- Член од
- 8 април 2007
- Мислења
- 16.034
- Поени од реакции
- 9.126
Па не би се сложил дека Касемиро е лош у пас игра. Изгледај го клипот, многу пута после одземена топка смирено даде пас меѓу 2-3 играчи на Барса. Дијагоналете му се перфекција, снајпер. Ми се свиѓа бш тоа што е многу смирен и не паничи.Гледав некои статистики од 21 одземена топка дури 8 се од Касемеиро, второто место го делат Рамос и Пепе со по 3.
Исто од 5 добиени воздушни дуели Касемеиро имал 3.
Предобра работа заврши вчера, но ќе мора да поработи на пас играта, далеку од тоа дека е дудук од рангот на Н Зонзи се гледа дека има визија, ама мора и може подобро во тој сегмент.
Вчера најдобри беа Роналдо, Бејл и Касемеиро. Било кој да одбереш нема да згрешиш, ама мене лично Бејл најмногу ми се допадна.
Одлична работа и од него и од Роналдо во дефанзива, конечно Роналдо да изигра како што му приличи, права напаст беше при секој допир со топката.
Е сега нормално има и грешни пасови, не може да има 100% прецизност пошто Барса игра пресинг посебно на везњаците. За мене е злато вреден и многу захвален играч. Си ја чека својата шанса и си ја користи максимално. У тој поглед на него и Навас им спуштам капа.