Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Вокер... омг. Ај мене уште ме држи пубертетот ама вас бе... :icon_lol:

Поголем просечко од Вокер немам гледано. Поголем просек е од Вандервил.

Вокер... омг. Ај мене уште ме држи пубертетот ама вас бе... :icon_lol:

Поголем просечко од Вокер немам гледано. Поголем просек е од Вандервил.
А вие млад господине, кумановац, што гледате во слободно време? Можеби телетабиси? :D :D

Да не биди Бејл ко со Модрич исто во тотенхем цар а во Реал подпросечен...Shit Happens :)

Да затоа што Модриќ се утепа од играње и имаше илјадници минути да се докаже. Ме нервирате кога пробувате да го омаловажите Модриќ и после постигнувањето на еден од најбитните голови сезонава.

Рано е за отцени за Лука, аман, не е он шпиц па да му судиме по головите. На 90% од натпевариве каде што играше место Алонсо играше одлично. Сфатете дека не е само до него кога игра таму. Таа позиција е срцето на формацијата, што значи дека и сите други, индивидуално, треба да се прилагодат на стилот на Модриќ кој не е ист како на Алонсо.

Тоа е бавен процес дури и кога се работи за индивидуалци какви што има Реал Мадрид. Плус, Модриќ е левтарка, каков што беше Озил кога дојде. Физички и кондиционо слаб. Споредете го оној Озил кој дојде пред три сезони и папсуваше после 50 минути и овој Озил што постира слики од стомачните на инстаграм сеа. :icon_lol:

лево Роналдо, десно Бејл, напад Фалкао, позади нив Озил, дијамант систем
Може така :)
просек по 3 гола по натпревар ќе ни биде

А оти никој не го става Модриќ во тимот за догодина?? да не мислите пак резерва ќе биде..нели гледате од утакмица на утакмица има видлив напредок и дека треба да биде стандарден веќе..по динамичен е од алонсо.повеќе подвижен....и има иднина у него,шо е најбитно.а за тие шо викат оти Модриќ бил промашен трансфер НЕ ГО РАЗБИРААТ ФУДБАЛОТ КАКО ШТО ТРЕБА! :)

Да затоа што Модриќ се утепа од играње и имаше илјадници минути да се докаже. Ме нервирате кога пробувате да го омаловажите Модриќ и после постигнувањето на еден од најбитните голови сезонава.

Рано е за отцени за Лука, аман, не е он шпиц па да му судиме по головите. На 90% од натпевариве каде што играше место Алонсо играше одлично. Сфатете дека не е само до него кога игра таму. Таа позиција е срцето на формацијата, што значи дека и сите други, индивидуално, треба да се прилагодат на стилот на Модриќ кој не е ист како на Алонсо.

Тоа е бавен процес дури и кога се работи за индивидуалци какви што има Реал Мадрид. Плус, Модриќ е левтарка, каков што беше Озил кога дојде. Физички и кондиционо слаб. Споредете го оној Озил кој дојде пред три сезони и папсуваше после 50 минути и овој Озил што постира слики од стомачните на инстаграм сеа. :icon_lol:

Џабе објаснуваш за Модрич брат, кога не се разбираат од фудбал тоа е!

Да не претеруваме сеа со познавачи и непознавачи, постојат само две категории: Луѓе што го познаваат фудбалот и фанови на тика-така.

:icon_lol:

Овие што го омаловажуваат Модриот, треба полека да се привикнат, бидејќи играта на тимот во наредните години ќе се базира токму врз него. Тој е донесен за да биде следбеникот на Чаби. И наредната година ќе биде еден вид на нестандарден играч додека не успее тоа да го докаже(во што сум убеден) и за подоцна да може Чаби да се седне на клупа, а тој да биде стартер со акумулирано солидно искуство и минути од претходните 2 сезони.

Браво за Мур за потегов.

Го гледам Филе по тоа страните на ФБ се распукал-Моу си оди од Мадрид! ...имате ли престава колку е среќен човекот од тие шпекулации после понижувањето 2 пати во низа :))))

Иначе Моу на РеалМадридТВ денес изјавил дека останува во Мадрид :)

Џабе објаснуваш за Модрич брат, кога не се разбираат од фудбал тоа е!
Па ако се разбирате толку ајде станете тренери на некој клуб ...сето експерти тука мурињо може вода да ви носи
Кака не бил играч Каљехон подобар бил :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Па ако се разбирате толку ајде станете тренери на некој клуб ...сето експерти тука мурињо може вода да ви носи
Кака не бил играч Каљехон подобар бил :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
дечко.....ајде оладиии :D
--- надополнето: 11 март 2013 во 20:54 ---
шта речи....

Единствена работа поради која Модриќ има потешкотии да го замени Алонсо потполно е системот на игра на Реал. Брзо одземање на топката и уште побрз контра напад.
Модриќ е тип на играч кој сака трпеливост и да ја гради играта. Со самото тоа што е холдинг мидфилдер ќе треба побавно градење на нападите, а не дај на Ди Марија и нека ја носи у курац. Модриќ не може да гони и да изиграва ДМФ во таа ситуација па секако дека се отвараат контри и одбраната е нонстоп на притисок.
Јас ја гледам неговата најдобра позиција во систем како на Јувентус каде што тој би играл на местото на Пирло, и да му ја одземат топката при нападот има двајца ДМФ кои гонат цело време, а притоа и тој помага при рекуперација.

Моменталниот систем на Реал ми е ужасен. Точно е дека нема многу пимплање на топката туку директни напади, ама не секогаш е успешен и имаме доста потешкотии со подобри екипи. Не е до составот колку е до системот на игра кои тие го имаат развиено за да Реал биде неутрализиран. Можеби играме добро против Барселона, меѓутоа Баерн, Манчестер, Дортмунд и повеќето екипи играат контрафудбал на она што го игра Реал и затоа и наебуваме доста кога играме со нив.

Како и да е можеби оваа година среќата ќе биде на наша страна па ќе ја освоиме ЛШ. Не сум баш оптимист али оставам простор да ме изненадат.

Не е до составот колку е до системот на игра кои тие го имаат развиено за да Реал биде неутрализиран. Можеби играме добро против Барселона, меѓутоа Баерн, Манчестер, Дортмунд и повеќето екипи играат контрафудбал на она што го игра Реал и затоа и наебуваме доста кога играме со нив.
Не е до системот туку до паднатата форма на поголем дел од тимот, Барселона е исклучок на формација погодна за контри, за Баерн да не збориме, Дортмунд исто се погоди во лош период, а за Манчестер можеби не бевме добри на гости но на домашен терен да не се повампиреше Де Геа ќе примеа 5 и више...
Со истиот стил на игра Реал се справуваше на тимови кои се бранеа со 11 , но да не заборавиме дека и Реал играше со 11 играчи и тоа сите во форма, додека сега игра со 10 кои не им е константна формата на исти натпревар, еден натпревар блеска еден друг натпревар друг и го нема тој континуитет од минатата сезона но полека се склопуваат коцките фали уше 11-от играч :)

Ги гледа некој младите ?? Хесе 2 пенала промарши т.е му ги фати голманот не знам онолку глупав тренер бре гледаш еден пенал промаршува и другиот му го дава него да го шутира ко да нема други техничари во екипата . :facepalm: Иначе Москера многу добар гол даде од 20+ метри .

ДА МУ ЕБАМ СЕ ЖИВО И ДИВО НА ТОА ХЕСЕ !!!!! ЈА ИМАВ 2во1 за 1000 ден..ццццццццццццццццццццццц ПРВ ТИМ ЌЕ ИГРАЛ..ЗЕМИ ИГРАЈ ВО МИРАВЦИ БЕ КОПУК! 2 ПЕНАЛИ ДА ПРОМАШЕШ...:facepalm::facepalm::facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom