Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Знае некој која утакмица ќе ја даваат МТВ у среда? Не најверојатно која, туку сигурна информација.
Сити - ПСЖ, јасно е кои две утакмици ќе одат у преноси, освен ако не ги ставеа оваа и Барса - Атлетико во ист ден, па тогаш Реал еднаш ќе одеа на пренос, овака се знае која ќе биде понеизвесна.

Супер победа и покрај не толку убедливото издание. Ми се потврдува тезата дека непобедливоста на Барселона е само мит, повеќето екипи го губат натпреварот уште пред да почне. Кога би им влагале малку похрабро нема толку лесно да победуваат. Таков беше случајот и со Реал. Значи првото полувреме беше катастрофа од аспект на пас игра, не можеш бе откако ќе им одземеш или пресечеш топка без мозок да ја даваш напред. И тука пред се мислам на Марсело, над 50% од пасовите он ги поеба. Фер е да се каже дека и они играа јак притисок па можда тоа е последица на второто, ама пак мислам дека до психа е работава. А фарсашите пак си го почнаа старото да се фрлаат и да глумат. Значи не знаев дека Суарез е таква пичка, абе камерата не го прикажа толку со топка колку што лежеше цела утакмица. Да се вратам пак на средината, маестрална партија на Касемиро, човеков уште пред две години беше неправедно држен ко замена на Иљара пошто дрвово беше платено 33 милиона. Се слагам со Зидан дека можеби беше одлучувачка фигура, ги сечеше во кучни моменти кои можеа да бидат решавачки и се извади за неколку евтино дадени топки во фаза кога Реал можда можеше да направи контра. Модрич ми беше онака, човеков знае да игра со топка ама сезонава е склон кон грешки, можда не е полош од остатокот на тимот ама мојот критериум за него е доста висок па ради тоа и ваквото мислење. Е сега Крос. Јас лично немам ништо против човеков ама еве прегледајте ја утакмицава и видете што праеше. И сеа пак ќе се искочи со статистика дека имал 85% подавања и најмногу истрчал. И како нема да истрча кога ко прле го шетаа, погледајте снимка и глејте му ги движењата, фарсашиве везат по терен он ко мува без глава трча по нив, нит старт праи, нит па реално неговото трчање и бркање на топката претставува опасност. Премногу е спор, и во вакви утакмици апла се приметува, и не може да ме убеди никој дека тоа што он го праеше на терен не може да го прави Иско. А во вакви утакмици се приметува и кој дел од играта е најслаб, и убеден сум дека беше средината. Значи неопходно ни е да имаме средњак кој покрај добра дефанзивна работа ќе знае и да дава малце подугачки пасови без да ја праќа топката у аут или на три метра од играчот кој што го центрирал. Мора да се оправа средината пошто точност на подавања околу 70% или помалку од 70% е податок кој е катастрофален за тим од рангот на Реал. И за крај судија мајмуне, у прво во една акција не судиш чист фаул над Рамос, не судиш офсајд од три метра и му даваш жут на Рамос врз кој беше направен фаул. У второ тоа со Бејл не можам уште да си го објаснам, не може ни ко грешка да помине. Како и да е, одлична победа, победа у прав момент, победа која ќе донесе буст на самодоверба. Само се надевам дека нема да си увртат у глава дека се најбоље на свет и оваа победа да резултира со влечење на терен у ЛШ.

Иско или Хамес требаше пред Крос да игра

Се знаеше дека ќе ги згазиме сељациве од провинција,
паметно одиграно од Флорентино со назначувањето на Зизу на тренерска позиција и секако враќање на Касемиро, како што напоменав и претходно сезонава е наша во ЛШ за Ла Лига има уште мн да се игра, никој не е совршен а Барса игра катастрофа со слаби екипи ако киксне против Реал претходно :)

:cuc::cuc::cuc:

вреди да се изгледа...капа доле мајсторе!!!

иначе приметете, малко постегнат играч, им оди машкки на балетаните, и 90% од дуелите на Касемиро завршуваат со легнат играч на барса кој бара прекршок.. а само 2 направи :)

btw го искина на Меси, физички и психички ..Пример како треба да се игра...

нон стоп го напоменувам тоа,дека дечкото игра од срце, не за џабе уште пред 2-3 сезони,кога губевме од борусија 2-0 таму ревашот, Гути изјави дека само Касемиро игра за тимот како што треба, други дека мораат...

:cuc::cuc::cuc:

вреди да се изгледа...капа доле мајсторе!!!

иначе приметете, малко постегнат играч, им оди машкки на балетаните, и 90% од дуелите на Касемиро завршуваат со легнат играч на барса кој бара прекршок.. а само 2 направи :)

btw го искина на Меси, физички и психички ..Пример како треба да се игра...

нон стоп го напоменувам тоа,дека дечкото игра од срце, не за џабе уште пред 2-3 сезони,кога губевме од борусија 2-0 таму ревашот, Гути изјави дека само Касемиро игра за тимот како што треба, други дека мораат...

Им еба сФе, буквално.

А само пред некоја година зборевме дека ни го подметна Мендеш како некоја услуга што му должи Флорентино [emoji14]
Не збори у множина. Единствен бев што викаше дека Касемиро ќе биде ѕвер, а вие игравте курот со мене :D

Си ги исплескавме циганчињата лабаво, најјаката Барса во чест на Кројф на сред Нпу Камп си го прими.
Касемиро изгина, мислам дека он ќе биде клучот за во ЛШ, тоа беше тоа што му фалеше на Реал минатата сезона.
Дајте гиф од моментот Зидан коа се фрли. :D

Гледав некои статистики од 21 одземена топка дури 8 се од Касемеиро, второто место го делат Рамос и Пепе со по 3.
Исто од 5 добиени воздушни дуели Касемеиро имал 3.
Предобра работа заврши вчера, но ќе мора да поработи на пас играта, далеку од тоа дека е дудук од рангот на Н Зонзи се гледа дека има визија, ама мора и може подобро во тој сегмент.

Вчера најдобри беа Роналдо, Бејл и Касемеиро. Било кој да одбереш нема да згрешиш, ама мене лично Бејл најмногу ми се допадна.
Одлична работа и од него и од Роналдо во дефанзива, конечно Роналдо да изигра како што му приличи, права напаст беше при секој допир со топката.

Натпревар во чест на Кројф, посветен на нивната легенда, се спремно за 500тиот гол на Меси и тогаш Пеналдо како што они сакаат да го викаат им го начукува до грклан.

3,w=650,c=0.bild.jpg

Убав сончев ден беше денеска. Баш уживав. Табелата и онака не ме интересира уште пред долго време. :kafence:

Натпревар во чест на Кројф, посветен на нивната легенда, се спремно за 500тиот гол на Меси и тогаш Пеналдо како што они сакаат да го викаат им го начукува до грклан.

3,w=650,c=0.bild.jpg

Убав сончев ден беше денеска. Баш уживав. Табелата и онака не ме интересира уште пред долго време. :kafence:
Пензионерине назад :pos::pos::pos:

од сликата што кружи цело време на нет...овој детал ми е нејасен..
На иско да е ногата, не верувам,,на хамес исто така,нема шанса....оптичка варка :D

12472564_1137282729625495_5226544061584228236_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom