Фан клуб - РК Металург

Od navedenive, najpogoden protivnik.
Samo Atman da go osposobat nekako be ...
Mojsoski za LS nema sansi da se opravi, samo neznam dali ke moze da pomogne vo razigruvanje na Makedonska Liga i
potencilano SEHA. Se znae koga se ocekuva da se vrati?

ПОРАЗИ НА БРЕСТ МЕШКОВ И НА ВАРДАР ВО РЕГИОНАЛНА ЛИГА. ТАБЕЛА
25.02.2014 21:21
Titel-SEHA-match_resize.jpg

za-tekst2.png

Денеска се одиграни две средби во Гаспром СЕХА регионалната лига. Екипата на Вардар доживеа изненадувачки пораз од тимот на Војводина, додека Загреб убедливо го порази белорускиот Брест Мешков. Овие два порази му го олеснуваат патот на Металург кон фајналфорот во СЕХА лигата. Со евентуална наша победа против Нексе в четврток, ние би се израмниле со Вардар, а би имале бод повеќе од екипата на Брест Мешков.

Mojsoski za LS nema sansi da se opravi, samo neznam dali ke moze da pomogne vo razigruvanje na Makedonska Liga i

До крај на сезона нема да се врати сигурно.Евентуално од лето да почне со тренинзи.

6 месеци за ваква повреда, рачунај се повреди на натпреварот со вардар во сеха...

Честитки за посакуваниот противник, се надевам дека со паметна игра Металург пак ќе стигне до 1/4 финалето повторно иак воопшто нема да биде лесно.[DOUBLEPOST=1393373077][/DOUBLEPOST]А да, до кога ќе ви биде повреден Атман ?

Значи на Мојсоски може да се рачуна за наредната сезона, ако до тогаш не стави уште 50 кила. Ваков тип на играчи имаат тенденција да качат на килажа по вака долги повреди. Нека ме дематира како Миркуловски. Човекот е ѕвер по повредата!

http://tempomk.mk/?p=14051
Штом Лино толку инсистира на него сигурно се работи за добар играч...
Циндриќ се покажа како одличен потег,би требало и Борозан да е нешто слично...

Последно уредено:
Штом Лино толку инсистира на него сигурно се работи за добар играч...
Циндриќ се покажа како одличен потег,би требало и Борозан да е нешто слично...
Lino insistirase istoto i za Batinović, Doder, Mandić, Topić, Kedżo...
Korazija :pos:
Tolku sansi imase do sega bez pari da se zeme igraci od Atletico, Medvedi, Koper, sega HSV i Dinamo... Ama ne, tie ke pazarat u Karlovac :facepalm:
So vakva politika za 2-3 godini najvisok dostrel ke bide pobeda so Lovćen doma

Tolku sansi imase do sega bez pari da se zeme igraci od Atletico, Medvedi, Koper, sega HSV i Dinamo... Ama ne, tie ke pazarat u Karlovac :facepalm:

Не се согласувам воопшто.

- Како прво, нормално е дека не секое засилување ќе ги оправда очекувањата. Ќе има и успешни и неуспешни.
- Второ, Батиновиќ, Додер, Кеџо и Коражија се доведени со сосема поинаква цел - да помогнат во ротацијата и се поискусни играчи. Како такви Коражија беше целосно промашување, Батиновиќ пристоен со оглед која беше неговата функција, додека Додер и Кеџо се мали разочарувања но не се (не беа) комплетно неупотребливи. Од друга страна Циндриќ, Мандиќ, Топиќ и сега овој Борозан се доведени како млади таленти кои допрва треба да се развиваат. Од нив Циндриќ се покажа како одличен потег, Топиќ како целосно промашување, додека за Мандиќ и Борозан допрва ќе видиме.
- Единствениот проблем со овие трансфери на млади таленти што го имам е што уште повеќе се создава гужва и е тешко оние од Металург Јуниор да добијат шанса, макар што тие се за 2-3 години и помлади од овие странците.

П.С. Туку друго нешто кажете од една страна нешто се шушка за засилување на десен бек, од друга страна Динамо Минск пропадна комплетно и играчите си бараат клубови. Се ми се чини некој од нив сигурно ќе заврши во Вардар или Металург...

Bez pari ke gi zemes, ama kolkavi plati treba da im dades posle?

Kako sto kaza @Xsago ,moze da se ocekuva nekoj dokazan igrac od Dinamo Mink da ne zasili.

Како прво, нормално е дека не секое засилување ќе ги оправда очекувањата. Ќе има и успешни и неуспешни.
Normalno, ama za zal vo Metalurg na 1 dobro zasiluvanje pripagja 5 promaseni

- Второ, Батиновиќ, Додер, Кеџо и Коражија се доведени со сосема поинаква цел - да помогнат во ротацијата и се поискусни играчи. Како такви Коражија беше целосно промашување, Батиновиќ пристоен со оглед која беше неговата функција, додека Додер и Кеџо се мали разочарувања но не се (не беа) комплетно неупотребливи.
Do denes me fakja strav koga ke si pomislam na kombo Batinovic-Doder-Levov... Vidi si gi natprevarite Metalurg-Vive od proslata sezona, ke se setis vo koj moment se resavale natprevarite i koj bese na teren koga Metalurg go gubese vodstvoto od 5-6 golovi...

Од друга страна Циндриќ, Мандиќ, Топиќ и сега овој Борозан се доведени како млади таленти кои допрва треба да се развиваат.
Ne mozam da pofalam nosenje mladi igraci od sekade samo ne od Makedonija. Takvi Borozani ima puno vo MK.

- Единствениот проблем со овие трансфери на млади таленти што го имам е што уште повеќе се создава гужва и е тешко оние од Металург Јуниор да добијат шанса, макар што тие се за 2-3 години и помлади од овие странците.
Samo gi lazat decava od Junior, tie nema da go vidat Stanić vo zivo na trening koga vo isto vreme ke dojde dete od druga zemja i ke igra instant vo LS.

П.С. Туку друго нешто кажете од една страна нешто се шушка за засилување на десен бек, од друга страна Динамо Минск пропадна комплетно и играчите си бараат клубови. Се ми се чини некој од нив сигурно ќе заврши во Вардар или Металург...
Ne mi se veruva deka ke dojde nekoj od Dinamo, jas bi go zemal Mackovsek (protiv Metalurg bese katastrofa, no dobar igrac e). Shelmenko (desen bek) nekako ne me impresionira.

Пикер да се донесе од Динамо нема да е лошо.
Druze kakov piker be, imase IZVONREDNA sansa da dojde vrven rakometar- Rastko Stojković, ne ja iskoristile. Koj sakas od Minsk da go zemes? Babichev? Doroshchuk?:pos:

Bez pari ke gi zemes, ama kolkavi plati treba da im dades posle?
wah1.jpg

1. Za dzabe li igracive kako baneri izgledaat?
2. Nikoj ne bara da dojde Duvnjak ili Karabatić. Vive Kielce so samo malku pogolem budzet od Metalurg lani vleze vo Final Four i ostvari 3 mesto taka da ne e sve do pari a Metalurg ne e tolku siromasen.

Последно уредено:
Пa сите тие спонзори се на еден газда бе - на Минчо:pos: Едино за Рено незнам...
Второ,очајно треба пикер,Ванчо сам кутриот неможе,тнко е на таа позиција.
И што сте запнале со јуниор тимот,ако има квалитетен играч сигурно ќе го земат.Кој е луд при квалитетно дете да зима за поголеми пари од надвор.
Циндриќ е доста добар за сега,неќам лош збор за него да чујам.Не верувам дека има сличен на него од Б тимот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom