Фан клуб:Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата Кирца
  • Време на започнување Време на започнување
Ван Ден Шпигел што дрво ќе беше овој бе:jaj:Па и прва петорка игра.:kesa:

Барса 90-79 Реал Мадрид 3-1 мо меѓусебни дуели годинава.Едноставмо многу сме појаки од вас сезонава:baeh:

Slabo momci vo sekoj sport sme pred vas:):):):)

Slabo momci vo sekoj sport sme pred vas:):):):)

А кои сте вие ? Не сум знаел дека има екипа Aksi16. :raz:

Види тиња провокација, немаш искуство у баскет фан клуб ти дечко :icon_lol:

Иначе немај гајле, знам дека моементална ситуација не се поистоветува си вашата идеологија секоаш да сте позади и да го примате, ама ќе се дојдат работите на свое место, уживај си ти.

А кои сте вие ? Не сум знаел дека има екипа Aksi16. :raz:

Види тиња провокација, немаш искуство у баскет фан клуб ти дечко :icon_lol:

Иначе немај гајле, знам дека моементална ситуација не се поистоветува си вашата идеологија секоаш да сте позади и да го примате, ама ќе се дојдат работите на свое место, уживај си ти.
Епа сега знаеш!
Инаку ве ебаа грциве.:pos2::pos2:

Епа сега знаеш!
Инаку ве ебаа грциве.:pos2::pos2:

Глеаш дека бев у право бе, си се враќате на стандардните лузерски патеки :pos2:

Инаку за грците ич не се коси ти, и они се слични на вас, милуват да го примат, ќе паднат секако.

Добро е, спасена е една меч топка, победа 71-63.

Друга екипа е Реал во Висталегре, типична Евролигашка игра, цврста одбрана и константен напад, имаше мали осцилации во играта шо му дозволија на грците да ја скратат разликата од полувреме (+17) ама сепак се стегна одбраната во последните 5 минути и следуваше рутинска завршница на утакмицата.

Рејес најдобар, 19 п, 9 скока и 5 асс.

Екипите се прилично изендачени, јас очекувам победа и следната утакмица па се да се решава во грција, јасно е дека они таму би биле фаворити ама првите 2 утакмици ми дават надеж дека може евентуално да се изненаде.

Само да не се заебеме па дома да изгубиме.

Со доаѓањето на Флорентино Перез на чело на сите секции т.е. боље речено со неговото враќање , одлучено е и во кошаркарскиот сектор да се потрошат големи пари...
Вели Перез дека ако толку пари дале за Кака и Роналдо како најдобри играчи, тогаш може и Еторе Месина како еден од најдобрите европски тренери да се донесе за да се стигне до поголем успех...
Се шпекулира за 9 милиони евра по сезона, рекордно мислам за европски рамки...

Сакав да го постирам ова за Месина пред некој ден ама изумив :)

Имал понуда и од Олимпијакос, па не се знае уште кај ќе оде.

На Плаза му беше поставен ултиматум да ја освои АЦБ лигата за да остане, не се случи тоа, па се чека на одговор од Месина, според шпанските медиуми понуден му е 3 годишен договор во вредност од 5,5 мил евра.

Ако стане тренер на Реал, за очекување е да повлече неколку играчи од ЦСКА, знаејќи дека Месина сака да работи со играчи со кои има претходно искуство, проверени да не речам.

Мислам дека ќе му биде одобрен буџет од околу 100 мил евра.

100 MИЛИОНИ ЕВРА БУЏЕТ ЗА КОШАРКА?????? Лошо ќе биде ако не освојат ништо :star:

Панатинаикос оваа година со 50 милиони евра стигна до титула во Евролига...
Олимпијакос имаше сличен буџет, плус НБА играч (колку и да не се снајде сепак е име ) , а пак не напраи ништо во Европа , а не освои ни титула во домашното првенство...Затоа сеа неговите газди сакаат Коби да го донесат за 50 милиони долари годишно..
Не е до парите секогаш...Партизан е доказ за тоа...
Али , со парите се олеснува работата во многу нешта...
Сигурен сум дека и Реал ќе потегне некој НБА играч, плус европски ѕвезди со што би се комплетирала екипата...

Коби,Одом и Ариза у Реал :pos: :pos: :pos:

И официјално, Еторе Месина нов тренер на Реал Мадрид :vozbud:

Договорот е до 2012

Исто така има и нов човек задолжен за кошаркарската секција во Реал, тоа е Антонио Масеирас, за оние кои не се сеќаваат, Масеирас таа функција ја вршеше во Барселона во 2003, кога освоија тројна круна.

Би требало да биде нешто оваа сезона. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom