Фан клуб - РК Металург

Тоа беше замислата, да се загуби свесно и да се штедат силите за Минск и Вардар додека да се врати Миркулоски. Нашата борба е далеку од Барселона, човек треба да е умерен и да си знае до кај му се можностите. Со ПСЖ беше друга приказна иако се скапи иако се играчки посилни сепак постоеше мала надеж да се победи и ете се случи и тоа чудо. Единствено што боли е гол разликата, но кога влегуваш во меч кој знаеш дека ќе го изгубиш сигурно истиот станува дупло потежок. Одбраната на Барса денеска и на ПСЖ пред 2 недели беа небо и земја, искрено колку и да се трудеа мислам дека пак ќе го јадевме со 10 гола. Ако се победи Минск идниот викенд овај пораз ќе стани беззначаен.

conspiracy-keanu-blank2.jpg

Кај сте со вакви теории пред утакмица?

Да се загуби од Барса таму и нетреба некоја замисла и најмалце е спорна разликата во квалитетот. Резултатот колку и да е висок ке го ставам во втор план. Мене ми пречи страшно многу бледата игра, безидејноста, многуте грешки, тотално аматерско понашање без никаква одговорност сето ова прикажа слика на тим што беспомошно делуваа а најстрашно од се е психолошкиот дел, невидов да покажат каратер, се распаднаа и делуваа депресивно :facepalm: . Незнам можеби грешам но ова е мој впечаток а не критика, што е тука и ништо не е изгубено, овој пораз не боли толку а се знае и зашто.

Да не се залажуваме.Барселона е две класи над нас.Играа без најдобриот поединец во тимот.Доминират во последниве дваесетина години,а годинава според сите познавачи на ракометот се најсилни досега.Големиов пораз на Металург потврдува каква голема сензација беше ремито на Вардар.:cuc:Сплет на околности,голема мотивираност на Вардар,Барса не потцени и во пеколот во БТ тотално се изгуби.Така изгоре и ПСЖ.

Но сега е друго.Формата на овие два тима од нашава група може да оди само во нагорна линија и неверувам дека може да одиграат полошо од овие два кикса во БТ.Јасно е дека бодовите мора да се бараат против Динамо и да не се дозволи кикс против Вакер Тун.

Дај боже утре ПСЖ да доживее уште еден пораз во БТ и сериозно да му го загрозиме второто место во групава.:свиркам:

conspiracy-keanu-blank2.jpg

Кај сте со вакви теории пред утакмица?
По реквизити за пред тв :LOL: .... Неја имавме гледано утакмицата за да паднеше некоја теорија :tapp: . Ама некој слични размислувања и претпоствки имаше .... ПСЖ теоријата ке ја видиме утре, да видиме сто смислил Цацко :facepalm: или нема што да се мисли "утакмица како и секоја друга" (секојдневие, со вакви екипи секој ден игра) и 70% проценти од екипата е голманот, за оваа теорија одма титула Д-р од областа на ракометот :pos::pos: ;)
--- надополнето: 13 октомври 2013 во 01:33 ---
Како македонец утре посакувам ПСЖ да доживее реприза од Скопје :) ... а тоа што ке се перчите после ајј ке се издржи некако :LOL: ;)

Точно е дека Барса е барем за две класи посилна,ама да доживееш толку висок пораз е срамота...
Сепак Металург е тим од најдобрите 8 минатата сезона,и овај пораз е вистински шамар за екипата...
Не смееше да се дозволи ваков дебакл...
Какви само аматерски грешки,и тоа на играчи кои имаат милион мечеви зад себе,играчи како Мојсо,Атман да прават такви аматерски грешки:facepalm: ..
Топки в раце им даваа,тотален знак на немоќ...барем да одеа со долги напади,да имаше шутеви,вака ги губеа топките како мали дечиња....
Пак старата песна,една игра дома,сосема друга во гости,со вакви партии на страна Металург нема право да се нарекува голем тим,голема екипа нема да си дозволи ваков срам,Барса ги посрамоти,ги врати во реалноста......
Пораз си е пораз,нема тука,ама она вчера беше понижување,садизам,силување,тотален немоќ....:facepalm:
Ако сакаат нашите екипи респект во Европа не смеат повеќе да си дозволуваат вакви дебакли....

она вчера беше за срамота. дали лино свесно или несвесно сакал да штеди сили, не е важно. ако сакал да калкулира, ете му ги топиќ, кеџо, талески, пешески, манасков, крстески и др. ако планирал да загуби, барем децата да добиеја шанса, а не да ги изморува битните играчи, ем со пат, ем со играњето.

играта вчера ме потсети на една утакмица пред 10 години, кога вардар загуби од барса 41-19. металург ако се смета за сериозен тим, ова не смееше да му се случи.

пс. ДО СИТЕ оние навивачи кои ме прозиваат!!! за последен пат ви кажувам, на пораз на вардар се радувам САМО КОГА игра во домашното првенство. во европа сите екипи ја претставуваат македонија, па така, се радувам на секоја победа, без разлика дали е вардар, металург, пелистер и др.
мислам дека не е тешко то да се укапира еднаш засекогаш, така? :)

Слон Металко :pos: Абе комедии.

Искрено малце сум разочаран после поразов посебно по таков дебакл не го очекував ова,али нека се заборави побрзо и со Динамо мора да се извади победа..све друго ќе биде ризично.

Слон Металко :pos: Абе комедии.

Искрено малце сум разочаран после поразов посебно по таков дебакл не го очекував ова,али нека се заборави побрзо и со Динамо мора да се извади победа..све друго ќе биде ризично.

Брзо ќе се заборави поразов :D
Јас би рекол веќе во следното коло.
Ако оди се како што треба,вака ќе изгледа табелата после 4-то коло.

2dhd953.jpg

Четворица помлади за кои колку што знам се полагаат надежи во Пелистер (нека ме поправат тие кои се многу повеќе во тек): Дрогришки, Кузмановски, Рајатовски, Чурлевски. За детали околу децава повеќе од битолчаните кои се во тек ;)

Еве јас ќе ти кажам и тоа одма :D
Четворицата се големи таленти ДА ! Само треба асолен тренер кој треба да работи со нив, со овие тренери моментално шо ги има Пелистер јас мислам нема ништо да напрат децата, друга варијанта е да се пуштат негде на ПОЗАЈМИЦА да се калемат, а не да се продат за ефтини пари..
Од четворица се префрлени во првата екипа на Пелистер, можам да кажам дека од овие 4 најдобар е Дрогришки, страшен играч, за овај гарантирам со глава дека ќе биди репрезентативец ! Лев бек висок играч, игра само напад, а ако не се лажам и сите 4 играт само напад, БОМБА удар има шо е број 1 кај него, само слаб е на мускулатура, треба работа со овај играч, ама беше многу форсиран во Пелистер, сега дали имаше пријатели (а највероватно и ги имаше) како и да е добиваше многу минутажа за разлика од другите и дојде резултатот и сега си зеде и стандардно место во екипата на само 19 години ! Има работа уште од него а уште од сега кажвам ќе биди голем играч!

Кузмановски игра среден бек, исто висок играч, добар удар, само сега последните неколку месеци не играше ја имаше скршено раката, па така пропушти добар дел, сега го немам гледано...

Рајатовски ми е другар, школски, се познаваме подолго време, цел живот му помина во ракомет :D
Десен бек, леворак, новиот Киро Лазаров :D Добар талент, добар играч, само не добиваше минутажа во сениорите на Пелистер, си ги форсираја нивните таму, овај како да му испадна во комбинација за прв тим, ама затоа во младинците си газеже, таму беше незаменлив секоја утакмица по 7-8 гола. Плус заедно со Дрогришки лани беа земени за Македонија младинците во Босна на турнир !

Чурлевски година-две е постар од претходните тројца, значи има негде 20-21 година, исто среден бек, само негов најголем проблем е ВИСИНАТА, низок играч е, за бек треба висина, овај некој стил ти е ко Наумче не многу висок играч, ама е многу добар на финта 1 на 1 нема шанси да го запри некој...

Имаме добри деца од кој мислам дека ќе биди нешто, само треба добар тренер и работа со нив !!!

Еве јас ќе ти кажам и тоа одма :D
Четворицата се големи таленти ДА ! Само треба асолен тренер кој треба да работи со нив, со овие тренери моментално шо ги има Пелистер јас мислам нема ништо да напрат децата, друга варијанта е да се пуштат негде на ПОЗАЈМИЦА да се калемат, а не да се продат за ефтини пари..
Од четворица се префрлени во првата екипа на Пелистер, можам да кажам дека од овие 4 најдобар е Дрогришки, страшен играч, за овај гарантирам со глава дека ќе биди репрезентативец ! Лев бек висок играч, игра само напад, а ако не се лажам и сите 4 играт само напад, БОМБА удар има шо е број 1 кај него, само слаб е на мускулатура, треба работа со овај играч, ама беше многу форсиран во Пелистер, сега дали имаше пријатели (а највероватно и ги имаше) како и да е добиваше многу минутажа за разлика од другите и дојде резултатот и сега си зеде и стандардно место во екипата на само 19 години ! Има работа уште од него а уште од сега кажвам ќе биди голем играч!

Кузмановски игра среден бек, исто висок играч, добар удар, само сега последните неколку месеци не играше ја имаше скршено раката, па така пропушти добар дел, сега го немам гледано...

Рајатовски ми е другар, школски, се познаваме подолго време, цел живот му помина во ракомет :D
Десен бек, леворак, новиот Киро Лазаров :D Добар талент, добар играч, само не добиваше минутажа во сениорите на Пелистер, си ги форсираја нивните таму, овај како да му испадна во комбинација за прв тим, ама затоа во младинците си газеже, таму беше незаменлив секоја утакмица по 7-8 гола. Плус заедно со Дрогришки лани беа земени за Македонија младинците во Босна на турнир !

Чурлевски година-две е постар од претходните тројца, значи има негде 20-21 година, исто среден бек, само негов најголем проблем е ВИСИНАТА, низок играч е, за бек треба висина, овај некој стил ти е ко Наумче не многу висок играч, ама е многу добар на финта 1 на 1 нема шанси да го запри некој...

Имаме добри деца од кој мислам дека ќе биди нешто, само треба добар тренер и работа со нив !!!

За ова, дај боже. (y)

Како Македонија со споменциве се. Битно нешто да има па не мора да значи дали има логика или не.

Зошто мислиш дека нема логика, па пикерот Жарко Пешевски има прекар Слонче. :)

PECAKOVSKI ŠIRI ROSTER ZA DANSKU

Obišli ste Makedoniju. Ima li nekog imena, koje nije poznato široj javnosti, a koje ima potencijal vrhunskog igrača?
- Ono što sam uspeo videti, vraća me na problem. Većina tih igrača su u nekim zrelim godinama, kakve sada već imamo u reprezentaciji. Gro mladih je u sastavu Metalurg juniora. Oni sada ulaze po malo u prvi sastav. To su momci koj uz pravilan razvoj i minutažu mogu doneti nešto novo MK rukometu. Jedan od tih srednje generacije, koji je prošle godine bio u nešto slabijem trrenažnom procesu jeste Dejan Pecakovski, sada u Metalurgu. Dobija šansu, još uvek hvata konce u igri, ali je momak koji proširuje roster za Evropsko prvenstvo. Ne mogu da istaknem nikoga iz manjih klubova, već samo ove momke iz Metalurg Juniora. Ideja postoji da se otvaraju centri po Makedoniji sa direktorom reprezentacije Stevčetom Aluševskim. Za to je potrebno vreme. Strumica igra solidno, ali potrebni su i drugi centri. Ne sme se samo pričati kako rukometne centre treba probuditi. Potrebna su ulaganja.
http://www.balkan-handball.com/balkan/ivica-obrvan-za-bh-nisam-prolaznik-u-makedonskom-rukometu/
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 19:32 ---
ANKETE
RUKOMETNI UTISAK MESECA (SEPTEMBAR 2013)
    • METALURG "OPLJAČKAO" BOGATAŠE (64%, 304 Votes)
    • BARSA STALA ZBOG VARDARA (19%, 92 Votes)
    • NESTAO ZAJEČAR (6%, 30 Votes)
    • SEHA GAZPROM SSL - NIKAD JAČA (4%, 20 Votes)
    • VRATIO SE RASTKO STOJKOVIĆ (4%, 19 Votes)
    • LJUBLJANA ŽELI ŽENSKI F4 (3%, 13 Votes)

PECAKOVSKI ŠIRI ROSTER ZA DANSKU

Obišli ste Makedoniju. Ima li nekog imena, koje nije poznato široj javnosti, a koje ima potencijal vrhunskog igrača?
- Ono što sam uspeo videti, vraća me na problem. Većina tih igrača su u nekim zrelim godinama, kakve sada već imamo u reprezentaciji. Gro mladih je u sastavu Metalurg juniora. Oni sada ulaze po malo u prvi sastav. To su momci koj uz pravilan razvoj i minutažu mogu doneti nešto novo MK rukometu. Jedan od tih srednje generacije, koji je prošle godine bio u nešto slabijem trrenažnom procesu jeste Dejan Pecakovski, sada u Metalurgu. Dobija šansu, još uvek hvata konce u igri, ali je momak koji proširuje roster za Evropsko prvenstvo. Ne mogu da istaknem nikoga iz manjih klubova, već samo ove momke iz Metalurg Juniora. Ideja postoji da se otvaraju centri po Makedoniji sa direktorom reprezentacije Stevčetom Aluševskim. Za to je potrebno vreme. Strumica igra solidno, ali potrebni su i drugi centri. Ne sme se samo pričati kako rukometne centre treba probuditi. Potrebna su ulaganja.
http://www.balkan-handball.com/balkan/ivica-obrvan-za-bh-nisam-prolaznik-u-makedonskom-rukometu/
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 19:32 ---
ANKETE
RUKOMETNI UTISAK MESECA (SEPTEMBAR 2013)

• METALURG "OPLJAČKAO" BOGATAŠE (64%, 304 Votes)
    • BARSA STALA ZBOG VARDARA (19%, 92 Votes)
    • NESTAO ZAJEČAR (6%, 30 Votes)
    • SEHA GAZPROM SSL - NIKAD JAČA (4%, 20 Votes)
    • VRATIO SE RASTKO STOJKOVIĆ (4%, 19 Votes)
    • LJUBLJANA ŽELI ŽENSKI F4 (3%, 13 Votes)
Фино би било Обрван да го наследи Лино некој ден во Металург.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom