Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ако дојде мурињо во реал нека ни е за многу године 10-та титула во лигата на шампионите!!!

--- надополнето ---

Му вика чиче дај бе пушти некое миљонче , ќе ти ја шитнам цела македонска лига лично тебе!

точно тоа го кажал во право си, се согласуем со тебе !!! хехехе

Друже незнам колку си ги читал последниве страни овде, во ниеден пост не ги споредив Мурињо и Пелегрини. Сакам да кажам дека тимот еве веке цела година се навикнува на една игра, која ја замисли МП, свои тактики свои идеи, а сега тимот ке треба да работи под идеите на Мурињо. Нови играчи ке се носат, нови позиции на некој играчи, некои првотимци ке одат на клупа со сигурност... и што после се ова ако остане Реал без трофеј?И Мурињо добие клоца од Перез, што после? Пак нов тренер, пак исти срања. Јас преферирав да остане МП, грешките(според многумина, негови биле) кој ги направи беа сосем ситни и се поправаа. Не е МП крив што Роналдо, Игуаин, Вдв, Кака и Бензема утињаа против Лион, односно Барселона, празни голови или очи во очи со голман. На такви натпревари, каде што воедно беа и нашите киксови, решаваат нијанси. Несакам да ги коментирам пак оние кој ми го криват Пелегрини за 2 лоши измени во цела сезона. Го ставил Мамаду место Кака и ајде ке го бркаме. Несакам веке да коментирам, останувам на ставот дека МП е подобро да остане, не дека е подобар од Мурињо, туку од горе наведениве причини .
ako za tebe e igra dajmu ja na Ronaldo pa neka gi izdribla site i neka dade gol togas.... :pop::pop::pop::pop:

Хозе само ќе ви ја среди одбраната и ништо повеќе , и самиот знае дека тоа е проблемот во Реал , бидете сигурни дека наредна година добивате некој трофеј , и со мерак ќе гледам како ќе ги буши тие гнасите Барса

Прво честито нов тренер..кој МНОООГУУУУУУУ сакав да дојде....
е сега кој гогледаше(ако го гледаше некој) финалето вчера на РТС 1,јас го гледав....Коларов беше гостин и рече во смисол:Kaде Мурињо...таму и јас!
Искрено,незнам шо да мислам.....Марсело би сакал да игра прва постава...ма да и Коларов е добар!

Хозе само ќе ви ја среди одбраната и ништо повеќе , и самиот знае дека тоа е проблемот во Реал , бидете сигурни дека наредна година добивате некој трофеј , и со мерак ќе гледам како ќе ги буши тие гнасите Барса

Мурињо на двомечот со Барса приметил дека овие ја наводнуваат тревата само кога он е таму...па решил дека греота е тревата, мора Реал = живот или смрт. :)

ако дојде мурињо во реал нека ни е за многу године 10-та титула во лигата на шампионите!!!
Од кај си толку сигурен дека ке земеме ЛШ? И кога дојдоа Роналдо, Кака, Бензема сите викаа готово Реал ке гази, па пак не освоивме титула.

Дека ке се смени играта на подобро во Реал со доагањето на Мурињо да тоа е факт. Но дека ке се земе титула 100% во ЛШ е тоа неможе никој да го каже.

ako za tebe e igra dajmu ja na Ronaldo pa neka gi izdribla site i neka dade gol togas.... :pop::pop::pop::pop:
Ахам, а Чаби, Лас, Кака, Игуаин и Гути настојуваа и се трудеа постојано топката да дојде до Роналдо. Валенсија како падна на "Местаља" без Роналдо и Кака? Игуаин и Бензема ја бутнаа Валенсија.Тоа е еден пример кај што беше тежок дуел кога ги немавме и Роналдо и Кака.. Ако и тоа еден дел од она што го викаш тоа е играта на Реал, незнам што да ти кажам, некој мора да дава голови. Инаку ако мислиш дека само Роналдо и Игуаин давале голови, треба да се запознаеш со фактот дека Реал има најмногу различни играчи во Ла Лига кој се запишале во листата на стрелци. Значи не е се во Роналдо...еден мора да е предводник на тимов, а тоа е Роналдо, но не е тој се.

Да не ја заборавиме и победата на Риазор после две децении

--- надополнето ---

Ако може некој да се помачи и да најде стартна постава на Раел од пследниве 4-5 години по ред, да видиме секоја година по колку нови играчи играат.

--- надополнето ---

Real Madrid 2005/2006 Squad

1 Íker Casillas GK
13 Diego López GK
2 Míchel Salgado
3 Roberto Carlos
4 Sergio Ramos
5 Zinédine Zidane
6 Iván Helguera
7 Raúl González
8 Júlio Baptista
9 Ronaldo
10 Robinho
12 Pablo García
14 Guti
15 Raúl Bravo
16 Thomas Gravesen
18 Jonathan Woodgate
20 Óscar Miñambres
21 Carlos Diogo
22 Francisco Pavón
23 David Beckham
24 Álvaro Mejía
27 Roberto Soldado
28 Rubén De la Red

Official Real Madrid Squad numbers 2006/07
1.Iker Casillas.
2.Michel Salgado.
3.Roberto Carlos.
4.Sergio Ramos.
5.Fabio Cannavaro.
6.Mahamadou Diarrá.
7.Raúl González.
8.Emerson Ferreira.
9.Ronaldo Luiz Nazario.
10.Robson da Sousa "Robinho".
11.Cizero Joao "Cicinho".
13.Diego López.
14.José María Gutierrez "Guti".
15.Raúl Bravo Sanfélix.
17.Ruud Van Nistelrooy.
18.Antonio Cassano.
19.José Antonio Reyes.
21.Iván Helguera Bujia.
22.Francisco Pavón.
23.David Beckham.
24.Álvaro Mejía.
26.Francisco Javier García.
27.Rubén de la Red.
28.Antonio Adán.
29.Francisco Casilla.

180px-Soccer.Field_Transparant.png

Real Madrid 2007/08

Casillas (VC)
Codina
Dudek
Cannavaro
Heinze
Marcelo
Metzelder
Pepe
Sergio Ramos
M. Salgado (VC)
Miguel Torres
M. Diarra
Gago
Balboa
Baptista
Drenthe
Guti (VC)
Sneijder
Robben
Higuaín
Raúl (C)
Robinho
Saviola
Soldado
v. Nistelrooy
250px-Soccer.Field_Transparant.png

Real Madrid 2008/09

1.- Iker Casillas Jiménez
2.- Miguel Angel Salgado Fernández
3.- Kleper Laveran Lima Ferreira
4.- Sergio Ramos García
5.- Fabio Cannavaro
6.- Mahamadou Diarrá
7.- Raúl González Blanco
8.- Fernando Gago
9.- Javier Pedro Saviola
10.- Robson Da Souza “Robinho”
11.- Arjen Robben
12.- Marcelo Vieira da Silva Júnior
13.- Jordi Codina Rodríguez
14.- José María Gutiérrez Hernández
15.- Royston Ricky Drenthe
16.- Gabriel Omar Heinze
17.- Rutgerus Johannes Martinus Van Nistelrooy
18.- Rubén De la Red Gutiérrez
19.- Rafael Van der Vaart
20.- Gonzalo Gerardo Higuaín
21.- Christoph Metzelder
22.- Miguel Torres Gómez
23.- Wesley Sneijder
24.- Francisco Javier García Fernández
25.- Jerzy Dudek
200px-Soccer_Field_Transparant.svg.png

Real Madrid 2009/10
Casillas
Arbeloa
Pepe
S. Ramos
Gago
M. Diarra
Raúl
Kaká
C. Ronaldo
Lass
Benzema
Marcelo
Dudek
Guti
R. Drenthe
R. Albiol
Garay
Higuaín
Metzelder
Alonso
van der Vaart
Granero
Adán
Marcos Alonso
Mosquera
Juanfran

200px-Soccer_Field_Transparant.svg.png

--- надополнето ---

Сликите од Википедија не ги дава со играчи : ) нвм, видете колкава промена има од сезона во сезона

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom