Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Реалноста е дека не сум од Скопје, не сум фан на Вардар и само реално ги гледам работите. :) Искрено би сакал да тепа Пелистер да биде по интересна втората утакмица, ама околу споредбите стварно ја претера ти.
Автоматски споено мислење:

Значи сакаше да испаднеш интересен, ама многу глуп коментар пиша, честитки :icon_lol:
nezz kako se najde ti vo komentaro ama
izgleda mnogu si pameten pa ispadna glup inace ne barav mene da mi se cestita

Изедначено ќе биди, не се толку слаби. .
На голман се подобри , на пикер и на крила.
Кизиќ и Торко се многу подобри од нашите без фараонот. Ама се ќе зависи од играта во одбраната .
Ако изиграат нашите јака одбрана 6-0 со шо ќе ги остат поголем дел од нивната завршница да биди преку бекови односно за крилата помал агол и шо помалку топки за пикер би требало да ги добиеме.
Напаѓачки мислам дека ќе му дадеме околу 30 гола , така да одбранбено со 6-0 да се затворат проигрувања на пикер и крила мислам ќе ги добиеме .
Ќе зависи многу од судиите дали ќе остат машка игра или ќе судат се и сешто. Со машка игра ние сме во предност во спротивно се тие .

Дечки една работа ќе кажа. Незнам шо се замарате со некој ојленци дојленци и небитни кенгуровци шо гледаат утакмици кога имаат потреба, па кузнај од кој вукојебини се дојдени и до кај стигнале го напрчиле газот и нормално ќе немаат осет ко во 9ката се напраени ко вратите на безистенот.
Ако тепаме сабота ок аферим на дечките иако не е завршено се, ако загубиме само една работа е реална... НЕЖНИТЕ ЌЕ СИ ОСТАНАТ БУЉАШИ.
Цела утакмица зависи од Николов и Начевски тие како ќе ја извозат утакмицата. Ако дозволат груба игра и ако им ја откинеме играта према пикер мн голема раб ќе завршат. Мн мали нијанси ќе решаваат и да не летаме играат мн поорганизиран напад иако на моменти знат да откачат и да имаат лош пад тоа треба да го искористат Сабота, одбраната им е промаја на 2ка и 5ка тоа треба да се искористи. Ако профункционира надворешната бековска линија кај нас ќе има успех ако не тргне то од почеток ќе ги бркаме и ќе се изгине лесно оти имаат јаки играчи за контра.
Жељко знае најдобро шо како само да се истерат првите 30 мин со добра одбрана, во второ полувреме последните 15 мин ќе решава клупата.
САМО ЕДЕН ГРАД, САМО ЕДЕН ТИМ, САМО ПЕЛИСТЕР, САМО БИТОЛА.

Dajboze kusan da igra, imam informacija deka bil spremen za igra ama ovie nejkele da ne se povredi pak se plasele

Tie neka mu ja dupnat glata vo Sabota ke gi precekame posle na 1vi vo Cetvrtok [emoji16]

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Ќути хаахах сега читнав малку кај ватерполистите на фанот , уште од сега се губат :)

Ќути хаахах сега читнав малку кај ватерполистите на фанот , уште од сега се губат :)
Абе шо ги читаш ќе јади по муцки чупич исто и дибиров и толку од нив, бекој немаат ако се разбрани некој всурат мавање и толку од нив плус аљушот е наш [emoji16] гледана ми е мене ќе ги тепаме начевски ако не заебат нешто ама сега не е село без кучиња како порано има да кршат маси во рфм кај муакетов шшо значи и по некоја случајност да извадат нерешено дома многу ќе ги победиме само да се здрави и живи да нема повреди корона да не киксниме со пролет охрид некој поради повреди и се надевам жељко нема многу да ги ротира барем дури напрајме разлика после е лесно

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

ova e prvo rakometno derbi posle mnogu dolgo vreme... neobicno po mnogu parametri...
najloso e sto nema publika...
toa go zgolemuva faktorot srekja, mnogu lesno mozi da trgni derbito na edna ili druga strana...
vtor faktor se tie Nacevci zaedno so M.Mihajlovski grobari na togasniot Pelister.
Samo ovoj pat se daleku od mokta sto ja imaa pred 15 godini.
Mada i togas vo Prilep gi zdrvija jako... da pamtat za cel zivot...
Tret faktor e samiot Pelister, greskata so Hendavi e kolosalna, vo trite glavni utakmici izlegvame so "k.ro" v race na gol...
ili nekoj od uprava treba da si odi ili ne znam.
i toj ko mu e egipet glaven "ajt" vo egipet...
barem golmani ima, ke go titlime na sekoe so reprezentacijata...
ako nesto nemame to e pobednicki mentalitet,
jas mislam pri 20% pritisok ke se raspadnat, dajboze da me demantirat utre...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom