Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
15 години на долг рок работат веќе. Преку таквото од Радовиши, Преспи, Струмици и слични куртон екипчиња. Сеха и ЛШ се бара и ништо помалце.

I ti sea preku leb pogaca sakas :D Ete igrate Evropa godinava od plej aut :D Dogodina zdravje boze so pogolemi ambicii za u Evropa a SEHA meha toa poseriozno mora so sponzorite :D

So parite za kameni neka se zemi eden salam bek ili golman i mirna glata i taka samo treto mesto ke fatime so ne menva dali e kameni ili kjani

Sent from my 6039Y using Tapatalk

Јас не знам Камени како можи да е индиферентен на овие играчи?
Не пари,не злато,пички со шо сака нека ме ранат јас да сум на негово место уште денес ќе свикам прес и си савам оставка или да се спашка вишоко,жими се онај матуф е бе,јас да сум ќе ги одлежам овие.
Ако стварно дал амин Камени да се потпишат овие тутурутки ко Вешо,Ивица нека оди нека си ја земи пензијата(ако си плаќал во некој фонд):D,со овие да се расправаш треба да си луд бе.
Утре или ќе го спашкат или сам ќе си дај оставка,за кој?
Па онај Вешо,леле мори мајко,ако не напрај најмалце 5 пробивања денес,само да продолжи на крило тој дудуко ко некое диво куче во зона се забива,толку неинтелегентен играч немам видено,башка 5 топки шо му паднаја од раце,за подледното пробување куртули,за малце шо не го отепа Камени на луце место:boksix:,+Ивица за 20 минути НУЛА ГОЛОЈ,еден куп грешки.
Коко?Ааааа,неам коментар:eek:
Павле,џабе шут младичу,џабе скок,техника нула,ноџињата му се секоја,ејјј со Радовиш бе:ROFLMAO:
Борјан даде некој гол ама дупло појќе згреши,а одигра скоро цел меч,да ги намали почетничките грешки ќе биди сосема солиден играч,за Бојанчо шо да кажам,браво за пожртвуваноста и се,ама онакви зицери да љуфкаш,не ја бива ич,то шо го даде второто е неважно,на празни голој и јас ќе давам.
Исто и Тасевски,ко почуден во напад,иако доби само две топки,една љуфна,изнуди неколку пенали,а одбрана ОК,јако бате е,колку толку засега не се резили ко дотичната леворака двојка:backa:.
Голманите засега ни се најдобар дел од тимот,и Даниловски е сосема солидно голманче,не смеј да се критикуват.
Богдан ни е лидер на тимот,уште тој да не беше и то ќе беше.
Не знам шо да речам,некој ќе речи не сме салам шо критиковаме победа од 11 разлика,ама ова висока победа мене ич не радца,Радовиш е ТЕЖОК КРИМИНАЛ ОД ЕКИПА,послава екипа неам видено сезонава,и шо е најјако?
Ко ќе ојме таму ќе се мачиме,ко шо се резиливме денес цели 30и кусур минути.
Оние Радовиш класични аматери ти биле бе,со Мачијавелов со бициклистичките:pos:
Абе ајде таму,немој да ме јебеш,со Левов тркалото.
До кое дереџе е лигата,па како ја најавуваат,демек сме биле во ренесанса:pos:
Барем 70%од ова лига треба да си барат друга професија,една од најслабите лиги во Европа сме,без дилема.
Со ваква игра Охрид во првата наредна утакмица дома ќе не попари,Кежиќ,Кобетиќ,Младеновиќ,Јанев,Пискало,голманите,со ваква игра тешко ќе биди.
Тие сигурно нема да дат 5 гола за цело полувреме,и нема да ни дозволат онакви контри,голојте шо ги дадовме во второ денес на тренинг нема да ги дајме,најдовме село без кучиња.

Ќорио и слепио играја денес... Поаматерска утакмица одамна неам глеано.
Секоја чест на мустако како има живци она мрцварење на терен да го поднеси.:cuc:

Никако неможи да е мерило вчерашната утакмица, па да знајме до кај сме и шо сме, дали имаме квалитет за повеќе или не...
Радовиш направи повеќе грешки од Пелистер, зато даде само 14 гола, а не дека ние изигравме некаква одбрана или пак имаа ден голманите, со еден збор играја ќориот и слепиот, незнам шо се мачат тие од МТВ шо снимаат мак.ракомет ова е ОЧОБОЛ да го гледааат останатите од другите градови на ТВ, после утакмицата ќе сватиш дека си будала шо си изгубил сат и пол време пред телевизија.
Наместо играта да се подобрува, ние секоја утакмица играме се полошо и полошо за жал, нема напредок !
Се сложвам со изјавата на Касим, каде кажа дека победил тимот кој има подолга клупа и поголем ростор за време на утакмицата, имавме посвежи играчи и ги добивме во второто.
Иако и Радовиш според играчкиот кадар не изгледа толку лошо, имаат тим за 5то место негде...
Играја со исти играчи цело време, првото резултатски се држеја, второто му падна газот...
А во гости кај нив гарантирам дека ќе изгубиме, солидно тимче имаат Паунов, Петрушевски(овај кај нив го зеле од Пролет крилото, ние маки мачиме со Боки и Коко, овај за нашите крила е Уве Геншајмер, сигурен сум дека овај можевме да го земиме), ги имаат уште Соколов, Милосављевиќ, сељакот Левов и на пикер му е Чизмовиќ.
Уште стојам на своето мислење дека на гости освен кај Прилет шо тепавме и кај Работнички и Металург Јуниор на друго место нема НИГДЕ ДА ПОБЕДИМЕ, ќе не посерат на сите гостувања со ваква млитава игра...
Па уште сигурни сме биле во плеј офот :pos::pos:
Плејофот е знак ? - и тоа голем прашалник со оваа игра, немаме игра, во напад сме загушени, немаме идеја, секој само се ослободва од топката никој не зема одговорност да шутира, се пробва една иста глупа финта, ако не му оди на бекот, тогаш додај до пикер :eek:
Во Пелистер ако е собрано "НАЈДОБРОТО од МАКЕДОНИЈА" јас ќе се обесам на саат кулата :facepalm:

Пискачот треба да му ги намали платите на 80% од играчите, Ивица која комедија од играч, овај незнам како се најде на поширокиот список на Червар или Червар е ненормален незнај шо гледа или пак братот има тешки врски во РФМ, до душа одма го исфрлија од поширокиот список, ама СРАМ е шо се појави неговото име и презиме во тие 30 ракометари...
Ивица го имам заприметено во напад не е снаодлив, нема знаење, не ни се гледа кон голот, со главата кон топката е насочен цело време и гледа само да додај до среден бек, нема финта, нема пробив до 6 метри, нема нешто основно за да игра бек, НЕМА УДАР....

И после овај зема плата од 700 евра :oops: Овај треба да плаќа чланарина овде шо е дел од Пелистер, а не Пелистер да го плаќа него, за овај и РК Борец е многу шо играл :D
Вешо дава по некој гол барем, подобра опција е од Ивица, ама колку шо губи топки и тој маж му нема или чекори или пробивање ако е топкава во него, заедно со Ивица двајцата прат повеќе грешки од Работнички и Металург Јуниор на еден нивни меч :D
ОСАКАТЕНИ сме на десен бек...
Исто и лево крило, џабе билда статистика овде Бојан Маџовски на тие контри 1 на 1 и јас ќе давам голој, Коко печен е за келнер, незнам зошто уште го зема Касим :tapp:
Босеовски можи да му држи предавања по ракомет на Боки и Коко, незнам од која причина не го зема Камени....

Ако има нешто позитивно во тимот, тоа е шо Богдан, Борјан, Резо и Колев имаат некој квалитет за разлика од другите и се лидери барем моментално во тимот. Ако играја и тие како останатите тешко нас ќе беше.
Ме плаши шо босанците Вогошча си газат и во нивната лига, а пред тоа освоја некој два подготвителни турнири пред сезоната, со ваква игра како шо игра Пелистер, како брз воз ќе ни поминат тие во Битола.

Da sum jas kako Kameni ushte denes ke si dam ostavka. Dobro be ne gleda so kakvi hoshtapleri si fatil rabota? Saka da naprat nekoja glupost kako fudbalo sho ne ispadnaja pa da go zanejkjime i nego kako Gjoko? Odi si Kameni po so vreme spasvaj se od tuka!!!!!! Ivica Lazarevski :place::facepalm: Neznam sho da napisham za nego stvarno.... jas neznam zoshto sam ne si gi skapuva kuferite i da ne spasi od propast. Poslab desen bek nikogash vo istorijata na Pelister nemalo!!!!! Ochekuvam ushte ovaj mesec so prviot voz da go vratat vo Veles a i to mu e mnogu ovaj e klasichen vtoroligashki igrach. Rezultatot ne e najrealna slika za vcherashniot natprevar mora da se praj chistka a so Radovish na gosti gubime so koj saka se kladam. Pelister ne e nishto podobar od lani, ima samo mali korekci ama nishto specijalno.

http://www.balkan-handball.com/balkan/premijer-liga-bih-vogosca-bolja-od-bosne/

Овие босанците незнат за пораз во првенството... Газат се пред себе.
Или е првенството ептен слабо и аматерско, или тие се многу јаки, трето нема.:pipi:
Ние како шо играме во последните 2-3 натпревари, ми се чини наместо да ја креваме формата ние се поблиску сме да фатиме некоја црна серија од порази како лани на стартот.
Утре играме на гости против Работнички во вонреднотот коло, каде би требало Камени да ги одмара клучните играчи (ако има такви во екипата) за в сабота кога играме против Охрид тука во Битола.
Охриѓани вака така пак склопија добра екипа, му се погодија странците како лани. На работниците му водеа до 55 мин, сами се победија на крајот.
Очекувам и ние да играме таков натпревар и ништо чудно да ни го нанесат вториот пораз на домашен терен.:place:
Немаме право на кикс, со Прилеп кикснавме на безвезна утакмица. Сега мора да се добијат сите натпревари на домашен терен.

Ma kakov ohrid, kakvi stranci... mozda vo ohrid ke dat otpor... vo bt ke dat otpor samo vo prvoto,duri ne proraboti dolgata klupa na "stoune man"... i gjupcite od bairo da gi trenira, interesen tim ke napraj... jas mislam deka lazarevski ima potencijal, samo mnogu se plasi...popoleka gi uigruvame site odbrani, so radovis igravme tri dva eden gi omalaksavme u koga smenivme sest nula ne dadoja gol... nikolic se pojke i vo odbrana se vklopuva... samo da nema potresi nadvor od terenot... da ne go cepkat kameni...posto da ne e toj...timot e za play out... ps koga e so bosancite ? Da si planirame :-) :-) :-)

Ma kakov ohrid, kakvi stranci... mozda vo ohrid ke dat otpor... vo bt ke dat otpor samo vo prvoto,duri ne proraboti dolgata klupa na "stoune man"... i gjupcite od bairo da gi trenira, interesen tim ke napraj... jas mislam deka lazarevski ima potencijal, samo mnogu se plasi...popoleka gi uigruvame site odbrani, so radovis igravme tri dva eden gi omalaksavme u koga smenivme sest nula ne dadoja gol... nikolic se pojke i vo odbrana se vklopuva... samo da nema potresi nadvor od terenot... da ne go cepkat kameni...posto da ne e toj...timot e za play out... ps koga e so bosancite ? Da si planirame :) :) :)
http://www.eurohandball.com/ec/chc/...HC+Pelister+Bitola+-+HC+Vogosca+Poljine+Hills

На 19-20.11.2016 ја играме првата утакмица дома а на 16.11.2016 мислам играме со Работник. Само неколку дена има размак, шо не е добро пошо е дерби утакмица и можи да се повреди некој од играчите или безпотребно да се истрошат.
Најдобро ќе биди да ја одложат со Работник, ама не вервам дека ќе излезат во пресрет педерите. Ќе ја користат секоја прилика за да поентират на Пелистер.
Има време дотогаш, можи да се десат милион работи во рок од еден месец.
Сеа најбитно е да се продолжи со победи на секој натпревар во првенството и да се подига формата од натпревар во натпревар.

Она детето Андоновски мора да се донеси во Пелистер за наредна сезона, или ако се курнази нека му го земат и на полусезона. Нека го збркат Везенио, џабе толкава плата зема солена а тотално е безкорисен.
Заедно со Николич на среден ќе бидат добар тандем а плус и млад играч е па ќе можи во иднина да се профитира од него ако го продат надвор негде.
Жалосно шо е уште во Пролет а голем потенцијал е дечкото...
Писе еве ти предлог, тркнете до Скопје и зборнете со Ико.:D

Ако ништо друго, барем резултатите денес ни одеја во прилог :D
Треба да испукаме со Работнички или како шо кажа Касим пред почетокот на сезоната: "Желим сваку мечу да идемо преко 30 голова". Еве му шанса и за 40ка :cool:
Треба да ги тресниме од земја овие со барем 10 разлика :D Пак ќе играме комбинирано, ќе ги чува за со Охрид сигурно Колев, Чантурија, Богдан...
Ќе добијат повеќе шанса Даниловски, Рајатоски, Везениот, Борјан, треба да го земи и Босеовски, џабе билда статистики овде Бојан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom