Нема потреба од провокации де, зборење вистина не е провокација според мене.
Јас со тоа што сум ги нарекол тие што ја пополнуваат соседната коцка на Пирати дегенчиња, тоа нив им е комплимент. Знаеш дека такви фаци се јачаат на кој е поголем хулиган, кој е што е можно поглуп, кој истепал повеќе итн.
Не негирам дека клубот собира неутрална публика, мене вбоопшто не ме засега тоа. Секоја чест за хуманитарните акции и слично.
АМА нека не лажат дека нивните навивачи се мед и млеко, нека не лажат дека секој меч ние сме тепале со помош на судии, нека не ги окривуваат Комити после секој меч, нека НЕ ПЛАЧАТ И БАРААТ ОПРАВДУВАЊА ПОСЛЕ СЕКОЈ ПОРАЗ.
Тоа е тоа што нас не иритира и порасди кое цело време се расправаме, а тоа лека полека почнаа да го забележуваат и обичните фанови. Али тие фанови неможе да ги наречат навивачи на Металург, пошто во меч со Вардар истите тие кои отишле да гледаат добар ракомет во Лш ќе имаат поголеми симпатии кон Вардар.
Зошто е тоа така иако Вардар не вложува ИЧ во маркетинг, огдоворот е едноставен. Вардар е симбол на Скопје, самото наше навивање сакаат они да признаат или не, не ги остава рмнодушни тие љубители па кога гледаат дека цело време има плачење од нивна страна веќе знаат која страна треба да ја одберат

они само ни прават услуга со овие статии.
И секој што навива за Металург треба да се засрами од овие статии.
Уште потрагично изгледа што еден ист човек има направено 10-тина акаунти на Фб и плука по Вардар и Комити. Џонтра Контра, и еден куп други акаунти без слики од луѓе (апла лажни) кои се претставуваат како обична публика која се згрозила од однесувањето на Комити. СРАМНО!
Нека не се замараат со нас човече, зашто мора во секоја статија подмолно да се потсмеваат дека ние сме немале Македонци и тоа требало да биде причина да не се навива за Вардар, дека они биле Македонска репрезентација, дека кога губи Македонија криви се играчите на Вардар и интернационалците.
И кога ќе тепаат во ЛШ има коментари кои индиректно ги боцкаат сите останати Македонски клубови. Па кога Вардар и Пелистер играа полуфиналиња они беа втор клубна Вардар бе.
Знаат ли воопшто фановите кој е прв претседател на РК Металург?
Михајло Михајловски