Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Тешко е да се гледа ваков Пелистер...:(
Ама и на ваква ситуација со клубот , сепак преполна сала и малце присеќање на старите добри времиња и атмосферата во Младост. (y)

ДАЈТЕ МУ СПОРТ НА ОВАЈ ГРАД!!!

Ми се исполна душата , цела сала ко скандираше ВЛАДЕ ОДИ СИ!!!!!!!!!!!!!!!!

Тешко е да се гледа ваков Пелистер...:(
Ама и на ваква ситуација со клубот , сепак преполна сала и малце присеќање на старите добри времиња и атмосферата во Младост. (y)

ДАЈТЕ МУ СПОРТ НА ОВАЈ ГРАД!!!

Ми се исполна душата , цела сала ко скандираше ВЛАДЕ ОДИ СИ!!!!!!!!!!!!!!!!
Чувството да ги гледаш како ќутат тие од дмпне ко ќе е цела сала против нив, прајслес :cuc:
И на судиите се да му ебам.

Џабе е не цела сала, него цела држава да скандира против Тројче :гик:
Онаква бараба преварантска еднаш мајка раѓа... Три мандати ги прелажа врз 'bad publicity is good publicity' и слатка насмевка со секое ветување а уствари се е лук и вода, в лице не прај будали секое излегвање на телевизија а излегва секој ден по 5 пати минимум.
Му еба матер и на спортот и на градот и уште да сме му биле благодарни... :X3:

Ајде клавајте на Орбис Сљафкљчо со лабавите протези е во елемент :LOL:

10325257_858266490892301_1700624758697476662_n.jpg

Да си крчка ДОКТОРЕ МАНЏАТА....:icon_mrgr:
ОДИ СИ ОД ГРАДОТ!!!![DOUBLEPOST=1417294416][/DOUBLEPOST]U Bitolju kao nekada – Nikolić blistao u paklenoj atmosferi: Ovo mogu samo navijači Pelistera
bogdan-3.jpg

Ledila se krv u žilama igračima češke Dukle koji sigurno nikada nisu, a pitanje je da li će ikada više doživjeti atmosferu koju su večeras u Bitolju priredili najvatreniji navijači Pelistera u revanš meču 3.runde Čelendž Kupa. Pelister je odigrao odlično i slavio sa 24:18, ali to nije bilo dovoljno da “zeleni” izbore plasman među 16 najboljih u ovom takmičenju, s obzirom da su u Češkoj pretrpjeli ubjedljiv poraz 34:24.
Ipak sami duel je bio u drugom planu, zbog onoga što se događalo na tribinama, a sve prisutne je takva atmosfera podsjetila na onu kada je Pelister bio najjači tim u Makedoniji, te kada je bio strah i trepet i na evropskoj sceni.
“Žao mi je što se nijesmo plasirali u narednu rundu takmičenja, prije svega zbog navijača, koji su napravili spektakl od ovog meča. Osjećao sam se kao na nekom velikom fudbalskom derbiju. Sa takvim navijačima bi savladali i mnogo kvalitetniju ekipu od Dukle, ali na kraju ipak nijesmo imali snage da nadomjestimo veliki nedostatak iz Češke. Ovakvo navijanje mogu priuštiti samo navijači Pelistera i hvala im na tome”, poručio je Bogdan Nikolić koji je ponovo blistao u dresu novog kluba sa četiri gola i sa čak deset asistencija, dok je i u odbrani odigrao odlično.
pelister.jpg

Sa sličnim utiscima je dvoranu napustio i prošlogodipnji najbolji golman u crnogorskoj ligi Filip Simonović, koji će već u utorak debitovati za Pelister.
“Ovo je bilo zaista nevjerovatno. Skoro 4.000 navijača bodri svoj tim svih 60 minuta, to je publika koja rukomet odlično poznaje i sigurno da ovaj grad zaslužuje da ima klub u samom vrhu makedonskog rukometa”, kazao je Simonović.

Последно уредено:
Битола, денеска покажа дека сака ракомет. Одлична атмосфера дури повеќе од очекуваното.
Но мое мислење дека покрај екипа немам ни тренер деска ако малку не навиде некоја шанса да се стигнат 10 разлика Ќани ја еба цела надеж.
И не ми јасно кога цело време се величат Ќани и Кире, па милам дека се тие најголеми доботници од аваа ситуација во РК Пелистер, дека се без пари не се можеби не знам колкуави плати ама сигурно се на платен список моѓе по 200 евра или нешто поќе но со оглед каква е ситуацијата во државата и тоа е арно.
Ако не беше ваква ситуацијата во РК ПЕЛИСТЕР кога Ќани ќе беше тренер, човекот беше глуп кога играше а не камоли квалитетен тренер да биде од него.
На времето легендата на битолскиот ракомет Чурлевски беше сменет од тренер за неправилна измена (ако се сеќавате во Скопје со Металур, кога беше малска екипа, имаше исклучен играч а Чурлевски стави играч и уште на враќање го сменаја от тренер под изговор дека нема искуство). На денешната утакмица Ќани не можи да види дека Фитиљо има 12 изгубени топки и поарно без играч да игра него тој да е во екипа премногу грешеше.
Затоа велам во целата ситуација тие се добитници инаку ни на јуниорите немаше да им бидат тренери.
Во 55 мин со двајца играчи помалку Дукла во напад Ќани ама ја постави играта ни избегаја како на мали деца.

Битола, денеска покажа дека сака ракомет. Одлична атмосфера дури повеќе од очекуваното.
Но мое мислење дека покрај екипа немам ни тренер деска ако малку не навиде некоја шанса да се стигнат 10 разлика Ќани ја еба цела надеж.
И не ми јасно кога цело време се величат Ќани и Кире, па милам дека се тие најголеми доботници од аваа ситуација во РК Пелистер, дека се без пари не се можеби не знам колкуави плати ама сигурно се на платен список моѓе по 200 евра или нешто поќе но со оглед каква е ситуацијата во државата и тоа е арно.
Ако не беше ваква ситуацијата во РК ПЕЛИСТЕР кога Ќани ќе беше тренер, човекот беше глуп кога играше а не камоли квалитетен тренер да биде од него.
На времето легендата на битолскиот ракомет Чурлевски беше сменет од тренер за неправилна измена (ако се сеќавате во Скопје со Металур, кога беше малска екипа, имаше исклучен играч а Чурлевски стави играч и уште на враќање го сменаја от тренер под изговор дека нема искуство). На денешната утакмица Ќани не можи да види дека Фитиљо има 12 изгубени топки и поарно без играч да игра него тој да е во екипа премногу грешеше.
Затоа вела во целата ситуација тие се допбитници инаку ни на јуниорите немаше да им бидат тренери.
Херои,оти тие се единствените кои останаа со Пелистер во најтешките моменти,и ко беа играчи и сега...
И ако некој зема пари тие треба да се први....
Дали знаел Ќани е друго прашање....
Барем остана чоеко да работи во ненормални услови....
Не е пичка ко Иве,Заре и другите шо го забораја Пелистер,да му ебам екипата нивна вештачка скапана на чело со газдата и управата арамиска....:mad:
За одбрана да намести знај,е сега напад е сосема друга работа...
За Фитило се согласвам,ама јебига,нема кој да го смени....
Ако се изваеше Рајатоски на бек,немаше кој да оди на десно крило,со Коко скроз бевме изгубени...
То е,ко неаме да извајме ни една постава шо личи на постава,камоли за нешто друго..
И не треба да му се замерва на Фитило,детето има 18 години и уште е зелен,и му треба делкање невидено....
Децата не се воопшто криви,ни тренерите..
Криви се тие шо го ебаја клубот,и си играат играчки со цела Битола...
То е...
Ако не се среди работата за брзо ќе ни ги земат и Дрогата и Фитило и Рајатоски....
За атмосферата нема збор.....
Фалеше малку подршка од спротивната трибина да се вклучеше малце пожестоко,ама и вака беа добри...
То е то,ќе чекаме некој подобри времиња....
Публиката,навивачите се тука,ни фали прво ПАРИ,и уште поважно ЛУЃЕ ДА РАБОТАТ КО ШО ТРЕБА со клубот,не да се работи индијански ко досега....

Шо се деси со таблата шо ја поставија некни ??
Ја имаја скршено или ?
Ко одев , видов некој мајстори ја поправаја...

Шо се деси со таблата шо ја поставија некни ??
Ја имаја скршено или ?
Ко одев , видов некој мајстори ја поправаја...
Не светеше пред да почни утакмицата...
Ко заврши,ко бегавме ја напраја и светеше...
Не пропушти шанса докторо да се испуфка,дека ги "ПОМАГА"Чкембарите...:giggle:[DOUBLEPOST=1417296603][/DOUBLEPOST]
1469977_10152520527493652_1954866036586457391_n.jpg

И Мише се сликал бе...:pos:
И онај старио шо го бриши паркето...:cool:

Херои,оти тие се единствените кои останаа со Пелистер во најтешките моменти,и ко беа играчи и сега...
И ако некој зема пари тие треба да се први....
Дали знаел Ќани е друго прашање....
Барем остана чоеко да работи во ненормални услови....
Не е пичка ко Иве,Заре и другите шо го забораја Пелистер,да му ебам екипата нивна вештачка скапана на чело со газдата и управата арамиска....:mad:
За одбрана да намести знај,е сега напад е сосема друга работа...
За Фитило се согласвам,ама јебига,нема кој да го смени....
Ако се изваеше Рајатоски на бек,немаше кој да оди на десно крило,со Коко скроз бевме изгубени...
То е,ко неаме да извајме ни една постава шо личи на постава,камоли за нешто друго..
И не треба да му се замерва на Фитило,детето има 18 години и уште е зелен,и му треба делкање невидено....
Децата не се воопшто криви,ни тренерите..
Криви се тие шо го ебаја клубот,и си играат играчки со цела Битола...
То е...
Ако не се среди работата за брзо ќе ни ги земат и Дрогата и Фитило и Рајатоски....
За атмосферата нема збор.....
Фалеше малку подршка од спротивната трибина да се вклучеше малце пожестоко,ама и вака беа добри...
То е то,ќе чекаме некој подобри времиња....
Публиката,навивачите се тука,ни фали прво ПАРИ,и уште поважно ЛУЃЕ ДА РАБОТАТ КО ШО ТРЕБА со клубот,не да се работи индијански ко досега....
Tomasino, не се сложувам со тебе, во оваај пост.
Како прво и Кире и Ќани му беа лимитирани кариерите, Кире поради повредата на коленот која цело време ја влечеше и не успеа да направи кариера како што сите мислевме дека ќе има, а Ќани поради играта чоекот не заслужуваше ни во РК Пелистер да игра но како Битолчанец и како одбрабен играч тука беше, кога добија понуда од Грција и двајцата играја Грција, не велам дека не требаше да одат Грција професионалци се мора да заработат но дека велиш цело време беа во Пелистер.
Како второ останаја за тренери во Пелистер бидејки нема каде да одат. Мислиш дека друг клуб ги зел за тренери сигурно НЕ. Па после ана заебанција Кире од прв тренер да го донесиш за помошник а да ставиш за тренер чоек како Ќани а Кире негов помошник, и да останеш во клубот треа да немаш ич достоиство.
Трето за одбрана се виде овие две утакмици дека покрај напад Ќани нема смисла ни од одбрана, оваа утакмица мораше да проба без Филип со два пикери ако нема други играчи можеше Коко да ко стави втор пикер и онака Дукла играа 5-1 одбрана а за оваа одбрана се разбива со два пикери, мораше да проба нешто на да скока како мајмун. Дрогишки едноставно не може да игра среден ни еднаш не подаде во десно, Филип свпја приказна.
И на крај тие се тие кој мораше да протестират и да укажат дека сакаме услови за ракомет а навивачите да ги подржат а не да му го пушат на Талевски.

Се беше супер денес , уште една казна да ни стегнат парична од ЕХФ и ќе биди комплетна сликата:giggle:

Со кој ум тргнаја да се тепат Кире и Ќани ??:pos:
Па летнаја и предмети на записничката маса и мислам дека еден од делегатите беше погоден .Се надевам дека се ќе влези во записникот и да ни стегнат една солена казна . Двојче плаќа , шо го ебам.:icon_lol:

П.С.
Браво за Дрогата , денес се надмина. (y)
1525761_10152520545888652_2062441921211099443_n.jpg

Tomasino, не се сложувам со тебе, во оваај пост.
Како прво и Кире и Ќани му беа лимитирани кариерите, Кире поради повредата на коленот која цело време ја влечеше и не успеа да направи кариера како што сите мислевме дека ќе има, а Ќани поради играта чоекот не заслужуваше ни во РК Пелистер да игра но како Битолчанец и како одбрабен играч тука беше, кога добија понуда од Грција и двајцата играја Грција, не велам дека не требаше да одат Грција професионалци се мора да заработат но дека велиш цело време беа во Пелистер.
Како второ останаја за тренери во Пелистер бидејки нема каде да одат. Мислиш дека друг клуб ги зел за тренери сигурно НЕ. Па после ана заебанција Кире од прв тренер да го донесиш за помошник а да ставиш за тренер чоек како Ќани а Кире негов помошник, и да останеш во клубот треа да немаш ич достоиство.
Трето за одбрана се виде овие две утакмици дека покрај напад Ќани нема смисла ни од одбрана, оваа утакмица мораше да проба без Филип со два пикери ако нема други играчи можеше Коко да ко стави втор пикер и онака Дукла играа 5-1 одбрана а за оваа одбрана се разбива со два пикери, мораше да проба нешто на да скока како мајмун. Дрогишки едноставно не може да игра среден ни еднаш не подаде во десно, Филип свпја приказна.
И на крај тие се тие кој мораше да протестират и да укажат дека сакаме услови за ракомет а навивачите да ги подржат а не да му го пушат на Талевски.
Така е...
Ама и покрај се,за мене а и за многу Битолчани Кире и Ќани ќе останат легенди....
И секогаш ќе бидат пред сите други,многу поголеми играчи од нив....
А зошто Ќани е пред Кире,то прошлата управа го зготви,оти не знаеја кај терат,4 тренери сменаја за една сезона,се сулаја...капак беше ко го кладоја Чатле,штом Чатле го кладоја за ништо појќе не можам да му замерам ни на Ќани ни на Кире....
Иако како шо гледам и на на тренинзи и на утакмици и двата учествуваат во тактика и спремање на екипата и се..
Ама не можиме да замерваме за ова,барем не сега,не се криви воопшто ни тие ни децата,ни Фитило,толку можеше детето шо да прај,со 18 години го турнавме во оган да игра нон-стоп во два правци.......
Имаше многу грешки,и на Николиќ кој освен на почеток на прво се изгуби,без потреба ја држеше топката,посебно ко имавме играш плус,под пасивен напад сме,тој нема намера да оди на шут..
Освен неколку топки кон Папата друго ништо не видовме...
Не е класичен среден дечкото....нема толку брзина...
Нас ни фали дете ко Чурлето(бел ден да не видат шо го пуштија ко некој партал)....или некој ко Везенио да можи да ја разигрува екипата....
То е то....
А за протестирањето шо да прат бе брат,не се тие криви,ко се остаени во канџата на лавот....
Шо да прат?не можи да речат не излегваме....
Ко сите кренаја раце од клубот,сите избегаја,од еден до последен....
Кој за тендери избега,кој за кавги со докторо,и ред други игри под маса...
Стигнавме на то дереџе докторо да го прат на телевизија спасител...
Ако не се најди за брзо некој сериозен спонзор не тераме далеку....ќе не снајди судбината на кошарката,ќе живуркат само....(со заеднички тренинг на сениорската и младинската екипа)...:facepalm:

Во право е јовеко за ќани уште би додал дека женаму ја имаат ставено во некое село директорка на некоја сколија и мора да се слика со двојче и сп.директор со голф 5 на прес конференција за разлика од него кире не ги тркала многу многу...
За атмосверата нема зборови лудило како во минатото а абе плачи Битола за спорт само колку малку ни треба и на колку малку се радуваме арно ама се душмани околу нас и неспособни луѓе за да направат нешто
Ни фалат два три играчи и голман

Во право е јовеко за ќани уште би додал дека женаму ја имаат ставено во некое село директорка на некоја сколија и мора да се слика со двојче и сп.директор со голф 5 на прес конференција за разлика од него кире не ги тркала многу многу...
За атмосверата нема зборови лудило како во минатото а абе плачи Битола за спорт само колку малку ни треба и на колку малку се радуваме арно ама се душмани околу нас и неспособни луѓе за да направат нешто
Ни фалат два три играчи и голман
Значи и по Ќани да караме другата утакмица:sneaky:..
Од каде ти се Ќани парите паритеее?:icon_mrgr:
Плус гледам батето нова куќа,ете количе шо викаш...браос..:ROFLMAO:му тргна...
Реформите продолжуваат....:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom