- Член од
- 8 март 2012
- Мислења
- 3.540
- Поени од реакции
- 2.592

koj friz

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Роналдо номиниран за UEFA Best Player in Europe.
Меси коефициент 2.25
Робен 6
Роналдо 6.5
Бејл 7
итн.
Која е логикава бе толку мал коефициент за МесиНи освоија ЛШ, ниту беше најдобар стрелец, аман веќе, тешки комплекси крка Роналдо, свака му част како издржува. Даде 12 гола (ниеден од пенал) и пак е аутсајдер во изборот... (лани Меси даде 14 од кои 6 од пенал и тоа беше главен аргумент за Златна Топка, да не зборуваме за друго...)
so uste gledate za zlatnata topka nz..posle 2009ta koga Snajder ne ja osvoi,zlatnata e gola voda..inace eve go rasporedot sto go barase nekoj
Наградава е за најдобар играч во Европа, лани ја освои Иниеста ради европското, годинава еве кој е главен фаворит.Се доделува за остварувања во европските натпреварувања...
Баш заради тоа , лига на шампиони освои снајдер а болвата што освои ?? Се гледа дека е наместено бре уште ова со гласојве има логика од Фифа и Уефа им праќаат поздрави до фудбалските федерации да ги сменат гласовите и така ако ги фатат некој друг ќе биде крив а не Платини или Блатер.Наградава е за најдобар играч во Европа, лани ја освои Иниеста ради европското, годинава еве кој е главен фаворит.Се доделува за остварувања во европските натпреварувања...
Оваа награда се доделува за најдобар играч во Европа во изминатата сезона и лани ја освои Иниеста ради Европското, а и беше најдобар во Шпанија.
Златна топка е друго, тоа се доделува за најдобар играч во светот во една календарска година и се доделува во Јануари. И не се гледама само кој шо ќе освои се гледа и првата полусезона од август-септември до јануари.
Не знам што се замарате со ова наградеве, се знае кој ќе ја земе.
Него у случај наградава да ја освои Меси, мислим дека најпаметно ќе му биде на Роналдо свите награде кои се доделуваат од ФИФА и УЕФА да ги бојкотира, како што направи Мурињо. Ако освои и за оваа сезона Меси, не гледам која е логиката више да учествува на вакви избори Роналдо.
Подобро кажано што направија двајцата , значи годинава според мене Робен Рибери или Милер треба да земат пред се што освоија све што можеше , плус кепецот не се ни виде против нив и јадоја дебакл .Не сум за кепецот да земе , ама што направи Роналдо па тој да ја земе наградата ?