Фан клуб: РК Ѓорче Петров

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ја и анализата на Спорт ком мк која е скоро иста со мојата...

А што се случи со Едуарда? Никој не знае... дали таа испадна тотална идиотка, или... од Кометал нешто направија проблем... незнаеме..

И покрај одлуката на второстепената комисија на ЕХФ околу правата за бразилската интернационалка Едуарда Аморим, таа и натаму е во Виена, без најава дека ќе дојде во Скопје.

Со оглед на тоа дека во Виена очигледно премногу не се оптоваруваат со ЕХФ, Кометал и дека Лигата на шампионите сосема извесно ќе почне без неа, Кометал веќе би требало да е блиску до границата да прекине со комуникациите со Хипо и Аморим и да побара од ЕХФ и ИХФ суспензија за бразилската ракометарка и казна за австрискиот клуб.
Taa e K_rvice moze ke mazi za Prokop:nesvest:

Фан клуб: Ѓорче Петров

На гала свеченост во Скандинавиум арената во Гетеборг, каде капитенот на македонската ракометна репрезентација, Кире Лазаров го прими признанието за најдобар стрелец во Лигата на Шампионите,
беа извлечени и противниците на националниот шампион во женска конкуренција за мечевите од фазата по групи во Лигата на Шампионките.

Кометал Ѓорче Петров, за разлика од Металург нема да игра квалификации, и наесен ќе биде дел од групата „А“, заедно со актуелниот европски првак, руската екипа Ѕвезда Звенигород, со унгарски Ѓер и со победникот на квалификацискиот турнир 3, на кој фаворити се данскиот Икаст, полскиот Лублин и романскиот Рулментул.

Извор

Не ја знам моменталната состојба на Кометал до кај се со засилувања екипа...спонзор, буџет но мнооогу сакам четвртиот во групата да биде ИКАСТ, го преферирав Шлагелсе ама како и да е од Данска да е:)

Mnogu sme slabi izgleda pak ke se borime za 3 pozicija.Sto se odnesuva do transferite Tanja Andreeva si odi od Kometal a na nejzino mesto e kupena Ana Krizanac tret golman vo Hrvatskata Reprezentacija mislam deka ima 25 god.
Inaku mozno e da si odat i Pecevska i Radulovic ako ne im gi prodolzat dogovorite isto i Platon si zamina i na nejzinoto mesto se bara zamena megutoa sega za sega Kometal ima kupeno samo golman

Потешко ке биде без Радуловиќ и Пецевска

Inaku mozno e da si odat i Pecevska i Radulovic ako ne im gi prodolzat dogovorite isto i Platon si zamina i na nejzinoto mesto se bara zamena megutoa sega za sega Kometal ima kupeno samo golman

Овие го избркаа Савевски и сеа си заминаа..:tapp:

Честитки до Лазаров, не очекувам да напраат нешто многу во ЛШ

Имајќи во предвид дека Трифун го презеде Вардар и дека ќе се труди што поголем дел од паричните средства да му одат натака ,мислам дека ќе биде уште една пропадната сезона за Кометал.....

Покрај Звезда и Ѓер, реално ,Кометал може да биде само трет во групата....

Ммм, сме биле во многу потешки групи( со многу подобар тим)... ама се надевам на 2 место, имаат шанси секогаш.. Ѓер не се нешто посебно, ниту Звезда... бар историјатот може да им биде голема мотивација.. нема руски тим што е битно( и да нема) или пак Хипо.. со нив е гадно...

Ммм, сме биле во многу потешки групи( со многу подобар тим)... ама се надевам на 2 место, имаат шанси секогаш.. Ѓер не се нешто посебно, ниту Звезда... бар историјатот може да им биде голема мотивација.. нема руски тим што е битно( и да нема) или пак Хипо.. со нив е гадно...
Ѕвезда не е ништо посебно? Ај објасни ми тогаш како освои оваа година ЛШ или тоа не си го следел? Обично не се освојува на среќа, особено кога во финале играш против Хипо.
п.с. Ѕвезда е од Русија.

Ако Ѕвезда не е ништо, ондак што да се зборува...

Ја не очекувам ништо посебно да направат, односно не очекувам да се на првите две позиции, на третата можда...
Сепак да не зборуваме пред време.

И Пецевска останува уште една сезона во Кометал, а Радуловиќ уште размислувала.

Ќе остане и Радуловиќ,кај ќе оди:)Групава искрено ми се допаѓа,незнам после колку години не го читам Хипо во иста група со нас.Ѕвезда се јаки,но овие ни се малери.Очекувам да донесат засилување,особено на пикер позиција,бек и добар голман.Читам земале веќе трет голман на Хрватска,Трифун отварај ќесето!

Луѓе ај шишете кога се играат првите мечови пошто умирам да ја видам новата сала. Ќе идев сеа на јуниорки ама не посраа бразил. Ај жити се кој знае нека ми пише.

Луѓе ај шишете кога се играат првите мечови пошто умирам да ја видам новата сала. Ќе идев сеа на јуниорки ама не посраа бразил. Ај жити се кој знае нека ми пише.

Не се знае уште точниот датум, туку само распоредот на мечеви е одреден.

Kometal Gjorce Petrov vs 1./3 QT2
Györi AUDI ETO KC vs Kometal Gjorce Petrov
Kometal Gjorce Petrov vs Zvezda Zvenigorod
1./3 QT2 vs Kometal Gjorce Petrov
Zvezda Zvenigorod vs Kometal Gjorce Petrov
Kometal Gjorce Petrov vs Györi AUDI ETO KC

Првиот натпревар (мислам :baeh:) дека е со Ѓер, па со Звезда...

Ајдееееееее пак ништо нема да направиме...... не пуштаат без квалификации на стара слава ама ќе биде жив срам кога ќе треба и квалификации да поминеме

Со една победа и со два пораза, ракометарките на Кометал Ѓорче Петров го освоија третото место на 7. Меморијал „Винко Кандија“, кој во петокот и во саботата се одржа во Љубљана во чест на еден од најтрофејните тренери во историјата. Единствената победа ѓорчепетровки ја забележаа над хрватскиот вицешампион Локомотива од Загреб, славејќи со 31:24 (16:14), а претходно во ист ден прво беа декласирани од победникот на турнирот Подравка Вегета со 38:29 (21:16), а потоа и од домаќинот Крим Меркатор со 30:29 (12:17).

Драгица Кресоја со пет гола беше најефикасна во редовите на Кометал во стартниот дебакл против тимот од Копривница, а по четири погодока постигнаа Ана Каролина Аморим, Јулија Портјанко и Драгана Пецевска. Кај Хрватките се издвоија Пасичник со шест гола и Шериќ со пет, а македонската репрезентативка Наталија Тодоровска постигна четири.

Против Крим, пак, единствениот првак на Македонија по осамостојувањето на самиот почеток од второто полувреме имаше предност од седум гола, која во продолжението ја прокоцка, продолжувајќи ја серијата порази во меѓусебните дуели со Словенките на Меморијалот. Пецевска со девет гола беше најдобар стрелец на средбата, Јелена Поповиќ постигна шест, а за Крим Лекиќ даде шест, Бодниева четири итн.

Во директниот дуел за трофејот Подравка го декласира Крим со 43:28 (17:15).

Следната проверка тимот на Владимир Глигоров ќе ја има претстојниов викенд на традиционалниот „Зика куп“ во германскиот град Бад Урах, кој годинава е со исклучително силна листа учесници. Кометалки в петок од 17,40 ч. стартуваат против шпанскиот претставник во Купот на ЕХФ во новата сезона Акаба Бера Бера од Сан Себастијан, а од 19,50 ч. ќе се сретнат и со финалистот во Купот на ЕХФ, романски Рулментул од Брашов. В сабота од 12,15 ч. е мечот со новиот германски бундеслигаш Фриш од Гепинген, потоа од 15 ч. следува натпреварот со 12-кратниот германски првак Баер од Леверкузен, па од 17,45 ч. е дуелот со освојувачот на Купот на ЕХФ, норвешки Бјасен од Трондхајм, и на крајот од 20,15 ч. со европскиот вицешампион Хипо Нидерестерајх. За в недела од 9 ч. е закажан „судирот“ со европскиот првак Звезда од Звенигород, со која Кометал ќе игра и во групата од Лигата на шампионите.

Inaku novo zasiluvanje za Kometal e Sandra Bosnjak piker od Hrvatska igrase za Juniorskata selekcija na Hrvatska na svetskoto ovde ja odbraa vo all star timot kako najdobar piker na svetskoto,se ocekuva uste eden golman od hrvatska stanuva zbor za Marta Zderic isto nastapuvase za Hrvatska na svetskoto tuka,toj sto gi gledal natprevarite znae za koja rakometarka stanuva zbor,vo plan e i nekoe zasiluvanje od ukraina toa najverojatno ke bide zvucno zasiluvanje!!Sto ke bide ostanuva da videme!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom