Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Ако му се сака на дедо Перез ви го зема..тоа е ,клаузули маузули кај него не се битни :P

Ако ова е просечно дај да видиме кој друг изигра надпросечно на истиве утакмици.

А кажи ми што точно тебе те воодушеви на овие два клипа? Слободниот со Еибар? Пречката со Базел? Не разбирам. Пробуваш да ми контрираш, а постираш материјал каде се потврдува баш тоа што го зборам, само посликовито. Неуспешни дриблинзи, погрешни пасови, сплеткување со топката, губење посед, спиење во офсајд. Ако земеме на кантар да мериме, најслаба сезона на Роналдо беше првата откако дојде (не дека таа беше слаба, али for the sake of argument зборам). Бејл оваа сезона не е ни приближно колку Роналдо тогаш.

Реал Мадрид со официјално соопштение по изјавата на Платини дека Златната топка треба да ја добие германски фудбалер.
http://www.marca.com/en/2014/11/26/en/football/international_football/1417004992.html
http://www.realmadrid.com/en/news/2014/11/official-announcement

Последно уредено од модератор:
Повеќе од очигледно е дека Платини сака да биде топката на Ноер..
Т.Е. кога веќе Меси не е во конкуренција,да биде било кој,само Роналдо да не биде...
Штом дојде до тоа да Реал на официјалната страна го коментираат однесувањето на Платини,позади сетоа тоа,се игра некоја валкана игра од страна на Платини и компанијата,анти пропаганда, или на нашки изиграваат Сител ТВ.

мое лично гледање на настаните

А кажи ми што точно тебе те воодушеви на овие два клипа? Слободниот со Еибар? Пречката со Базел? Не разбирам. Пробуваш да ми контрираш, а постираш материјал каде се потврдува баш тоа што го зборам, само посликовито. Неуспешни дриблинзи, погрешни пасови, сплеткување со топката, губење посед, спиење во офсајд. Ако земеме на кантар да мериме, најслаба сезона на Роналдо беше првата откако дојде (не дека таа беше слаба, али for the sake of argument зборам). Бејл оваа сезона не е ни приближно колку Роналдо тогаш.

Реал Мадрид со официјално соопштение по изјавата на Платини дека Златната топка треба да ја добие германски фудбалер.
http://www.marca.com/en/2014/11/26/en/football/international_football/1417004992.html
http://www.realmadrid.com/en/news/2014/11/official-announcement
Ја убаво ти пишав, дај постирај клипови од другите што изиграа надпросечно, па да споредиме.

Ја убаво ти пишав, дај постирај клипови од другите што изиграа надпросечно, па да споредиме.
Зошто сакаш да споредуваш со другите? Темата беше Бејл и неговите перформанси. Или па да не сакаш да ти најдам негов клип од лани па ти сам да си споредиш? Додуше еве ти:

Каде исчезна овој незапирлив Герет Бејл од лани?

Сериозно ова со мафијашов француски?
Ако оваа и минатата година Роналдо не ја заслужи,тогаш незнам кој ја.И да имаше слаба сезона со Реал(а ЛШ и Куп не е слаба нели) ја заслужува само затоа што е играч кој константно ја одржува формата на највисоко ниво откако се појави во Манчестер па се до денес.Или не е Меси во конкуренција па мора да најдеме друг..

Ноер е фантастичен голман,ама никако не го заслужува ова признание.Незнам дали заборавиа ама баш против тимот на Роналдо,Ноер прими вкупно 5 година од кои 2 беа од Кристијано.Попрво би требало ДиМариа да ја добие отколку Ноер.

Касиљас не беше меѓу тројцата кандидати за златна топка дури и по освоеното светско на шпанците кога спаси неколку ситуации еден на еден со Робен,Иниеста беше.

Роналдо, Меси и Милер ќе бидат номинирани според мене, убедлива победа на Роналдо и џабе дискутираме на таа тема, Платини можи да јади колку сака, гласањето заврши на 21 Ноември.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
ај на некого ако му текне нека ми каже како гласеше bayback клаузулата за Мората....

Ако добро паметам за 33 милиони можеме да го вратиме за наредна сезона, а за 38 понаредната.

Незнам шо ви е, Малага губеше од полупросечни тимови до некни, па врзаја неколку победи и сега сте се уплашиле. Шанса нема Карло да им дозволи кикс моментално. Конечно сме на табелата и со формата каде после првите 3 кола не ни мислевме дека е можно да бидеме. Запамтете го ова. После толку победи и прво место а во недела играат Валенсија - Барселона каде се очекува кикс секако (а и реално нема да тепаат) ние ќе сни киксале кај Малага. Хех, funny.

1:3 FT (Cristiano, James, Bale)

Ја обратно мислам, дека Барса лесно ќе помине со Валенсија.

Не е до јачината на Малага или било кој противник, едноставно по оваа одлична серија на победи сега секој меч треба да се очекува киксот.

Ја сакав тој да биде некни против Базел, сеа сакам да биде против блгарите или во купот, затоа што кикс во лигата би бил многу поризичен отколку тие два.

За утакмицата сум поголем скептик и од класикото...
Го делам истото мислење со Ел Нињо дека Барса многу лесно ќе помине кај Валенсија,а ние ќе го ебеме ежот(во грб) :D

По default од лани кога се очекуваше да кикса барса на таквите утакмици ние бевме тие што губевме,а тие се спасуваа во 85-90 мин. :D :D

Сериозно ова со мафијашов француски?
Ако оваа и минатата година Роналдо не ја заслужи,тогаш незнам кој ја.И да имаше слаба сезона со Реал(а ЛШ и Куп не е слаба нели) ја заслужува само затоа што е играч кој константно ја одржува формата на највисоко ниво откако се појави во Манчестер па се до денес.Или не е Меси во конкуренција па мора да најдеме друг..

Ноер е фантастичен голман,ама никако не го заслужува ова признание.Незнам дали заборавиа ама баш против тимот на Роналдо,Ноер прими вкупно 5 година од кои 2 беа од Кристијано.Попрво би требало ДиМариа да ја добие отколку Ноер.

Касиљас не беше меѓу тројцата кандидати за златна топка дури и по освоеното светско на шпанците кога спаси неколку ситуации еден на еден со Робен,Иниеста беше.

Дечкооо СВЕТСКО ПРВЕНСТВО имаше сезонава,ти се читаш ли што пишуваш......

Една утакмица со цело светско првенство споредуваш дали си озбилен.

Баш ми е жал што вашата ЛШ титула се погоди во година на светско,и во однос на индивидуални титули е многу помалку битна во однос на светското...Наградава и вака и така нема никаков абсолутно никаков кредибилитет..

За мало потсетување,у 2010 Платини изјави дека наградата треба да ја освои шпанец нормално ради титулата на Светско,и тогаш од Реал некако ич не се буневте,незнам дали дека Касиљас тогаш беше номиниран...или тогаш не сакавте притисок да вршите..

Двојни стандарди вршитат...

@Божино
ЛШ финале против градскиот ривал, еуфорија, промаршени шанси, времето течи, а резултатот не беше поволен за нас. Тик-ток, тик-ток, тик-ток за Серхио Рамос да не почасти сите со по еден мал инфаркт.
Ме демантира Бејл со постигнувањето на голот за водство, а колку само беше пцуен пред тоа. :D
Јебига не беше лесно.

Чек, чек, ова е најјакото! :pos:

Igor Filevski via ТОПКИ
3 hrs ·
Да резимирам, пред стартот на Финалето. Вечерва очекувам дека Атлетико ќе го победи неочекувано лесно Реал. А зошто? Се` е запишано во текстот... само како резиме на се` досега кажано од мене сезонава!
!

:icon_lol:

п.с.

Real Madrid record win streak by far >

Miguel Muñoz: 15
Mourinho: 15
Ancelotti: 15

сеа уште повеќе ми е страв од кикс. :D

Дечкооо СВЕТСКО ПРВЕНСТВО имаше сезонава,ти се читаш ли што пишуваш......

Една утакмица со цело светско првенство споредуваш дали си озбилен.

Баш ми е жал што вашата ЛШ титула се погоди во година на светско,и во однос на индивидуални титули е многу помалку битна во однос на светското...Наградава и вака и така нема никаков абсолутно никаков кредибилитет..

За мало потсетување,у 2010 Платини изјави дека наградата треба да ја освои шпанец нормално ради титулата на Светско,и тогаш од Реал некако ич не се буневте,незнам дали дека Касиљас тогаш беше номиниран...или тогаш не сакавте притисок да вршите..

Двојни стандарди вршитат...

Ако гледаме така тогаш Хамес е човекот кој се издвојуваше на светското, ни Ноер, ни кој било друг германски репрезентативец.

Германија на светското беше компактна екипа во која не се издвојуваше ниеден поединец, сите беа добри и затоа и освоија. Треба барем 5-6 играчи да бидат номинирани со еднакви шанси да освојат. Исто како и кога Баерн освои ЛШ последен пат, неколку играчи беа подеднакво добри да бидат номинирани.

Златната топка е награда за најдобар играч во текот на таа календарска година за која се дава. Нема дилеми дека Роналдо беше најдобар и затоа треба и да ја земе. Она Платини што сере е само затоа што Меси не направи ништо, па ќе најде на секој начин да го преебе Роналдо, не дека до толку сака германец да ја освои топката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom