Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Флорентино Перез за Шпанското Национално Радио: "Иско е нов играч на Реал Мадрид. Постигнавме договор со играчот и со Малага за тој да го носи дресот на Реал следната сезона. Ќе биде презентиран откако ќе го потпише договорот и ќе ги помине медицинските тестови во Мадрид, веројатно на стартот на следната седмица."

АЈДЕ НЕКА Е ЗА ДОБРО!

--- надополнето: 26 јуни 2013 во 23:55 ---
meanwhile in brazil
L%C3%B3gica-do-Neymar.gif

Casillas: "I would love to retire at RM, but I will put no obstacle if one day the coach doesn't count on me"

:pos:

ако стварно го изјавил ова (а не е извртено од Марка, пошто од таму му е интервјуто)... Шта речи... (n)(n)(n)

Casillas: "I would love to retire at RM, but I will put no obstacle if one day the coach doesn't count on me"

:pos:

ако стварно го изјавил ова (а не е извртено од Марка, пошто од таму му е интервјуто)... Шта речи... (n)(n)(n)

"I would love to retire at Real Madrid, but I will not make problems if a coach does not have me."

За ФИФА беше интервјуто

"I would love to retire at Real Madrid, but I will not make problems if a coach does not have me."

За ФИФА беше интервјуто

па тоа е де, со други зборови само, до иронијата е, вика нема да прави проблеми доколку тренерот не смета на него, а знаеме што се случуваше... а и во истото интервју вика страдав шо седев на клупа...

па тоа е де, со други зборови само, до иронијата е, вика нема да прави проблеми доколку тренерот не смета на него, а знаеме што се случуваше... а и во истото интервју вика страдав шо седев на клупа...
Нема да прави веќе глупости т.е. ќе си продолжи со старото, ќе си биде капитен, ќе си трае на голот, ќе се дружи со другарчињата од Барса и се ќе биде идеала.
Се надевам само дека е кадарен Карло да ја погоди најдобрата варијанта на игра на Реал за да освојуваме титули инаку џабе ако чека на овие.

Нема да прави веќе глупости т.е. ќе си продолжи со старото, ќе си биде капитен, ќе си трае на голот, ќе се дружи со другарчињата од Барса и се ќе биде идеала.
Се надевам само дека е кадарен Карло да ја погоди најдобрата варијанта на игра на Реал за да освојуваме титули инаку џабе ако чека на овие.

Па вика дека поддршката од колегите од репрезентацијата му значела многу. :X3:

Инаку ја сум на став дека ова со Зидан како асистент е уште почуден избор од самиот Анчелоти. Фактички вака Зидан се враќа од коњ на магаре. Од функција каде што би имал огромни овластувања во составање на тимот, се симнува на помошник на тренерот, функција која најмногу се осврнува на тактиката, каде што не верувам дека Зизу има големи познавања.

Но од друга страна пак, Зидан имаше нешто слична функција и кај Мурињо, кога беше „директор на првиот тим (?)“. Еден новинар имаше пишано за анегдота која му ја кажал Мурињо за гостувањата во Памплона, дека Жозе во првата негова сезона од медиумите и играчите слушал како гостувањата таму се тешки и затоа Жозе стартувал со двајца копачи (ваљда Ласс и Кедира тогаш) и утакмицата завршила 0-0, бодови кои после влијаеа оти завршивме втори.

Следната сезона зборувајќи со Зидан добил сосема поинаква слика за таму, и излегол со сосема различна (напаѓачка) формација и победил. Зборот ми е, Зидан може најмногу да пренесе искуство врз другите моментално, ваљда тоа го правеше и кога имаше функција кај Мурињо.

Втора работа од која ми е страв во ситуацијава, е потенцијаното мешање на Зидан, директно во работата на Карло. Лично и јас сакав Зидан да биде инволвиран на клупата, желбата ми беше заедно со Лаудруп да бидат тандем, но еве сеа кога официјално е асистент, некако ми е несигурна таа работа...

^
Сепак Зидан е асистент и би помогнал само со своето искуство за утакмиците како што спомна погоре и за одредени совети. Не би требало да се меша во работата на Карло,

Али Реал си е Реал и таму секогаш има мешање така да оправдани ти се стравувањата. Немам појма што да очекувам веќе, работата е смешна веќе али може ова е добитната комбинација. Ако не го бива Карло тогаш нареден?! Лаудруп ваљда, ќе се потрошат познатите фаци.

Јас мислам дека само формално на хартија ќе биде помошник и ќе го учи занатoт за во некој иден период да го зазеде кормилото на Реал или евентуално некој друг клуб. Неверувам дека Флорентино ќе се откаже од советите на Зидан околу склопувањето на тимот. Со Зидан ко намбр 2 Бензема и Варан ќе се изнаиграат :icon_lol:

ЧЕСТИТО ! ИСКО е новиот играч на Реал Мадрид !

Comunicado Oficial

El Real Madrid C. F. y el Málaga C. F. han llegado a un acuerdo para el traspaso del jugador Francisco Román Alarcón Isco, que quedará vinculado al club las próximas cinco temporadas.

El miércoles 3 de julio pasará reconocimiento médico y será presentado en el estadio Santiago Bernabéu.

Се надевам дека нема да го чува Озил на клупа заради Иско :( сакам формација каде шо се 2цата средина

Уште Бале и промоција на Хесе во прв тим со нов договор. Кака Fuera

На ФБ излезе информација дека Реал ги нуди Коентрао и Игуаин плсу $ за Бејл ама нема ништо по странскиве страни, колку има вистина во ова кој ти знае.
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 14:49 ---
Наполи со понуда од 40мил за Игуаин (35+бонуси)
клик
Дали Кавани е се поблиску до Реал :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom