен и се понаша како ѕвезда незнам тоа е мое мислење детето цел живот изграл лево крило но 2 години со ред силум прилике е префрлен во централно бекче и на десен бек да покрие ради брзината.Ваков играч му треба во првиот тим кој знае да влета во дуели и да ја искористи брзината. Но како шо реков знае само да игра кога има топка враце не знае да изигра без топка да направи блок на др бек и слично. Дарио дечкото ова му е максимум не може да се развие во нешто повеќе од тоа шо е моментално. Кузманоски солиден треба да се работи со него заслужува да добие некоја минутажа во СЕХА барем дрзок е му треба малку да поработи на разновидност на удари, ако има во тиквата ќе биде добар и за во одбрана има солидна висина.
Треба да им се даде шанса барем сега со боси екипи.

pobedata nad metalurg na "vinstinskiot" Pelister kazuva mnogu... ako ne se sluci nesto nepredvideno, doaga erata na Pelister... vo narednite nekolku godini drugite makedonski rakometni brendovi ke bidat dovedeni na marginite...
a inace pobedata dojde oti "dreso" go pogodija!
Istiot dres od Struga, koga da go nosime letame :angel:
edna slika od prethodnata ledena era :
pelister-lemgo-6124238788.jpg

Denes majtapi si igraa ubo vleze dva vo eden, metalopsatika se deca se boreja ama slabi za nasite, utre decata so butel i tolku od godinava

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

a vo salata beter od kopanki  daj be lugje od Opstinata I eurofarm ako citate zemete naprajte ja salata klajte. zatopluvanje zosto cel svet da ni se smej vo 21 vek da nemame zatoplena sala.. nadvor potoplo e od vnatre... sramota sme rezil.. A dva zbora za igrata, Bravos decki prodolzete taka Peric denes izigra za site predhodni bravos, konecno da ne se ceka se na Stipe, Stjepanovic isto taka se razigra, malce krilata prat zaebancija ama aj ke se poprat ne e strasno.. Cestito na pobedata

rezil be greenje ne se sposobni da pushtat kako mozi neli praeja vo grobnicata nekoja pecka sho beshe to?
na rakometno poarno e da se igrat vo zima utakmicite

Abe 30 godini e vaka arno so spomena ovaj Babic da pocnat da se zalat pisi po fb

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Така де, уште снег нема паднато ни под минус е температурата а веќе плачат. А на парите шо ги земаат и играта сезонава шо ја имат не ни заслужуваат греење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom