Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Абе џабе правите тие состави со Рамос десен бек. Гледам клипови од минатите сезони ...и у еден момент ми впаѓа во очи Рамос. Простор на десната страна авион да слета.... другпат тоа Рамос десен бек. Не е глуп Мурињо веќе да го игра таму :icon_lol:

Доста е киксер кога треба да игра стопер а не па и напред да иде :свиркам:

Икер/Лопез
Волкер- Рамос - Варан - Коентрао
Кедира - Модриќ
ЦР7 - Озил - Бејл
Кавани
измени: Арбелоа,Пепе,Марсело,Алонсо,Хесе,Мората,ДиМарија,Хиго(со менување на Марсело и Пепе во зависност од формата,и повеќе користење на Пепе како DMC...друго се у аут :)
за Алонсо знам дека нема да се сложите,но треба да се гледа за иднина..Алонсо максмум да игра уште 1 до 2 години.за разлика од Модриќ кој треба да добие вистинска шанса во тимот и да стане првотимец кој би бил моторот на Реал во следните 4-5 години. :)
Иначе Бејл ќе дојде 99% ,со иста трансфер сага како Модриќ,и со тоа трио цр-озил-бејл и кавани напред незнам кој би ги сопрел :P
(досадно мии е )​

Кој беше Игуаин!?? :eek: Колку и да не сакаме сепак поголема е веројатноста тој да го напушти Бернабе отколку Бензема... минатиов трансфер период беше со една нога надвор од тимот што нема да биде чудно ако пак да сака да си оди, поготово кога ќе пристигне нов напаѓач... Жал ми е за него но веќе долг период игра на стара слава и никако да си ја врати формата, a ако до крајот на сезоната не се подобри можеби ќе нема PIPITA QUEDATE ! , PIPITA QUEDATE! :(

Само ја сум за против доаѓањето на Бејл?
Не си сам :) Не дека не е јак, напротив, ѕвер е. Ама не гледам потреба од негово доаѓање, греота е да се седне Мариа на клупа и да се забрае како играше прошливе сезони. Е сега сезонава не бил во форма, ама да беше само он океј. Цел тим ни беше крш, нема потреба да издвојуваме некого.

Ај и ја да си кажем некоа желба, ми иде роденден па може ќе ми се оствари :D
Вокер ин
Фалкао/Кавани ин

Бензема аут
Кака аут.

Тоа е тоа, Вокер моментално мислим дека е најдобар десен бек, ѕверчина. Ептен ми се има за око фатено, одличен и во дефанзива и во офанзива.

- Икер -​
- Вокер - Варан - Рамос - Марсело -​
- Чаби - Кедира -​
- Мариа - Озил - Роналдо -​
- Кавани/Фалкао -​
А ти Drettica не си прај бајрам со паметот, каков црн Хави Гарсија :D Докажа дека не е материјал за Реал, за просечни клубови е добар. А и не л'жи дека ти прошол пубертетот, по аватарот знаем дека лажеш :D

Abe kakov voker, carvajal go vrakame plus mata i 5 prvotimci za spanija imame :D
eh da imase 2 golmani 6 ke imavme :(

Само ја сум за против доаѓањето на Бејл?

Не дека ни е итно потребен ко шпиц, но ситуацијава со Бејл претерано многу ме потсеќа на таа со Роналдо. Поделени мислења, според некого е преувеличен, прескап, полни сме на таа позиција итн...

Значи има издржани причини за некупување (најпрво што е прескап, а ни кај нас ситуацијата не е розева), али ипак, дечконо го прави тоа што Роналдо го правеше на негови години, ршум низ Англија, плус Роналдо му е идол, плус тие негови центаршути како би налегнале на Супермен. :D

Ди Марија - Озил - Бејл
--- Роналдо ---

па, па, па... :D

п.с. добро е што еден по еден полека го заборавате Фалкао... :icon_lol:

Лопез​
Карвахал - Варан - Рамос - Консентрао​
Кедира - Алонсо​
Роналдо - Озил - Бејл
Кавани
Клупа: Икер,Марсело,Пепе,Албиол,Арбелоа,Хави Гарсија,Moдриќ,Ди Марија,Каљехон,Хесе,Мората и Игуаин
50daecc3afa96f3e52000010.jpg

Не дека ни е итно потребен ко шпиц, но ситуацијава со Бејл претерано многу ме потсеќа на таа со Роналдо. Поделени мислења, според некого е преувеличен, прескап, полни сме на таа позиција итн...

Значи има издржани причини за некупување (најпрво што е прескап, а ни кај нас ситуацијата не е розева), али ипак, дечконо го прави тоа што Роналдо го правеше на негови години, ршум низ Англија, плус Роналдо му е идол, плус тие негови центаршути како би налегнале на Супермен. :D

Ди Марија - Озил - Бејл
--- Роналдо ---

па, па, па... :D

п.с. добро е што еден по еден полека го заборавате Фалкао... :icon_lol:

Тоа е работата што ич, ама ич не ни е потребен. Во овој компактен тим ако се донесе уште еден "Роналдо" ќе се случат само компликации. Башка тимот ни беше во транзиција кога го купивме Роналдо (се мењаа играчи и тренери секое лето) и ни беше потребен лидер во тимот со победнички менталитет, затоа и го купивме Роналдо.

Додека сега имаме убаво изграден тим, Бејл не викам дека е лош играч кога му ги видов двата слободни против Лион ко Роналдо да го гледав, потполно ист. Башка Озил и Модрич нема да имаат толку слобода ако се донесе Бејл, ќе бидеме повеќе ограничени и ќе мора да се игра повеќе на крилните позиции. Пре би да се земе квалитетен напаѓач Фалкао/Кавани, отколку Бејл. Ма да по се изгледа дека ќе дојде на лето.

Да не биди Бејл ко со Модрич исто во тотенхем цар а во Реал подпросечен...Shit Happens :)

Да го умртвиме Роналдо, најдоброто крило (ако веќе не е најдобар во светот според УЕФА, барем вака да се изразим), само за да дојде Бејл...глупости. Роналдо е најдобар како крило. И како напаѓач сигурно ќе дава голови, ама како напаѓач тотално се гуши. Роналдо сака простор, да земе залет, да дрибла, да шутира од далечина, да игра еден на еден по страна...Тоа се неговите главни карактеристики, во што е и најдобар. Со негово играње како шпиц, ништо од тоа.
Цврсто стоим на тоа дека апсолутно не ни треба Бејл, немора се што е добро у моментов ние да го собереме. Плус, ако сопственикот на Тотенхем толку се ценкаше за Модриќ и бараше 40 милиони, што мислите колку ќе бара за Бејл, посебно ако Реал влезе во преговори? Ќе бара 100 милиони, ја глава сечем ако не бара толку.
Ди Мариа-Озил-Роналдо се одлични на средина, единствено што ни треба е класа шпиц, Кавани или Фалкао...кој било, само еден од нив нека биде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom