Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Абе тие незнат кај терат а не камоли тагов гест да напрат.
Сега ко ќе видат колку пари ќе му префрли газето за 2015 , еден нема да остани таму.
Ко ќе му ја прснат сите , кој Струмица кој Скопје , нема ни П од Пелистер да остани.
Можи само спортскиот директор да добие еден трулекс од двојче за да ги забришва пехарите од време на време.
Со 150-160К за сите спортој во градот , од кои сите знајме дека 130 К ќе одат за фудбалот , рачунајте колку ќе добие ракометот.
Дел за Печале , нешто за пискачо , дел за боксерите и рестото кај генијалцот в џеб.

Kaj e sega toj sportsiot direktor koj najavuvase golema pres konferencija na koja ke obelodenese kako rabotel kkubot site ovie godini.

Рк.Пелистер треба да го повлечи бројот 4 во чест и слава на Боро барем постхумно да му одадат признание ако не можеа кога беше жив!
ps или да постават спомен плоча пред спортската сала Младост со негово име како и од Мате Шундовски!
Пријателе,не сме Бостон Селтикс или ЛА Лејкерс да повлекваме дресови!За да повлекваме треба да сме стабилен клуб,да има стабилни играчи,богата историја и без осцилации во стабилноста на клубот.Така работат клубовите кои се однесува барем за повлекување на броеви на некои играчи кои оставиле голем белег за клубот,ете пример се НБА клубовите.Ама тој спортски/клубски амбиент со нашиот е свелосни години напред.Кај нас искрено таквите работи се смешни.За ракометот знам дека немат ниту еден досега повлечен број,а исто мислам и за фудбалот....До такви церемонии дури да стигниме ние,јас и ти пријателе ќе напајме по 70 + год,а можи и нема да дочекаме да видиме некогаш како шо е тргнато со ова лудило во градот и државата.

da se povleci od upotreba sportot vo bitola i taka ke ne dokusurat so noviot budzet od 150k isplaniran od golemiot podrzuvac na sportot ( vetrot da go odnesi nikogas da ne go vrati )

Кој е ЗА, да ојме среда на плоштад,ко ќе го отвора газето шампањското со Калиопи,и да го маваме со топки?:pistoldz:

Кој е ЗА, да ојме среда на плоштад,ко ќе го отвора газето шампањското со Калиопи,и да го маваме со топки?:pistoldz:
То би било поквалитетен спортски настан од сите шо се изиграле во последно Битола...
Спорт со топка..

Џабе е... Ќе најди начин ќе излажи нешто, пак поени за него ќе бидат. :sramezliv:

http://sportmedia.mk/dramatichen-ap...za-nova-godina-i-za-bozhik-bez-skrshen-denar/

Нема пари газето,ги даде за клавиро и поп дивата Калиопи....
Абе греој сме...
На децата банка не му дадоја,а фрлија 10 илјади евра за странците...:shok2:
Ајде сега,нека испеј Калиопи на мразојте и затворете го клубот,и клајте клуч на салата,ко не не ви бива за ништо,барем не се резилете....:mad:

Се чека писето да ја отвори пандорината кутија... Да ги кажи сите конспиративни теории околу Пелистер и меѓу редови да фрли по некоја похвала за генијалецот , оти само тој го помагал клубот , другите сите против клубот работеле .
Сега пак Циле ќе му биди крив или можи и Зоки од Цермат сеа да го најдат крив.

Абе сите кукат , пцујат , сакат да го линчоват тој генијалецот и пак ко ќе дојдат избори раката сама ќе го заокружи лавчето.;)
Нека плачат сеа , така му треба... Оти ко ги напрај докторот сите заврзлами околу трансформацијата наместо да излезат во јавност и да си ги кажат маките , тие излегоја со генијалецот да се сликат па дури и да му се заблагодарат , шо му платил автобус до Прага за да патуват 52 сати.:facepalm:
Ама сите си калкулираја за да помини утакмицта со Прага , колку да продат некоја карта.

Па уште онај пискачо карти ќе ми наплаќа онде за во она шталата на -15 степени со Преспа и Пролет. Абе мамата му ја ебаја на клубот. Го дотолчија , му ја фрлија и последната лопата.
Нека згасни еднаш и да прекини ова фарса еднаш за засекогаш и да се запиши таму во историјата дека во времето на генијалецот клубот се распадна.

Меѓутоа едноставно нема излез од оваа криза и ние неколку играчи и тренери, коишто сме останати во клубот приморани сме да прекинеме со извршување на обврските сѐ додека не нѐ исплатат затоа што не можеме повеќе да се враќаме дома со празни џебови!“

Браво! За ова апсолутно ги подржувам играчите!
Го помагал Двојче клубо... :facepalm: Нека излези пискачо и мене да ме фали на телевизија, плаќам карта... Поќе имам помогнато од лажовот сигурно :boksix:
Сигурен сум и дека со сертификатите се има некоја далавера напраено. Како шо разбрав некоја агенција ги донесла овде колку да играт, па ништо чудно и тие да имат даено (позајмено) за сертификати и за престојот овде.
Еј, излезе да се фали дека автобус до Чешка обезбедил. Па арно на магаре не ги качи :sakasuste:
Само шо тактиката се знај... Овие ако не тренират ќе ги спашкат, ќе најдат уште побатал некои шо ќе го носат 'светиот' искинат дрес за без пари, и Двојче рајат ќе е до на лето.

Немам време да барам ама сигурен сум дека Могила и Новаци имат поќе пари во буџетот тргнато отколку овие пајташите. 160K :shok2: Ова дури ги надминва ветувањата... Пошто пред избори обеќа милионче, а сега 9.8 негде милки :roker: Додуша денари се ова, ама шо е битно, поголема е бројката, поќе се лажиме :pijanco:

Не знам шо му згрешивме на Господ толку шо ни го пушти овај тиранин да не мачи цели 10 години..:popce:
Сигурно ова е наплата на некој стари греој...:anco:

Не дотолчи целосно,мамето ни го расплачи....
И абер нема да застани..
Допрва ќе бидат циркусите,глата му чади сега со касарната,рокојте се стеснуват а пари нема за довршвање на инфраструктурата..
Па ќе кревале кредит,ќе не дозакопат..
5 идни генерации ќе плаќат за глупоста на општината и тајкуните да прат згради...
Кој ќе ви ги купи бе?:pusigo:
Ама ако,така ни треба,нека му кисни сега на тие 25 и кусур илјади шо го гласаја....
На нивна душа оди целата мизерија шо му ја прај на градот....
После ќе бегале луѓето Скопје,ќе бегат,барем таму некој ред има,овде се е удрено на пљачкање,и шо е најлошо ЛЕГАЛНО НЕ ДЕРАТ..:kluc:

Nikola Hristovski Kales
KLUBOT SO NAJSVETLO MINATO I REZULTATI E DOVEDEN VO SITUACIJA POVEKE DA NEMA KADE PODOLU DA PAGA.KAKO BIVS IGRAC NA RK"PELISTER"KOJ 15 GODINI SO USPEH GO NOSESE BELIOT DRES NA SVOJOT KLUB GI POVIKUVAM SITE BIVSI IGRACI NA NASIOT KLUB,KAKO NAJPOVIKANI DA SE SOBERIME I KONECNO NAJDIME RAZRESNICA ZA RK"PELISTER"...KONECNO NIE SO SVOJOT PRIMER KE POKAZIME DEKA SE USTE GO SAKAME KLUBOT NA NASATA MLADOST ...DA GI FRLIME NASITE SUETI KOJ SO BESE,SO NAPRAJL,KOLKU GOLOVI DADE,BIL TRENER,SELEKTOR ILI SL.ETE TOKMU PAK TAKVITE DOSTIGANJA NA POEDINCI MEDJU NAS USTE POVEKE NI DAVAAT ZA PRAVO DA SE SOBERIME KAKO NAJPOVIKANI I DA NAPRAVIME OBID ZA SPAS NA NASIOT KLUB!!!!SITE DOSEGASNI SAMONARECENI SPASITELI ,VLJUBENICI,SPORTSKI DIREKTORI...NEKA SEDAT PODALEKU OD OVAA NASA INICIJATIVA(KE SE PREPOZNAAT TIE SAMITE)!VISTINSKITE NEKA POVELAT!!!!!VASITE LAJKOVI I SL.KE BIDAT POKAZATEL DALI KE JA BIDI ILI NE OVAA NASA INICIJATIVA I NAPOR!!!!!

Браво Калеш !! (y)
Добра иницијатива .
Се надеваме дека конечно ќе се соберат сите и ќе се вратат да го спасат клубот.
Од ова подолу нема , ова не се поднесва поќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom