Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Мене не ми е јасно шо очекува СД? Да му речиме браво?
И мене ме чуди како можи да дрнда за ланската управа кога и тој беше седнат меѓу нив? Ако него нешто не му штимаше можеше комотно да си дај оставка и да излези и да кажи дека тие се кретени и никој не работи од нив јас не можам да работам во таква средина.
Еве 6 месеци ги нема нив повеќе... До кога ќе бидат оправдање тие?
Која е таа помош шо ја добива клубот од општината? Опрема нема, плати тешко, двајца странци од кој за едниот се нема пари за сертификат, по крш екипа не сме имале никогаш во историјат, едвај автобус обезбедиле за 1700 километри гостување... Шо се заслугите на Двојче? Носи масло в црква за клубот да опстој?
Jaс разбирам дека општината не можи да се јади со Самсоненко... Aли 3-400К на годишно ниво за нив се ништо, а клубот дури тогаш ќе 'живурка' 3-4ти и ќе игра европа. Тогаш разбирам помагање...
Али ова сега е ебење на здрав разум и плус да му речиме фала. Ем ебан денар немат даено ем се кочоперат и никој не смеј ништо да речи.
Салата веќе 3 години е под ингеренција на Двојче... Шо е сменато? За шо треба да му сме благодарни таму? Оти не ја срушил и не му ја дал на некој згради да напрај?

Шо мислиш Пелистер со екипата која ги спичка на Вујо-Металопластика дали ке беше хит во Европа ако играа денес Пепи,Чамил Фестиќ,Вукас,
Божиновиќ,Јовичиќ,Маринковиќ,Абдула,Калешот,Цауро само за пенали?

Ќе дојдиме денес Пискач , не се секирај...
Само дали вие спасителите ќе бидите таму .
Сите скандирања и гневот од битолчани ќе биди насочен кон вас спасителите. :)

Тој го напиша... :icon_mrgr: . Уствари приказната е дека гледам вчера ми пиши статии за Вардар,Металург МЗТ а Манасков ,Чокрев и слични некој типаци му лајкуват во стил боооо каква анализа :drk: и секако поддршка морална од Жаре (близнаци во душа и мозок).... И му дадов ВЕТО ако сака да се занимава сега со спортско новинарство :eek: убавезно да пиши статии за сите спортски клубови во Битола дане го најди бродолом. :нинџ: И гледам од вчера вечер се фатил за работа :D
ахаха абе ме изнасмеавте сега баш читам занимација пред спиење ке пишувам за клубовите од битола сосем нормално би сакал секогаш да можам да пишувам за успеси но што да се прави пу пу не знаев дека толку сум бил популарен
Тој го напиша... :icon_mrgr: . Уствари приказната е дека гледам вчера ми пиши статии за Вардар,Металург МЗТ а Манасков ,Чокрев и слични некој типаци му лајкуват во стил боооо каква анализа :drk: и секако поддршка морална од Жаре (близнаци во душа и мозок).... И му дадов ВЕТО ако сака да се занимава сега со спортско новинарство :eek: убавезно да пиши статии за сите спортски клубови во Битола дане го најди бродолом. :нинџ: И гледам од вчера вечер се фатил за работа :D
[DOUBLEPOST=1417232229][/DOUBLEPOST]
Ќе ја има честа да биди единственото засилување без ниеден настап во 'светиот дрес' :D
Инаку на гла да се наместат не вервам поќе од 1000 до 1500 луѓе да има, кој е будала да дреми онде на ладен бетон...
Мене не ми е јасно шо се матка Двојче со Пискачо и остала боранија... Место да го викни Печале во јуни да му речи Печале ти си од денес па натаму одговорен за сите клубој, еве ти 100К се гледаме в година ова време. Овој ако не му се врати со 3 титули и со кусур еве на :cuc:
па и да видиш како уште збора бреее снимав за да можам на ракометни вести да ставам ко почна двојче ахаха треба на youtube да го ставам фалење бог да чува човек ке си помисли живееме во швајцарија.... хаосс ахахаха[DOUBLEPOST=1417232598][/DOUBLEPOST]
Се напрајв ко Декси и јас само му велам на луѓето ко не знајте не се мешајте :notworthy:
Али ова шо го напишал овој Кочо... Разбирам само во случај да после утакмицата со Фредериксберг му паднало камен на гла и до сабајлево во кома бил, и станал и гледа по 12-3 години пак утакмица. Јас друго рационално објаснување немам... :вонзем::icon_mrgr:
А и тогаш тешко дека бил при здрав разум чим пишал дека Митков го предводел клубот а тој уште од тогаш наговести дека е тежок камен :sick:
Плус дечкото (Кочо) ко Чкаља ги набројва сите 3ца играчи цело време... Богдан, Дрогришки, Николич, Стефан, Папата, Фитиљо, Васко, Стефан... ваљда за поширок да делува ростерот :icon_mrgr:

Инаку мислам дека јас сум инкерот за денес... Вчера ми рикна рутерот (знак дека не требаше да гледам), ајде некако се снајдов и палам стримот 6-6 и ние имаме напад... И од тогаш ко тргна колата низ брдо :X3::unsure:
Интересно шо и овие менвале сала оти нивната не исполнувала стандарди. Не знам шо стандарди има па ние ги исполнуваме. Едино ако се стандарди од типот на 'не смеј лав внатре слободно да се шета' :icon_mrgr:
Како шо почна да заладва, наредна сабота појќе ќар ќе сме ако играме пред празни трибини за да се одржава температурата внатре на -15 отколку 2-300 луѓе да дишат внатре и да биди на неподносливи 0 степени. Ако во нешто сум убеден то е дека голманите нивни 5 сати да бранат, во нашата сала нема никаква теорија да се препотат до толку :giggle: Ако некако на полувреме стигниме до 4-5 разлика, тогаш второто со отворени џамој и врати има да ги искини промајата и да ги наполниме до даске :sneaky:[DOUBLEPOST=1416782171][/DOUBLEPOST]

Секој со маката :D
не реков дека митков го предводел или не пелистер ама беше каде каде подобар од Убавиќ, мојсо беше лидерот а за тула којзнае можеби и пукна некоја ко го шибна мојсо онај голот па уште и ко ми го вратија пасошот оти не пуштаа наши од бт од данска сите знаеме за онаа продавницата[DOUBLEPOST=1417232648][/DOUBLEPOST]
Збудале чоекот по 10 текста дневно...

Сега е манат на маркетинг :drk: Ај ако му тргни бизнисот ќе ни дај процент и нас , му манавме јаки реклами :DПрегледај го приврзокот 107684
кажувај дали е добра ако не еда факам магла зима се ближи[DOUBLEPOST=1417232749][/DOUBLEPOST]за колумни и за страни ке се пиши за се мора тоа е работа онаа народната колку пари толку музика за пелистер ги пишам сам оти се надевам ке помогне тоа е се што имам да кажам а ке напишам и за жените и за фудбалот наскоро

Последно уредено:
ахаха абе ме изнасмеавте сега баш читам занимација пред спиење ке пишувам за клубовите од битола сосем нормално би сакал секогаш да можам да пишувам за успеси но што да се прави пу пу не знаев дека толку сум бил популарен
[DOUBLEPOST=1417232229][/DOUBLEPOST]
па и да видиш како уште збора бреее снимав за да можам на ракометни вести да ставам ко почна двојче ахаха треба на youtube да го ставам фалење бог да чува човек ке си помисли живееме во швајцарија.... хаосс ахахаха[DOUBLEPOST=1417232598][/DOUBLEPOST]
не реков дека митков го предводел или не пелистер ама беше каде каде подобар од Убавиќ, мојсо беше лидерот а за тула којзнае можеби и пукна некоја ко го шибна мојсо онај голот па уште и ко ми го вратија пасошот оти не пуштаа наши од бт од данска сите знаеме за онаа продавницата[DOUBLEPOST=1417232648][/DOUBLEPOST]
кажувај дали е добра ако не еда факам магла зима се ближи[DOUBLEPOST=1417232749][/DOUBLEPOST]за колумни и за страни ке се пиши за се мора тоа е работа онаа народната колку пари толку музика за пелистер ги пишам сам оти се надевам ке помогне тоа е се што имам да кажам а ке напишам и за жените и за фудбалот наскоро

За изборот за мис на пелагонија?

Ќе наплаќа карта бе Николче? 100ка?

Шо мислиш Пелистер со екипата која ги спичка на Вујо-Металопластика дали ке беше хит во Европа ако играа денес Пепи,Чамил Фестиќ,Вукас,
Божиновиќ,Јовичиќ,Маринковиќ,Абдула,Калешот,Цауро само за пенали?
НЕМА ШАНСА...
Прајш споредба мецедес и фичо...
Тој ракомет со денешниот е неспоредлив..
Тогаш се играше бавно,со напади додека клај гол едниот тим или да промашат...
Немаше пасивни напади,немаше потреба од таква кондиција како денес...
Плус ротација беше мисловна именка,се фураше со 7,8 играчи цело време....
Ама за то време југословенскиот ракомет беше најјак во светот..
Плус од та екипа на Пелистер имаше играчи шо и ден денес би играле на врвно ниво..
На пример бек ко Боро Чурлевски одамна се нема појавено и тешко дека ќе се појави...
Или крила како Ќамил Фестич и Адем Вукас,струја играчи и крила кои и ден денес би имале загарантирано место во било која екипа...
За бекој ко Пепи,Абдула и компанија во денешниот ракомет има милион...
Денешниот ракомет бара многу,ако немаш јака клупа нема успеси,можеби ќе се провлечиш на еден,два меча ко на Ф4 лани Фленсбург,ама цела сезона тешко...
Затоа и само големите екипи туркаат до крај,до Ф4,тие со најголем ростер,одамна се нема случено некое изненадување....
Порано ко беше јак Пелистер со 300-500 илјади евра буџет се стигнуваше до полуфинале на КПК...
Далеку поевтини беа играчите,иако не беа послаби од грото од денешните кои бараат еден куп пари,а реално не вредат ни 1/4 од то шо го земаат...
Денес со 300К,не можиш ни трет во Македонија да бидиш....

Порано ко беше јак Пелистер со 300-500 илјади евра буџет се стигнуваше до полуфинале на КПК...
Далеку поевтини беа играчите,иако не беа послаби од грото од денешните кои бараат еден куп пари,а реално не вредат ни 1/4 од то шо го земаат...
Денес со 300К,не можиш ни трет во Македонија да бидиш....

Јас мислам дека денес се попристапни играчите. Порано пазарот беа грото југословенски играчи и тек тук по некој украинец... Многу потешко се стигаше до некој квалитетен играч од другите лиги. Можевме да сонваме некој репрезентативец од Русија, Шпанија да донесиме.
Денес дури и во Данска се случва да клубот преку ноќ се распадни, Шпанија освен Барса другите не се до толку финансиски силни...
Дека има преценети играчи кои се уствари мачка во вреќа има, имало и порано... Пелистер знаеше од 3 странци 2ца ептен да ги погоди и третиот да биди тенџере. E са фала богу битно е кој ги носи тие играчи, кој ги оценва и кој е менаџерот. Со моменталната ситуација кај нас, ние ни со 2 миљона буџет нема да имаме екипа која ќе можи со Вардар да се носи.

50 е картата колку шо разбрав...
10836136_10203304900160051_1817113815_n.jpg

100че се 100че.
Добро е испечатија карти за ова утакмица, нема да дават од 2001ва :D

Со Адемар 70 беше и уште значеше нешто во Европа,а со инвалидиве,со кој успат 10 разлика го лапнавме 100ка картата ја напраја.Бескрајна е неспособноста на овие...

Не да го средат клубот,да клат барем спикер да ја потпалва публиката шо ќе одат тие денес на ракомет,овие зеле одма со картите на ова мизерија да барат,срамота!Барем нешто шо е позитивно е то шо испечатиле карта нова и барем флаерите низ град не се како претходно со фломастер испречкртани на ЖРК Пелистер напраен изменет флаер со РК Пелистер :pos:.Со Адемар беше 100-ка на главен влез,од таму влегов и на навивање кај чкембарите,а од назад имаше голема гужва и беше по 20 или по 50..Уствари та сезона за секој домашен меч на задна за чкембари беше 20 ден ,а за евро натпреварите можи и да беше 50

абе не е важно колку е како навивачи треба да помогнеме макар и 100 била едно кафе нема да испиеме и толку или ливче нема да напишеме
на секоја утакмица да се продаваат карти макар и за македонскоо по 50 денари тоа се со просек 2000 публика 100000 неделно тоа се пари од кои клубот треба да живее и тоа е политика која треба да се направи
или една сезонска од 1000 да сеотпечатат 3000 ете ти пари тоа би бил мј предлог нешто што мисламд ека сите можеме да го направиме

НЕМА ШАНСА...
...
Денес со 300К,не можиш ни трет во Македонија да бидиш....[/quote]

Општина Охрид мислам им даде на РК Охрид околу 250 илјади евра ама играчите се ко трубадари,Усташот (син на Крсте Андоновски бивш тренер на Пелистер)се занесвит дека е добар тренер ама дабица е.

абе не е важно колку е како навивачи треба да помогнеме макар и 100 била едно кафе нема да испиеме и толку или ливче нема да напишеме
на секоја утакмица да се продаваат карти макар и за македонскоо по 50 денари тоа се со просек 2000 публика 100000 неделно тоа се пари од кои клубот треба да живее и тоа е политика која треба да се направи
или една сезонска од 1000 да сеотпечатат 3000 ете ти пари тоа би бил мј предлог нешто што мисламд ека сите можеме да го направиме
Точно,јас лично од стално сум бил за карта и регуларно сум влегвал,посебно за на ракомет сум плаќал карта и сум одел да навивам,а не како еден куп буљаши шо влегваја од назад од кај чкембарите и ко пичици бегаја на другите трибини.Ама дури не се среди нешто во иднина (шо малку вервам) и плус во онаква сала ниту влегвам ниту одам на ракомет,единствено ги пратам резултатите и ги гледам снимките од Сер Славчо...а најмалку на оние ќе му давам 100 ден и ќе му ја полнам салата ,море мрш таму!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom