Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Ја ви кажав, ако не дојде Ибра го сечем :D Ваљда при Ибра у напад, ПСЖ не се до толку глупи да лупнат толку пари за Кавани.

И смешно ми е кога читам коментари дека Бејл бил преценет. Бејл има потенцијал да биде новиот Роналдо, и не го ставајте Хесе у ист кош со него. Хесе е талентиран, но треба да се покаже со вистински екипи, а не со негови врсници на СП и ЕП и против Алкојано у втора лига.
Има капацитет, доколку се развива како што треба може да стане играчиште, ама за разлика од него Бејл е више докажан у една од најјаките (ако не и најјака лига), така да уште е рано да се рече дека Хесе е на рамниште со Бејл.
Е сега, работава е што и ја не сакам да дојде Бејл. Пренатрупани сме на тие позиции, тоа е првата причина. Втората причина е што ако се лупнат пак 90 милиони за еден играч, верујте дека секој нареден играч што ќе го побара Реал ќе вреди најмалку 40 милиони. Третата причина е што со евентуално доаѓање на Бејл, тоа значи дека Хесе и сам ќе си побара трансфер.
Остајте ги Манчестер, ја сум сигурен дека не се спремни да платат толкава сума за еден играч. Не дека немаат, туку не им е таква политиката.
Нека го продадат Мариа, па може и да се размислува за Бејл, ама како што кажав тоа би значело и продавање на Хесе.

Е колку вреди тогаш бе, не бил преценет, се над 45 милиони евра е преценето за него. Ако еден Роналдо чини 90 милиони тогаш овој со што ќе се рамни?
Дал 20 гола у ПЛ у втората полусезона и одеднаш играчиште. Јебем ти весници.

Е колку вреди тогаш бе, не бил преценет, се над 45 милиони евра е преценето за него. Ако еден Роналдо чини 90 милиони тогаш овој со што ќе се рамни?

не е се до головите..ти по головите ли ги ценеш играчите?
Бејл како шо ти кажаа погоре е единствен фудбалер моментално со слична игра на Роналдо,и со младоста што ја има ,има реални шанси ако премине во Реал пример да стане новиот Роналдо..Бејл ти е комплетен играч..додека Хесе е обично талентирано дете што во 90% од таквите таленти како него се за Гетафе,Мајорка,Стоук,но не и за Реал...

не е се до головите..ти по головите ли ги ценеш играчите?
Бејл како шо ти кажаа погоре е единствен фудбалер моментално со слична игра на Роналдо,и со младоста што ја има ,има реални шанси ако премине во Реал пример да стане новиот Роналдо..Бејл ти е комплетен играч..додека Хесе е обично талентирано дете што во 90% од таквите таленти како него се за Гетафе,Мајорка,Стоук,но не и за Реал...
А до што е?
Ги пцуеме Игуаин и Бензема затоа што промашуваат толку, а ти тука ми велиш дека не е се до головите.
Знаеш колку нови Роналдовци и Меси излегоа откако овие двајца играат на високо ниво, али никако да ги стигнат. И јас искрено би се запрашал дали сакам уште еден “Роналдо“ во Реал моментално како што го градиме тимот врз еден играч, бидејќи така ќе се начекаме на трофеј во ЛШ.

^А ти праеш разлика од крило до класичен напаѓач? Нормално дека на Бензема и Игуаин главна задача им се головите, но не и на Бејл. Ама ипак, Бејл сам го носеше на грб Тотенхем и го спаси милион пати во последни минути.
Глупи ми се коментариве, ако се разбираш од фудбал и ако пратиш постојано, онака од око само можеш да забележиш дали некој играч вреди и има потенцијал, или не.
Ама ајде, Бејл бил преценет. Затоа и Манчестер што не фрлил многу пари за ниеден играч, се спремни да дадат 70 милиони за него. Ама океј, вие и од Ферги појќе знаете.

Не бе од вчера сум што е тоа фудбал. Ако го донесеме Бејл за 80 милиони главна задача ќе му биде да прави пресинг, да прави асистенции и да подава на Роналдо а не да дава голови според тебе?
Го носел Тотенхем на грб и стигнале до ебено петто место и четрвт финале во ЛЕ ебате успехот. Лани стигнаа до четрвто место па никој не го спомнуваше Бејл на крај на сезоната дека бил негова заслуга.

Оваа сезона поточно вториот дел од неа, играше позади напаѓачот најчесто во слободна улога на теренот, со главна окупација да даде повеќе голови. Првата полусезона го немаше скоро никаде кога играше најчесто крило, а подоцна АВБ му го откри потенцијалот и му даде фри рол, и целата игра на Тотенхем се базираше подај на Бејл за тој да шутира. Процентот на реализација му е полош од Роналдо. Е сега да дојде во Реал, ќе ја игра улогата на Ди Марија, која се сведуваше во правење асистенции за Роналдо во најголем дел, или пак да го преместиме Роналдо како напаѓач за да направиме место за Бејл бидејќи нели тој е новиот Роналдо.

Не сум до толку против да дојде Бејл во Реал, ама само ако Роналдо е во друга екипа, се друго е излишно и еднакво на голема глупост од управата.
Впрочем зошто сте толку сигурни дека ни треба замена за Роналдо, кога тој сигурно ќе игра на ниво наредните 4 сезони во Реал? :icon_lol:

^
Ама поарно да им дадеш 80 на Тотенхем и да го земеш, отколку после да го купиме за 150 од Манчестер. :D

Значи Бејл е играчиште, тука нема никакви дилеми. АМА, во моментов не ни е баш потребен. Мислам дека ова е она во кое се согласуваат поголем дел од нас.

Друго, „проблемот“ со Хесе е многу дискутабилен. Сеа една недела ставот е треба да му се даде шанса, другата дека му е рано и така у круг.

Трето, Бејл и Роналдо тешко во тим. Тоа ќе биде огромен удар врз буџетот за плати, а и ние не сме семоќни. Се почесто се дешава да лупнеме вака голема сума за купување на играчот (Иско, Иљара) а да му дадеш помала плата. Ваљда, според некои пресметки им е поисплатливо така.

А Бејл е ем голема сума, ем голема плата, и според мене е моментално единствениот играч кој може да го наследи Роналдо. Не само на терен, туку и според рекордниот трансфер. Но, доколку никој не го чепка, нека си остане па догодина ќе размислуваме за тој проблем, пред тоа да биде расчистена работата со (не)продолжувањето на договорот на Роналдо.

Друже, не е мала работа ова... и плус за крило се работи, а не за напаѓач :)

Да кажеш дека Бејл е преценeт е глупост.Бејл е Роналдо на млади години,највредно кај него е менталниот склоп што го има да постојано напредува т.е. не е како некои сељаци кога ќе се напунат со пари па после ги заболе и за фудбал и за незнам што....

Голема штета ќе биде да не дојде Бејл во Реал и ќе му го кажам тоа кога ќе се видиме сега во септември на утакмицата со Велс,да.

Не бе од вчера сум што е тоа фудбал. Ако го донесеме Бејл за 80 милиони главна задача ќе му биде да прави пресинг, да прави асистенции и да подава на Роналдо а не да дава голови според тебе?
Го носел Тотенхем на грб и стигнале до ебено петто место и четрвт финале во ЛЕ ебате успехот. Лани стигнаа до четрвто место па никој не го спомнуваше Бејл на крај на сезоната дека бил негова заслуга.

Оваа сезона поточно вториот дел од неа, играше позади напаѓачот најчесто во слободна улога на теренот, со главна окупација да даде повеќе голови. Првата полусезона го немаше скоро никаде кога играше најчесто крило, а подоцна АВБ му го откри потенцијалот и му даде фри рол, и целата игра на Тотенхем се базираше подај на Бејл за тој да шутира. Процентот на реализација му е полош од Роналдо. Е сега да дојде во Реал, ќе ја игра улогата на Ди Марија, која се сведуваше во правење асистенции за Роналдо во најголем дел, или пак да го преместиме Роналдо како напаѓач за да направиме место за Бејл бидејќи нели тој е новиот Роналдо.

Не сум до толку против да дојде Бејл во Реал, ама само ако Роналдо е во друга екипа, се друго е излишно и еднакво на голема глупост од управата.
Впрочем зошто сте толку сигурни дека ни треба замена за Роналдо, кога тој сигурно ќе игра на ниво наредните 4 сезони во Реал? :icon_lol:

Е сега врати се малку погоре на мојот прв коментар денеска, и види дали и ја го сакам Бејл и од кои причини не го сакам сезонава во Реал.
Ја ти кажав дека Бејл е ИГРАЧИШТЕ, а тоа дали ни треба или не го објаснив во првиот пост.

Иљираменди и Ицко по колку земаат?

Иско 2 миљона првата сезона. Наредните четири ќе му се зголемува секоја сезона за 250.000, за да достигне 3м. за четири сезони. Иљараменди 2.5м. и ваљда фиксна му е, немаше информации за зголемување кај него.

Друго, Реал и за двајцата ќе плати на три рати. За Иско по 8м. на 6 месеци, а за Иљара по 10. Уште да почнеме да купуваме со ко-сопственост и ќе станеме ко талјаните. :D

Мене досега ми се допадна трансфер роков. Купивме 2 таленти, за малце солени суми, но сепак е тоа умерено со ратите и малите плати. Продадовме тоа шо беше вишок, за реално супер суми (иако за Каљехон реков дека ми е криво).

Освен евентуално доаѓање на Ибра, ја друго не би менувал во тимов моментално. Значи прво да се среди ситуацијата со договорите на Роналдо и Алонсо, да знаат и да бидат на чисто што мислат да прават овие. Па како што земавме замена за вториот, да го земеме и Бејл догодина за првиов!

Мене ме плаши да не имаме пак „евтина распродажба“ на крајот на трансфер-роков, па да ги шитнеме Коентрао, Кедира и Ангеле за вреќа компири...

п.с. Реал ќе земе 3м. од трансферот на Негредо. :vozbud: :icon_lol:

Не туку се палете

http://www.telegraph.co.uk/sport/fo...th-Bale-to-land-Stewart-Downing-Football.html

:D

да не сфати некој озбилно, статијава е од периодот кога Бејл беше катастрофа како лев бек во Тотенхем, го поминуваше кој стигне. Стварно беше очај тогаш, но сега фактов е топ 3 извор на смеа.[/]

ко што изгледа догодина пак со ист напад :facepalm:
кој ќе дае 40 мил. за Игуаин немој да не е...ш чика Перез, со Бензема , пак ќе сврзат заедно 30-тина гола :ROFLMAO:

Кој ги ебе Хесе,Мората и Кашемиру! Дајте Ибра и Бејл и да освоиме титули... доста веќе да се секирам кој играч ќе има минутажа и дали ќе се развие и дали ќе дава голови... кој ги ебе да им ебам се по список!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom