Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Dobro lugje sakavme da se smeni trenero ete go izbrkaja ,sega vikate mozi trebase trezveno da razmisli upravata pa da go zadrzi ,krajo ne ni se naogja stvarno kakov narod sme. alal da ni e ... Jas mislam nekoj nas trener ke prezemi do krajot
Кој крај!?!? Нема до крајот, ќе згрешиме со брзање....Абе уште од сега треба правење проект за долги стази, анализа добра со трезвени глави, шо можиме, кој буџет, која цел кој играчи ќе останат кој не, ко можеа Ларс да го жртвоваат раскини таму спогодбено на секоја пијавица, остај то шо чини и ко Нексе полека но сигурно шо одат на титула и кревање на имиџ треба и ние. Нексе е гратче спрема нас и тие немаат метрополски услови али со домашен/балкански кадар и одличен стратег полека полека си одат нагоре...Само така сметам ќе успееме. Се друго е шминка и лага...Подобро добри играчи макар и анонимуси од Балканот и добар тренер од колку ова....

Послаб тренер само Чатле бил од Валтер, секоја чест за искуството и резултатите во Порто, Висла Плок, Азоти Пулави и Фленсбург, ама овде не покажа ниту игра, ниту страст тимот и желба да се натпреварува, ЕЛ реков и поарно шо отпаднаја, сосема небитно натпреватување моментално покрај ваквата "кризна" игра.
Друга работа донесе само 2 играчи тој Кисум и Хененберг (некои спомнаја и Суси) небитно, премалку според очекувањата....
Сам е и крив шо не си побара или дозволи да си напрај сам стручен штаб, налета на незналиците Божо и Ице, која пара ја напраја од Пелистер алал нека му е, после Валтер мора чистење и од нив....
Ќе видиме кое ќе биди решението, мое мислење е Јовиќ да се остај во двојката, барем вади максимум таму и дава играчи на готовс, во иднина имаме уште нови 3 играчи на кој можи да смета првата екипа.
Плус две сезони со ред сме плеј оф, примарната цел е остварена со најмлад тим сега меѓу учесниците, лани напрај услуга го доби Вардар тука, чоекот е печен за овај тим, ако се тргни тој можи само да се распадни целата хемија од тој тим и да оди се по вода...
Не треба мислам да се гиба Јовиќ, според мене Аљуш е идеално решение за следните 6 месеци, па и другата сезона, ја знај опасноста кај Вардар, тренер по мерка баш во оваа ситуација на 20тина дена пред дербито...

Кој крај!?!? Нема до крајот, ќе згрешиме со брзање....Абе уште од сега треба правење проект за долги стази, анализа добра со трезвени глави, шо можиме, кој буџет, која цел кој играчи ќе останат кој не, ко можеа Ларс да го жртвоваат раскини таму спогодбено на секоја пијавица, остај то шо чини и ко Нексе полека но сигурно шо одат на титула и кревање на имиџ треба и ние. Нексе е гратче спрема нас и тие немаат метрополски услови али со домашен/балкански кадар и одличен стратег полека полека си одат нагоре...Само така сметам ќе успееме. Се друго е шминка и лага...Подобро добри играчи макар и анонимуси од Балканот и добар тренер од колку ова....
ti drzi voda muabeto ama zaboraj deka nie sme lajno narod i preku nok sakame uspeh ? Ednostavno nemozime poinaku da funkcionirame , koj i da dojdi sega prvio poraz ke go plukame ke barane smena .. polajno narod nema na sveto i zato nikoj ne ni cini ..

Мешков го тепавме, 1961, па сеха топ изигравме и само полоша и полоша игра.
Е ова ќе остани најголема енигма шо се случи таму негде крај септември октомври шо почна да тони екипата? А имаше многу ветувачки старт. Нека му е со среќа понатаму и мислам дека поќе не треба ни да се размислува за скандинавец тренер тука, едноставно ко шо велиме сите сме лајна народ а немаме ни 10% трпение шо е потребно да му се дај на скандинавците за да спроведи таков систем.

Тука само некоја будала од балканот од типот на Вујо, Касим и компанија да му ебава мајката секој ден по 2 пати на сите посебно на онакви копилиња ко Хосни. Па да видиме дали ќе се лигај копилето.

Е ова ќе остани најголема енигма шо се случи таму негде крај септември октомври шо почна да тони екипата? А имаше многу ветувачки старт. Нека му е со среќа понатаму и мислам дека поќе не треба ни да се размислува за скандинавец тренер тука, едноставно ко шо велиме сите сме лајна народ а немаме ни 10% трпение шо е потребно да му се дај на скандинавците за да спроведи таков систем.

Тука само некоја будала од балканот од типот на Вујо, Касим и компанија да му ебава мајката секој ден по 2 пати на сите посебно на онакви копилиња ко Хосни. Па да видиме дали ќе се лигај копилето.
Друга работа Хененберг дава 12/14 во гости со Мотор два месеци покасно делува незаинтересирано голот неможи да го погоди со истите тие Мотор. Истото и лани ни се случваше со Мандалиниќ, Периќ … нешто не штима не сум кадарен да кажа шо е…

Ако ги спомнуваме вујовиќ каменица и др балкански циркузанти тогаш и Пискачо назад нека иди.Најголема грешка на Ларс беше шо се нафати без негов помошник . Скандинавците се учени да бидат профисионалци стрпливи и да си тераат нивниот план кој требаше да биди јасно постсвен и прифатен од управата .А ако мислите дека доволно е некој да вика и да прај претстава (циркус) тогаш Тексо да му го чапниме на охриѓани прв е за тие работи.
А па никако не ми влегува в гла цревото да му кажва нешто на овие играчи дури тогаш ке се увредат. Од сите шо се спомнуваат само аљушот нешто можи тактички да смисли и постави ама не знам колку би наметнал влијание. Божо одма надвор ако сакаме нешто промена,се ми се чини бо него е малерот уште од ко дојде ,инаку е дете на стариот газда.

Не знам како ќе делува смената на 20 дена пред утакмицата со 1961, ама можи логичен потег на управата. Ланската сезона кога Бабич ја изгуби титулата и кога цела публика му караше жената управата постапи логично и џентламенски му дозволи да ја доврши сезоната, па го изгубивме и купот по 100% негови грешки. Затоа оваа смена ми изгледа разумно да не се изгуби уште една сезона.

Ларс и екипата не беа на иста фрекфенција и тука е клучот за падот на екипата од коло во коло. Неможи никој да ме убеди дека со 10 квалотетни странци шо поминале низ еден тон јаки клубој да неможат да одговорат против екипи како Мотор или џуниорите на Војводина.
И да, можи е нелогично да прајме смена пред натпреварот на сезоната, ама со него сигурно ја губевме сезоната.
Со промената можи и да се коцкаме со сезоната, ама наметна лузерски карактер кај играчите Ларс и мора тој момент да се смени шо побрзо.
Ако не успеат и годинава, здрави живи... Битно проект да продолжи да се развива во иднина и да одиме чекор напред секоја сезона. Со Ларс не бевме на правиот пат.
И Нексе нема освоено титула 10 години а работи 3 пати подобро од нас, ама проектот на Нексе не згазна со годините, напротив работат се поквалитетно од година во година и се блиску до целта.

Нема предавање, уште ништо не е завршено!

Незнам шо се драмите. Со Ларс немаше шанса за титула едноставно на различна бранова должина тренерот со играчите.
Па така да полесно е да смениш тренер од 10 играчи.

eh jas da sum vujo go klavam do krajo na sezonata da gi zashlapa ovie gjupcinjata sho ne znat kaj se dojdeni, taka nas ni treba neshto polajno od bitolchani da bidi ili toj ili nie hahah ovie pichinata usta sho ne otvorat bt nikogas nema da uspeat

eh jas da sum vujo go klavam do krajo na sezonata da gi zashlapa ovie gjupcinjata sho ne znat kaj se dojdeni, taka nas ni treba neshto polajno od bitolchani da bidi ili toj ili nie hahah ovie pichinata usta sho ne otvorat bt nikogas nema da uspeat
Вујо е страшен мотиватор... Во ваков момент е идеално решение да ја крени мртвата атмосфера во екипата а и добро ги познава состојбите во мак. ракомет...
Далеку подобра опцијс од имињата кои се вртат како потенцијална замена за Ларс.
Плус мислам дека нема клуб моментално.

sekoj sloboden stranec ke mu se nafati shom se pari vo igra ama to e loso za nas oti ne znaj kaj idi, nas ni trebs iskra konkretna brza ako nosime vakvi filozofi ke ni se doebi sezonata, jovic mi e prifatlivo mene vaka na prvo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom