- Член од
- 14 март 2010
- Мислења
- 17.066
- Поени од реакции
- 16.635
Ќе има лајвстрим на официјалната страна на сеха.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
за неловски нема ништо,
а талевски > http://www.rkmetalurg.mk/dobra-vest-filip-taleski-nema-seriozna-povreda/
Целосно се согласувам со твојот пост, во овие деца нема никаква светла иднина, можда ги форсираат толку многу затоа што знаеме дека во нашата лига не се посветуваат многу на младите ракометни играчи а академијата на Металург малку е на повисок ранг од другите.Едно само не ми е јасно врз основа на што Червар и управата на Металург не убедуваа дека имаме талентирани младина со светла иднина, дека нивната школа е извор на таленти и што ли не се наслушавме. На крај излезе дека освен еден или два исклучоци дечките кои сега се од 18 до 22 години се еден обичен проесек ако не и под просек со оглед на тоа што Металург само до пред година дена беше во врвот на европскиот ракомет. Вакви ракометари кој Металург ги најавуваше како иднина на македонскиот ракомет во Хрватска и Србија па дури и од Словенија и Црна Гора на пример има со ЛОПАТА да ги ринеш. Тоа се гледа по фактот што момците од Металург и покрај тоа што веќе поодамна тренират во школото на Металург и покрај тоа што клубот го напуштија сите сепак се резерви на деца од Хрватска и Србија кои се донесоа од немај каде да пополнуват дупки а генерациски се на возраст колку нашите „деца„ кои и не се веќе деца.
Не сакам да ме разберете погрешно дека ги критикувам нашите млади играчи или пак дека го критикувам Металург единствен работа која ме револтира е постојаното најавување на Металург за некакви таленти и некоја иднина на Мак ракометот за на крај да видиме еден обичен просек.
Што мислите на која сметка ве убедувале?
На сметка на "ракометните познавања" на ракометните фанови на кои им е битна само националноста на ракометарите![]()