Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
I na koj sega mu se zalat sega rakometarite, pa neli imaat sportski direktor neka nego mu gi kazat makite. Ili na lazinacalnikot na koj mu baknuvaa raka pred eden mesec mu pustaat aber preku mediumi i pak anonimno e jebiga so gupci vostanie ne se kreva. Do koga be skrieni jasno i glasno trebase da izlezat so ime i prezime i da kazat ne lazea i SD i Lazinacalnikot, ne se trpi poke e togas ke gi podrzev i jas. Vaka skrieni koj gi ebi i onaka ako imase RK Pelister pari tie nemase da bidat vo Pelister bidejki nemaat kicma.

http://setaliste.com.mk/vesti/rakomet/фото-битолските-ракометни-легенди-на/

Абе убо шо се собравте,ама да напраевте нешто за Пелистер?
Посебно то Иве не знам како не му е срам да се спомнува неговото име во контекст со Пелистер?:mad:
Оди гледај си ја твојата партал екипа,заврши ти со Пелистер,седи си со Циле,Баге,Баге џуниор,луѓето шо го досјоја Пелистер на ова дереџе,во соработка со Општината.Убо ни го напикавте,секоја чест...:mad:
Петко шо ги силеше негојте играчи да мават по играчите на Пелистер?
И сега тој легенда е на Пелистер?Море мрш таму,која легенда....
И шо ако се собрале?
Ве напрај Пелистер играчи,ама шо напрајвте вие за Пелистер?(со секоја чест на исклучоците)...
Не знам како не му е срам на Пепи да седи на маса со легендите на Пелистер...:mad:
Тој е НАЈГОЛЕМИОТ ПРЕДАВНИК НА ПЕЛИСТЕР...
Море гони се таму....срам за масата си шо седиш таму,само за пари си,за 5 денари појќе и децата ќе си ги продај....мрш таму...:uzi:

Браво за Калешо,секоја чест за чоекот...
Единствено тој излезе со некоја идеја ,иницијатива,додека другите седат и чекаат да се среди Пелистер....
Не треба зборање на ТВ,нема ни кај да зборате појќе,Шакле ви замина во политичките води....Зоки нејќи да збора против негојте"спонзори"...
Чекајте,па после ќе се нудите самите...
Видовме и Томче шо "сработи"лани...:kuracc:
И овај Зоки не знај кај тера појќе,само глупости пиши,се во трето лице,ко некоја баба е....
Се собрале овие,седнале в кафана тие,играчите биле незадоволни...а еден текст нема напишано ко шо треба...
Ами за така и јас можам да пишам....
После се чудиме оти Пелистер е остаен на цедило...сите на сметка на Пелистер станаја некој и нешто...
Кај е онај Лазаров шо викаше дека ќе се врател во Пелистер,ќе се врати :kuracc:мој ќе се врати..
Ќе си оди во Вардар,Металург или некој друг рандом клуб...
Никој не те гледа бе,сите искористија,само Пелистер остана искористен....
Зошто?Оти сите управи немаја појма од работење...
Вадевме играчи не знаевме да наплатиме,за да можи клубот да егзистира како треба...
Или ги даваја за ситна сума или бегаја без пари...
Имаш огромна база на навивачи,плус еден куп во дијаспората,една ебана страна немаја на интернет...
Можеа милиони да накалат од дресој,мајци и други реквизити,да имаше некој со два грама мозок во сите тие управи да дај предлог да земат еден дуќан в пазар под кирија,да напрат фан шоп,да се наплати нешто од името Пелистер...
Ги збогатија оние копуците со тезгите на пазар,тешка пара свртија на туѓ грб..
И ред други работи,да не го тупам....
Не не бива бе,факт е,џабе збораме....
Само за сликање не бива,за кажвање,за брчење,за работа не не бива....зато сме :kluc:...

Последно уредено:
Незнам шо е муабетот со иницијативата и кој бивши ракометари се вклучени во неа , ама секоја иницијатива е за поздрав . Се надевам дека и медиумски ќе излезат и ќе обелоденат како планират да делуват и кој се ќе биди вклучен .

Nikola Hristovski KalesSITE DOBRONAMERNICI(ama ne kako ovie dosegasnite aktuelnite samoproglaseni sportski direktori,emisari na gradonacalnikot,teatarski direktori,izmisleni zagrizeni ckembari na niv slicni NADVOR OD OVAA NASA INICIJATIVA)ZA DRUGITE VRATATA E SIRUM OTVORENA....JA ZAPOCNAVME AKCIJATA ZA VISTINSKI SPAS NA NASIOT PELISTER,NIE BIVSITE IGRACI NA NAJSVETLIOT MAKEDONSKI RAKOMETEN KLUB!!!!PRIDRUZETE NI SE VASATA ISKRENA PODRSKA NI E DOBRODOJDENA!!!!2015 GOD.KE BIDE NOV POCETOK NA RK"PELISTER"....NEKA VI E SREKNA NA SITE NOVATA GODINA....SAMO EDEN E PELISTER!!!!!!

P.S.
А за тие "легендите" шо се на сликата (со исклучок на Кире Поповски) некни неможеа на погреб да стигнат , ама денес сите можеа за на маса за фешти праење.
Тие на маса се ГРОБАРИТЕ на Пелистер а не легенди , како шо милува да ги наречи Зоки (портпаролчето на Двојче).
Ако некогаш клубот се стабилизира и падни во раце на вистински луѓе , за овие предавниците треба да се клај забрана да се доближат до салата . (со исклучок на Кире Поповски и Ќани).

Добро ги познаваш работите во ракометот во Макеонија и пошироко ,зошто на времето кога Пелистер имаше многу пари од томболата на неколку пати ги тренираше Усташот -никогаш не беше исплатен ,секогаш заебан ,ке ја припремеше екипата одлично и нога добиваше, ке донесеа некој скап тренер од Србија,Хрватска....која беше причината.?

Кој ги знај,дива лига отсекогаш бил клубот,кога се работи за тренерите...
Единствено позитивно од то време беше шо се вадеа играчи,и му даваја шанса на сите...
Кој беше овај Усташот?Не ми е познат прекарот....
Иначе,управата работеше како ќе му текни,знаеја да сменат по 3,4 тренери во сезона...
За најобична работа ги менваја тренерите....
Од заминвањето на Каменица ниеден тренер не се задржа долго во Битола...
Еден куп донесоа(додуша познати имиња носеа),ретко кој остај нешто појќе....
Дури имаше пари од Тат и останатите Битолски јаки фирми,се мотаја од клубот и Циле и Баге,ко секнаја парите сите ја спраштија...

Кој ги знај,дива лига отсекогаш бил клубот,кога се работи за тренерите...
Единствено позитивно од то време беше шо се вадеа играчи,и му даваја шанса на сите...
Кој беше овај Усташот?Не ми е познат прекарот....
Иначе,управата работеше како ќе му текни,знаеја да сменат по 3,4 тренери во сезона...
За најобична работа ги менваја тренерите....
Од заминвањето на Каменица ниеден тренер не се задржа долго во Битола...
Еден куп донесоа(додуша познати имиња носеа),ретко кој остај нешто појќе....
Дури имаше пари од Тат и останатите Битолски јаки фирми,се мотаја од клубот и Циле и Баге,ко секнаја парите сите ја спраштија...
Крсте Андоновски -усташот еднаш помошник на Покрајац, син му е тренер сега во Охрид дабица невидена.
Пелистер беше невероватно спремен со него.

Uste dvojce fali na slikata i vo odborot za spas. CELO E KOGA IMA SE. Alo be Kaleso za spas za Pelister lugeto be brzo zaboravaat koj i sto ima napraveno protiv Pelister. Sega ne me cudi i dvojce da se prikluci vo odborot za spas zaedno so kuropusacot Piskacev i da se kompletira slikata. Eh moj Pelister eh moja Bitola.

Секоја иницијатива е добра за Пелистер, за овие шо седат на масата имаме скандирано се најдобро, освен за Пепи шо си заслужи. Овие ако сакат да ги засукат рскајте можат да помогнат, ама знајме дека 80% од тука присутните не се од тие луѓе. Спасот на Пелистер го гледам само во добро менаџирање, ама во вакви услови, да дај госпо на Газето внуците да му растат... Госпо златен само да ни е напомош

Потполно ги поддржувам ракометарите, тие одавна требаше да не тренираат ниту да играат, клубот требаше да згасни уште порано, само клубој опстојува пред се заради Ќани и Кире само и кај нив е прелијана чашата само се чека денот кога ќе речат К Р А Ј !

Uste dvojce fali na slikata i vo odborot za spas. CELO E KOGA IMA SE. Alo be Kaleso za spas za Pelister lugeto be brzo zaboravaat koj i sto ima napraveno protiv Pelister. Sega ne me cudi i dvojce da se prikluci vo odborot za spas zaedno so kuropusacot Piskacev i da se kompletira slikata. Eh moj Pelister eh moja Bitola.
Е шо напрај толку Калешо полошо од сите шо беа и пред него и по него?
Од сите шо се мотаја и сеуште се мотат во и околу клубот има најмалце греој напраено...
Зборам за функционери,не за играчи...
Чоеко беше кратко во клубот,нецели 2 сезони,и на полусезона(сезоната со Маковеј) се искараја со Спиро околу играчите(требаше да се земат јаки играчи,а тие го дојсоја пијаницата Секулиќ:sramezliv:,уште тогаш се виде дека чкрипи нешто)::....
Пукна тиквата.....
На полусезона си заминаја и Стојче Георгиевски кој беше еден од главните спонзори и Калешо...иста приказна подоцна и со Трифун,иста приказна и со Циле....
Барем нешто предложи Калешо,колку толку се спомна нешто за Пелистер,за разлика од кафанџиите кои ги бива за беседи и севдалинки кај Шаклевски и на Тера....:masa:
Шо не предложат другите нешто.....?Нека напрат барем една трибина во домот,колку за почеток....
Стално неутрални беа,демек ние ќе подржиме иницијатива,ама некој друг да ја почни...
Е па ко нема никој во градот шо го сака Пелистер нивна задача е со своето реноме,рејтинг,влијание да пробат нешто да напрат..
Шо очекуват не знам?
Исто и со протестот,сите сакале во Битола спорт,сите брчат за протести а никој ништо не презема...
И шо чекат?Некој друг се да напрај и тие лајк да манат....
Ете Иве газ и гаќи е со Циле,Цревото директор,има влијание некое во градот,Звонко екс селектор итн...
Ама сите си го тргат газот,а ко ќе има пари ќе идат на тренинзи секој ден....
Море нека се гонат сите....
Па и онај Марјан Андонов го седнале бе?Легенда тој...:bravobe:
Добар потег е на Калешот,ако стварно нешто напрај,ако не остани само на зборој,а другите нека се сликат по кафани и нека анализират за СП во Катар....
А Пелистер нека пропаѓа...
На кој му е гајле за Пелистер?си го имаме ХЈС,си ги имаме "спасителите на ракометот"Иве,Багевци,Циле,децата од Феникс..
И така пола град се шминкери,кој за Металург навива,кој за Вардар,другите си навиват за ХЈС,и така ретко кој во градот памти дека Пелистер бил шампион на Македонија...:несвест:
Да имаше свест овај град,одамна немаше да гледаме на раководни функции луѓе како докторо,ама се виде која е грижата на Битолчани за градот..
Е па на здравје сега бричењето,тие градот го ебаја,на некој му е дојдено до ракомет...:popce:[DOUBLEPOST=1420021392][/DOUBLEPOST]
Потполно ги поддржувам ракометарите, тие одавна требаше да не тренираат ниту да играат, клубот требаше да згасни уште порано, само клубој опстојува пред се заради Ќани и Кире само и кај нив е прелијана чашата само се чека денот кога ќе речат К Р А Ј !
Абе и ракометарите се за :blablab:..
Чекаја снег да заврни,банка немаја земено,и сега му текна да зуцнат АБЕ ПАРИ НЕ НИ ДАВАТ...:sramezliv:
Туку не ме чуди,грото се деца,остаени сами на себе....од постарите само Папата,Коко и Игорче се останати...
Нема кој да повлечи..Клубот е остаен сам,никој нема.ни управа ни бутур,Кире и Ќани го водат клубот...
Ги влечеа за нос цело време,демек почекајте ќе се среди,да изиграме Челинџ,Цермат,Циле курле мадле и падна снегот,го накладе...:kuracc:
Сега џабе е шо плачат,ни пари ќе видат ни К-15,си кажа докторо шо мисли околу клубот:kluc:...
Нека си го барат чарето дури се млади,да се не испустат за џабе..
Кој е подобар нека оди негде надвор,барем да напредва во кариерата,другите нека си ја фаќат книгата,или нека учат некој занает,оти ќе останат овде цел живот НЕПЛАТЕНИ...
Врти сучи,исто му се фаќа,ако има пари ќе ги избркат и ќе дојсат странци,ако нема пари нема за плати...:kluc:
Покажаја нашите дека не ги бива,ни со пари знат,ни без пари...

Последно уредено:
Ко дојде лани ЦИле , в сала од легенда до легенда беа наредени секоја утакмица.
Па онај цревото и тефтер си носеше , дури запишваше за време на утакмици , демек јакио стручњак па дури и и ги анализира.
Секој ден беше обесен кај Сашо Павловски во канцеларија , се нудеше за тренер , неможеа да куртулат од него. Па на крај ко се решија да му дат шанса , ко седнаја на маса , ко му кажаја колку пари ќе зема , уште не се појавил в канцеларија.
Го збркаја Кире , му замерија оти ги донесол Печенко и Оса ,:facepalm: а му дадоја одврзани раце на Томче стручњако шо си го наместиија Баге и Иве за да искрадат пари , да си ги прат шемите селски си играчите. Ојдоја во Молдавија и без да ги видат играчите на маса в кафана ги договориле , само да ги делат провизиите .
Си кажаја молдавците сами , како биле донесени овде . Додуша Бесараб ја кажал цела вистина и зато не го зедоја во ХЈС а чоекот до последно ги молел овие спасителите од Пелистер да му го продолжат договорот , ама Пелистер е остаен за него да одлучва Пискачо.:yid:
Малце да имаја во тиквата , наместо да плаќат сертификати , ќе ги исплатеја децата и ќе му фрлеја по некоја банка на Свежио и Бесараб и пак ќе беше поарно од сега . Ем сите ќе беа мирни , ем ќе имавме појака екипа.

Сега од ко го допре Пелистер дното на крајот од 2014 , некој конечно стана да крени глас против пустошот и да проба да напрај нешто . Не велам дека ќе биди успешен , или дека Калешо му нема нанесено индиректно штета на Пелистер , ама барем за разлика од другите прговори прв во јавноста.
И било кој од овие на маса да застанеше да крени глас против пустошот , макар и шо му наштетиле многу , ќе му беше простено од битолчани , сепак тие се заслужни за тие пехарите таму во витрините без разлика шо дупло поќе штета имат нанесено.
За жал уште една мизерна година за спортот во Битола.
Уште една година помината во лаги и празни ветувања.
Еве во фудбалот има некоја најава дека конечно нешто ќе мрдни , па да се надеваме дека конечно во 2015 и нашата гордост , најтрофејниот спортски колектив од Битола конечно ќе добие спонзор и ќе завршат овие кошмари еднаш засекогаш.

Среќни празници на сите овде на фан-клубот , убо да си помините сите за празниците и одморете малце од форумот некое време , уживајте малце ...
Па ќе продолжиме пак за некоја недела , се надевам со позитивни вести ... Како за РК така и за ФК.

Среќни Празници!!:oeoeoe::oeoeoe:

Среќна нова година на сите овде во фан клубот. Јас имам една желба од дедо мраз не да ми донеси туку ако може да го однеси нашиот ЛАЖИНАЧАЛНИК некаде на северниот пол.
Многу среќа на сите.

Ако зборнале на маса барем еден муабет дека клубот е во лоша состојба или ако зажалиле за Пелистер малку јас од к.... ќе си каснам.
Овие се сите т.н. „воени профитери“ а видат малку пари како пци пред касапница се збираат.
И можат на сите нас навивачите, кои искрено го сакаме клубот, ама за жал сме немоќни да направиме нешто драстично за подобра иднина да ни :pusigo:.

Среќни празници на сите и :semolam: за респектабилен РК Пелистер.

РК Пелистер: Наместо да даваме плати, ние плаќаме извршители

Е заради ова ќе патите и ќе мизервате мизерни едни се да ви ебам .
Тој Пискачо го има скоцкано овај текст , ама сите вие го подржвате. Е зато ќе седите без плата и ќе ви идат извршители .
Е затоа не заслужвате никаква поддршка.
И покрај сите лајнарии , пак му се заблагодаривте на генијалецот оти тој ве помагал а барате виновници во управата која од август си се повлече и си ги подмири сите долгој кон играчите.
Е заради вакви продаени души , Битола е на ниво на едно село.
Ми се згади од текстот и се надевам дека сите шо се во клубот да завршат во некој мизерни клубој и аир да не видат.
За ваквии предавници не вреди ниедна иницијатива , ни една борба.

Одвратно!!!:pov:

Дечки среќна Нова, и се најубаво... :)
На страна од сите негативни работи шо се случват во спортот, осеќам дека сме последните борци за 'оние стари времиња' пошто единствени сме кои не живеат во розевиот свет на власта, сеа додуша последно сме фрлени на реметење и сеир ама и то итоа како го ценам (y). Да речам дека се надевам дека ќе биди поарно (со спортот) не велам џабе е... Бидете здрави, живи, пукајте овде постој креативни па на маката да се насмејме ако ништо друго :masa:

И вечер пополека оти се лизга :misticen:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom