Фан клуб: РК Ѓорче Петров

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Падна договор меѓу Трифун и Владата. Од утре, АМС заедно со Грујо ја превзема целосната одгранизација на ЕП.

Трифун се повлече од ракометот

Жити се :tapp:

Ако има некој нешто информации за пресот со ракометарките, нека сподели. Закажан е за денес во 12 часот

Падна договор меѓу Трифун и Владата. Од утре, АМС заедно со Грујо ја превзема целосната одгранизација на ЕП.

Убо.

Што кажаа ракометарките?Ајде информации?
Им требаат 600 000 евра,да им се плукнам и во Скопско и во Алкалоид,Железара,Прилепска,Фершпед и све остало ако не дадат некое евро.

Им требаат 600 000 евра,да им се плукнам и во Скопско и во Алкалоид,Железара,Прилепска,Фершпед и све остало ако не дадат некое евро.

Ама тоа само за да се преживее сезоната со ваков состав, односно очаен настап во групите од ЛШ и освојување на нашето првенство. А после догодина што?
Пак ти требаат минимум 500-600 илјади за сезона, а нема да бидеме ни во ЛШ поради паднатиот рејтинг. Ако некој се нафати да го води тимот долгорочно треба да инвестира многу повеќе, а кога во спортот на светско ниво буџетите од година во година енормно растат ние не сме во состојба да ги следиме. А факт е дека средствата се во најголем дел неповратни.. :nesvest:

Најлошо ќе биде ако не најдат спонзор и згасне клубот со освона Европска титула :nesum: сепак верувам дека Минчо Јорданов ќе го преземе клубот...сепак не верувам дека ќе го повтори успехот на Трифун но тоа е што е :toe:

Секоја година е се послаба и послаба.. Нема веке спонзори нема пари, нема играчи.. Тоа е

Жално, навистина жално.
Кога ќе ми текне како клубов беше страв и трепет за сите големи европски клубови, кога ќе се присетам на головите на Будимир и на пробивањата на Кастратовиќ навистина ми се прави на лицето една кисела фаца која сакам да се смени.
А има талентирани деца, само нема кој да го овозможи тоа што е потребно.

Жално, навистина жално.
Кога ќе ми текне како клубов беше страв и трепет за сите големи европски клубови, кога ќе се присетам на головите на Будимир и на пробивањата на Кастратовиќ навистина ми се прави на лицето една кисела фаца која сакам да се смени.
А има талентирани деца, само нема кој да го овозможи тоа што е потребно.

Ина голот кога беше дину.
Еј таа како бранеше ко борко ристовски.:vozbud:
Инаку не очекувам сеа повеќе од 3 место.

Important victory for GP!! Gjorče Petrov well deserved 37:29 win against Krim Mercator. Macedonian Champions showed that clubs problems will not affect on their performance.

Only in first 15 minutes Slovenian team "hold result", not allowing Gjorče Petrov to lead with more goals. After Macedonians made several goals in a row for 10:7 lead, they got even bigger motivation and strength. Their good play, especially in offence, was rewarded with goals.

Excellent Amorim and Lekić

Brazilian international Eduarda Amorim scored 12 goals showing her great potential and good form. Portjanko and Popović were also good scoring four and seven goals.

Defence is still the weakest link of Gjorče Petrov. Team simply need more experienced player on pivot and goalkeeper position.

Starting the second half time, Gjorče Petrov continued with good performance. In 37th minute home team had margin of five goals – 21:16. Amorim was substituted by Mirjeta Bajramovska who scored several goals too. Krim Mercator had an opportunity to decrease the margin when result was 33:28, but they never "came close".

Slovenians will obviously concentrate on young players this season. Their target is to continue with less experienced players giving more chance to Slovenian-born players. That’s why coach Marta Bon was not worried much with this defeat.

GJORČE PETROV vs. KRIM MERCATOR 37-29 (16-14)

Skopje, Sports hall "SRC Kale". Attendance: 500.
Referees: Milošević and Gubica (Croatia).

GJORČE PETROV: Križanac, Trenoska, Nikolovska, Popović 7, E. Gjiorgjievska 1, Kresoja 1, Pecevska 4 (3/3), Bajramovska 4, Portjanko 4, Mladenovska 2, E.Amorim 12, D. Gjorgjievska, Sterjova, Stojkovska, Mrkić.
Coach: Vladimir Gligorov.

KRIM MERCATOR: Trifa, Stefanišin, Cerar 3, Vergeliuk 1, Mavšar 4, Damjanović 1, Vidič, Golubić 3, Lekić 10 (7/7), Argenti, Rojc, Hrnjič 1, Irman 1, Oven, Varlec 2, Mörtel 3.
Coach: Marta Bon.

7 M SHOTS: Gjorče Petrov 3/3, Krim Mercator 7/8.
2 MIN SUSPENSIONS: Gjorče Petrov 4, Krim Mercator 3.

Vladimir Gligorov, coach of Gjorče Petrov:
"I'm happy we won. In this situation victory against Krim came like a candy. I know we will play even better in CL group. We prepared ourselves well for this game. Score percentage was much better and technical errors were reduced also. Nevertheless we do need better players on our right side, and maybe a goalkeeper.”

Marta Bon, coach of Krim Mercator:
"We need these games to improve our performance for the matches in CL. WRHL is something excellent for this area, because all teams have good quality. Only thing missing are the quality games. Krim play all the time with young players and without two crucial players - Bodnieva and Oder. These young players will for sure progress in following matches. I also have to say, Gjorče Petrov tonight had bigger motivation to win.”

Уште спонзор да се најде и подготвени сме за втора титула!!!! :vozbud::vozbud::vozbud:

Не летајте во облаци. Ова не е ЛШ туку регионална лига. Досега поминаа две кола, од кој Кометал има еден пораз и една победа.

Крим се наоѓа во криза, исто како и ние. Немаат јаки спонзори, звучните имиња си отидоа. Едноставно не е оној Крим кој пред неколку сезони ја освои ЛШ. Иста судбина како и наш Кометал.

Мене друго ми падна чудно, покрај сите проблеми кој ги имаа Кометал со Едуарда Аморим, и тие проблеми доведоа тоа доа да Кометал за малце не ја суспендираше од било какви ракоменти настапи. А сега таа се врати во тимот и на натпреварот со Крим беше најефикасна со 13гола.

1. Локомотива 2 2 0 0 68:47 4
3. Будуќност 2 2 0 0 66:53 4
2. Подравка 1 1 0 0 40:14 2
5. Ѓ. Петров 2 1 0 1 62:57 2
4. Крим М. 2 0 0 2 59:69 0
6. Љубушки 3 0 0 3 59:114 0
7. Хипо - - - - --:-- -
7. Раднички - - - - --:-- -

Не летајте во облаци. Ова не е ЛШ туку регионална лига. Досега поминаа две кола, од кој Кометал има еден пораз и една победа.

Крим се наоѓа во криза, исто како и ние. Немаат јаки спонзори, звучните имиња си отидоа. Едноставно не е оној Крим кој пред неколку сезони ја освои ЛШ. Иста судбина како и наш Кометал.

Мене друго ми падна чудно, покрај сите проблеми кој ги имаа Кометал со Едуарда Аморим, и тие проблеми доведоа тоа доа да Кометал за малце не ја суспендираше од било какви ракоменти настапи. А сега таа се врати во тимот и на натпреварот со Крим беше најефикасна со 13гола.

1. Локомотива 2 2 0 0 68:47 4
3. Будуќност 2 2 0 0 66:53 4
2. Подравка 1 1 0 0 40:14 2
5. Ѓ. Петров 2 1 0 1 62:57 2
4. Крим М. 2 0 0 2 59:69 0
6. Љубушки 3 0 0 3 59:114 0
7. Хипо - - - - --:-- -
7. Раднички - - - - --:-- -

Која лига е ова.Знам нешо кажуваа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom