Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Абе умрен ќе стани на ова атмосфера, цела европа симнува капа,тимот губи публиката се погласна,и ќе дојди некој мислешево фанс ќе ми дуе топките :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Абе умрен ќе стани на ова атмосфера, цела европа симнува капа,тимот губи публиката се погласна,и ќе дојди некој мислешево фанс ќе ми дуе топките :icon_lol:

Абе не е толку лош тренерот , да прај некој ситни грешки како и секој друг , ама сигурно неможи да дава зицери тој место некои играчи.
Кога се одлепија во прво беше најпоќе ради промашени зицери и реално уште бара составите.
За константна игра треба да се задржат играчи на подолг рок и во секоја сезона со ситни корекции.
Составот не е лош арно ама треба да се задржи костурот и наредна сезона среден и пикер . Ако пак сега наредна сезона заминат 6-7 стари дојдат 6-7 нови ништо не правиме .
Инаку уште од сега треба поќе шанса за Видомски секако Цехте бега наредна сезона , а пољакот има потенцијал.
Него не е ни лошо уште од сега да барат среден секако и Тајник оди , не дека нешто сташно ама Мирче никако неможи да види прва опција за среден .
За пикер Самоил дури да се врати од повреда па му требат и него уште 2-3 сезони да видиме како ќе напредува .

mnogu kasni so taktikata, sporo praj izmeni. 10 utakmici pominaja igracite gi nema nauceno uste. Ostava 1 igrac da napraj 3,4 greski pa da go smeni. I tn, coeko mozi ima znaenje ama e kako bez emoci ne gledam zar vo nego abe ist stav borce markovski kopija
ima mozi greski praj kako i sekoj drug trener
pocnaja da plukat posle 4 utakmici ti se cini ako go izbrkame ke dojdi sivert so bese vo fuhse.. ni ekipa odbra ni igrac donese
za emoci brance ne cinese oti urlase sea ovaj ne cini oti ne urla ..

Манасков е ЧУДО сезонава, ваква форма не знам дали имал и во најдобрите денови, секоја чест :cuc:
Наш најдобар голгетер во моментов, да не глумиме "тренери" солиден е Гарабаја и си ја брка работата, најдобрите се во терен, до вчера не смееше да смета на Виждомски, ете го во терен, почна повеќе во напад да го игра Хенигман то шо сите го чекавме, одмара Фитиљ и не се троши премногу, мора да признам и дека одбраната ни е најдобра до сега од било кога, без разлика денес шо се примија 34 гола, Барселона е во прашање, ако му влезиш во барабанот и 44 ќе ти дај.....пристојна утакмица, со прифатлив пораз, никој не очекуваше сензација со Барселона, атмосферата пекол, ама ќе дојдат Мислешево фанс и ќе измислуват топла вода.....дами и господа ова е најракометниот град во ЕВРОПА, а Европа во ракомет е СВЕТОТ !

лека ноќ :love:

То е то.
Пристоен пораз, со премногу грешки во одбраната. Едноставно овие се друга димензија а ние немаме екипа за вакви утакмици.
Иако нападот беше сосема солиден, денес одбраната ептен потфрли.
И денес Гарабаја како да се изгуби со одбраната, исто како на мечот против ГОГ.

Се плашам дека не е тренерот шо му треба на ваква екипа. Ама оставам простор да ме демантира со натпреварите кои следат до крајот на полусезоната.
Jas pak mislam deka odbranata I ne bese tolku losa,retko nekoja odbrana da gi natera sudiite da krenat 9-10 pasivni napade na Barsa,a nie denes toa I go napravivme.
Drugar pozitivne rabota denes se dokaza deka mozime da igrame dobar napad I bes Fitilot.
Vo vakva atmosvera so vakva igra protiv vakov protivnik bese uzivane da se gledam.

Тренерот најслаб или најјак не треба да го плукаме оти чоекот ниту еден играч не си донеси и одбра туку пред тоа Алонсо бираше па избега пичето друга работа не знам дали се погодени играчите или шо е работата ко по рекоја играме можи најдобра одбрана последните години и тоа без голмани скоро на секоја утакмица во ЛШ нема шо да го гледаме можи само да се учи таму најважно е во првенството да бидат први е за таму не дај боже да изгубиме титула ќе има карање и урлање вака нека си пробваат и бараат состав ,одбрана и напад.
За денес очекувано пораз страшна брза екипа се Барса посебно јак Мем упм шо сака си прај но едно место радува шо можи прв пат оваа сезона притисокот пд публиката не влијаеше лошо брз нашите како на претходните утакмици каде се губеја нашите а се чудам денес изигра со помош на публиката ако претходно на секое нас ни беше причина повеќе за грешки кој и денес ги имаше но добро го поднесоа притисокот шо значи треба само да се креваме но колку е можно во овај ненормален распоред бог знај овие немаат време за тренинг цело време утакмици и после рехабилитација па утакмица само да немаат повреди оти ова не е нормално кој ќе издржи ќе биди ѕвер но очигледно е дека фалат уште играчи вака можи да преусисаме и некаде да киксниме нема потреба од толку форсирање во ЛШ каде имаме најдобра публика и навивачи со гаранција за разлика од празната сала вчера во ,,метрополата" плус без навивачи не е предизвик европа туку само големиот Пелистер 2601 нв :cool:

P.S.уживајте додека трај зелената ера и чукнете некое гостување низ европа

Последно уредено:
Манасков може да се каже игра животни партии,мада мислам во Веспрем имаше сезона две што газеше.Прашање ќе го земе ли Киро во репрезентација или ќе тера со негови деца.
мора да го земи..во спротивно ќе биди голем скандал, Манасков игра животна форма

За вчерашниот натпревар нема да коментирам, јас уживав и во атмосферата и во ракометот. На крајот од натпреварот ми дојде уште еднаш да си ја купам сезонската од шо ми беше душата исполнета.
Сакам збор два за тренерот да кажам. Не знам кој колку гледа ракомет и то нема да го дискутирам, ама играме одбрана едно 30% подобра од лани. Нападот повторно нема да го дискутирам бидејќи концептот со Мирче, Хаџич и Тајник на среден не е негов. Другите позиции не ги спомнувам бидејќи на сите позиции освен на среден сме поќе од коректни.
Во разговор со еден чоек кој е дел од стручниот штаб на Пелистер вика вака: Ко дојде Гарабаја не праеше ништо различно од другите, само тренинг за тренинг спремаше. Ко излезе распоредот за натпреварите, почна нешто да работи ние вика 3 дена не знаевме шо прај чоекот немавме видено такво нешто. И после ни објасни дека всушност чоекот прај тактика за цела сезона за точно да ги распореди сите сили шо ги располага. Јас вели чоеков онакво нешто немав видено. Ништо неможи да го извади од баланс или да му го наруши планот, без разлика дали ќе успеј или не, ние работиме според планот и нема играч шо не е среќен. Да не се десеше административниот проблем со Видомски и повредите на голманите, некои нијанси ќе беа поразлични.
Ко ќе сретните некој играч на улица прашајте го какво мислење има за тренерот па ќе разговараме.
Чоекот си ја работи работата и Пелистер ќе биди по 4ти пат со ред шампион на Македонија. Да имавме среќа со ГОГ дома, скоро и извесен ќе беше патот до следната фаза на Лигата на Шампионите, ама мислам дека имаме уште шанси во тој поглед.

Bravo bitolcani za atmosverata nema kako nas neka gledat evropa neka ucat so e pasija kako se saka klub navivajne neka gledat gazdite i neka vidat kako drugite go cenat naseto poke od tie samite se poklonuva evropa i najdobrite a ne da gi osudvat i karat so publikata neka ja ucat lekcijata zamerka za ckembari so pred izbori mu davat na luge koj vo posledno se so grupata samo od korist da se kacvat so megafonot da prat bilo kakvi poeni od cesni deca prvo katanga vcera i krt kacen za politicarite mestoto e nadvor od sportot i navivacite ama isgleda i tamu ima matematiki pa mu se dozvolva inace go izbrkale koko golemite gazdi na koko mu najdoja mana pred to na milence pa go vratile gledam pa koko pa toj fizioterapeftot neka si go trgnat egoto a so to i negativnata energija so se siri so samoto to sreka imat so site si go sakat pelister poke od nivnite pari pa se polni salata tuku da mi kazi nekoj kako luge so odat 2 pati na rakomet dobivat nekakva vratovrska i ja gledat utakmicata od zad golot i kako maliot gazda od zaden vlez si pika po 10-15 drugari bez karta dodeka bitolcani ne uspevat karta da kupat istite onie so odele i so prespa derbi ko bese i posledno zosto edinstvenite trn vo oci na site upravi @Deksi i @Goran Bt nemat zbor pisano kazano na nasata strana kako so velat tie za brkaneto na koko i prethodno na drugite. Pozdrav braka ckembari najrakometna bitola.

Bravo bitolcani za atmosverata nema kako nas neka gledat evropa neka ucat so e pasija kako se saka klub navivajne neka gledat gazdite i neka vidat kako drugite go cenat naseto poke od tie samite se poklonuva evropa i najdobrite a ne da gi osudvat i karat so publikata neka ja ucat lekcijata zamerka za ckembari so pred izbori mu davat na luge koj vo posledno se so grupata samo od korist da se kacvat so megafonot da prat bilo kakvi poeni od cesni deca prvo katanga vcera i krt kacen za politicarite mestoto e nadvor od sportot i navivacite ama isgleda i tamu ima matematiki pa mu se dozvolva inace go izbrkale koko golemite gazdi na koko mu najdoja mana pred to na milence pa go vratile gledam pa koko pa toj fizioterapeftot neka si go trgnat egoto a so to i negativnata energija so se siri so samoto to sreka imat so site si go sakat pelister poke od nivnite pari pa se polni salata tuku da mi kazi nekoj kako luge so odat 2 pati na rakomet dobivat nekakva vratovrska i ja gledat utakmicata od zad golot i kako maliot gazda od zaden vlez si pika po 10-15 drugari bez karta dodeka bitolcani ne uspevat karta da kupat istite onie so odele i so prespa derbi ko bese i posledno zosto edinstvenite trn vo oci na site upravi @Deksi i @Goran Bt nemat zbor pisano kazano na nasata strana kako so velat tie za brkaneto na koko i prethodno na drugite. Pozdrav braka ckembari najrakometna bitola.
Појма нема јас за Коко исто ако се прај нашето требаше да се прашам пиши шо рече за Физи но најискрено ракомето го гледам и следам оти е Пелистер инаку во дворот да играат ќе спуштам ролетна со други збори за фудбалот ме интересира

Тешко оди во Кавадарци се држат еве Тиквеш плус ич не не жалат и штедат судиите ваквите гостувања се најризични за домашното првенство и титулата не знам по кое правило за помалку од 24 часа да се игра првенството ова е луда работа мора да си најдат рфм друго решение за распоредот https://www.youtube.com/live/R7Kbl--cj_I?si=LDE_KvFDNW2ff1TC

P.S.и смачено ми е да се објаснува за страната шо се тие двата бе се да исправаат пиши ти коментар на рк Пелистер оти кооко го избркале отвори страна пиши имаш еден куп портали никој никаде критика сега оти декси и горан ен пишале бог да чува барем одважете се коментар пишете јавно а не тука сите скриени ќе плукаме горам и деско за се се криви во спорто во Битола ете бе пари ни дава хезбула ме пишиме за коко бог да чува жими се некогаш ништо не можам да ве разберам не можите на магарето само по самарот удирате уствари не мора да напрајш страна ќе ти дам готова ќе те клам админ пиши шо сакаш не само ти и друг ако има некој можи слободно да се јави во ПП

Последно уредено:
Добро де му направиле чест ништо страшно , сега со ова место 312 гласа ќе има 308 :))))

Dobro be arni ste?Sojma vrska koj bil izbrkan od personalot na klubot.Sigurno ima pricina.Zosto se zamarate so nebitni raboti I pravite tenzii.

ГОГ го победи Загреб во гости.
Калкулации би направил со Загреб во гости, дома со Сегед и дома со ПСЖ. Многу ќе зависи и расплетот на другите во групата. Лани се очекуваше да стигниме до тоа 6то место, ама Висла како не заеба со тие 4 победи по ред, алав да му е! Како и да е, уживаме во домашниот ракомет и борбата која ја покажуваат. Овие тешки утакмици се мотив плус и утакмица плус за креирање тактика и билдање на формата за битните натпревари во ноември/декември, дома со Алкалоид и Министерството... Па да презимиме, тогаш веќе ќе знаеме кој и како сме, дали ќе има некое појачување на полусезона (иако мислам нема да има).

П.С многу ме бендиса муабетот погоре некој имаше пишано за тоа како работел тренерот...Браво :cuc:. Оти, лесно е да се гледа отстрана и да му се тргни некоја забелешка, ама ако работи бавно и постепено тоа и ќе се исплати и баш ме бендиса со Видомски и Хенигман, а да не зависиме од Фитиљот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom