Друже статијата си нема врска да беше за Ди Марија наменет муабетот ќе се сложев ама дека Роналдо ќе му ја земел на Бејл славата благе везе си нема. Пишувано е како Бејл цела сезона да бил над Роналдо и овој му ја зел славата што не ја заслужил. Класично величење на свој играч, слично како статиите од Л'Eкип за Бензема.
Да се разбереме без Роналдо ќе бевме бетер од Сити во ЛШ, најбитен и најдобар играч што играл во Реал бар во нашата ера, а ако продолжи вака ќе биде и во целата историја, најзаслужен е за сите титули откога дојде, тоа не може никој да му го одземе. Мене воопшто не ми смета тоа што е егоцентрик, баш напротив само така можеш да си најдобар, ама сепак не смееш да претераш и со тоа.
Проблемот кај него е што кога ќе даде гол покажува дека соборил рекорд од некој таму 15 гола, плаче за Златна Топка, а ладнокрвен е за голот на Бејл кој му ја донесе најголемата титула. Не сакав да споменувам ама и за голот на Рамос беше ист случај, сите одат да слават тој по топката појде како ништо да не се случило, па после виде невиде и тој се затрча накај Рамос. А најмногу ме изнервира сезонава, кога знаеше дека Лигата е изгубена место да направи се за да биде 100% за ЛШ тој тренира, се мачи само за да земел златна копачка. Да се фокусираше само на финалето сигурно немаше да игра под инекции и ќе им збрцаше неколку парчиња. Тоа е таа негова себичност која не му се удри од глава во ЛШ, пред се заради извондредните Рамос и Ди Марија инаку тој ќе беше најголемиот виновник за неуспехот.
Еве годинава не му се удри тоа од глава па затоа не ни сакав да го отворам муабетов, ама тоа не значи дека треба да си ги става индивидуалните пред тимските успеси. На пример ако дадеше Суарез гол во последно коло, сигурен сум дека тој ќе играше со Еспањол, што ако се повредеше и го загубевме финалето? Сега знам дека е што би било кога би било муабетов ама затоа треба да размозга и тој самиот, не е дете од 18 години, веќе е влезен во 30-тата и треба малце потревезно да размислува.
Не велам дека не треба да се радува на индивидуални награди и дека било глупост што заплакал за Златната Топка, баш напротив и тоа е огромно достигнување за секој играч. Секако дека треба да е горд, тоа се големи достигнувања за него па и за Реал, ама малку самоконтрола не е на одмет.