Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е воопшто исто како минатата сезона. Минатата сезона си отиде Озил, али дојде Бејл со што изгубивме клучен играч, али земавме добро засилување и се направи добар баланс бидејќи Бејл ја имаше истата функција како Озил, да прави асистенции. Исто така пред тоа дојде и Иско кој првично требаше да му биде конкуренција на Озил, зашто Кака си отиде.Се дешава дежа ву од првите мечеви лани, отакко го дадоа Озил. На пет дена пред преоден рок ти заминува клучен играч и мораш одново. На три дена пред преоден рок ти заминува играч кој бил главната алка во средината пет сезони и мораш одново (х2).
Пишав уште вчера дека предосеќам ваква глупа игра. Формацијава беше хаос. Не моеш со два пара по два исти играчи одеднаш у тим, се гушат ко Џофри на свадба. Џамес, Иско, Модриќ и Крос не смеат ни 10 минтуи заедно да играат, а не па цел меч. Да беше Роналдо или Џесе ќе беше друга приказна.
На овие три утакмици најдобри дефанзивци ни се Бејл и Модриќ. Ај првиот е коњ, али греота Модриќ да го трошиш на тој начин. Истото го играше на СП у Хрватска и беше срање. Мора деструктивец кој ќе ги покира, дали Кедира дали Иљараменди.
Но тука се главните проблеми.
Со самото внесување на деструктивец таму губиме на продорност. На пример ако играат Модриќ-Кедира-Крос, ќе мора еден од нив да тренира да излегува напред. Лукица го има потребниот дриблинг, ама ми е сумлив за таа улога исто како и Крос. Значи ќе мора да се менува пристапот од лани.
Во случајот број два, Иско или Џамес да бидат директна замена за Ди Марија, а еден од Крос и Модриќ да се жртвува со подефанзивни задачи. Тука двоен ризик. Прво дали овие двајца можат да ја играат улогата на Ди Марија, второ дали со Модриќ/Крос како дефанзивци може да се издржат противнапади.
За ова да се проба, а потоа и да се увидат резултати дали е добро или не, потребни се бар 5-6 утакмици. Во тие 5-6 утакмици може да ја загубиме титулата во лига. Тоа е проблемот.