Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
Happy b-day Rafa,уште многу години во врвот на светскиот тенис.Како подарок нека ти биде 5-тата титула на РГ.

Среќен роденден кралу, 5тa на РГ за поклон, ајде :)

Значи се исполнија очекувањата.Сосема заслужено и двајцта.Надал вс Содерлинг,предноста е на страната на Швеѓанецот,но се надевам ќе има одмазда за ланскиот пораз.Вамос Рафа!

Време е за реванш.Содерлинг не е наивен противник.Две финалиња по ред на Роланд Гарос.ГО елиминира Федерер годинава.Не е малку.

Кажа и коментаторот а и сега на вестите.Дека ако победи Рафа ќе избие на првото место на АТП...Не ми е јасно зошто?Роџер имаше предност од 3000 бода и мислев дека за сега е недостижен.Дали се грешка коментаторот и А1 или стварно има нешто?Ај некој ако е позапознаен нека каже

Време е за реванш.Содерлинг не е наивен противник.Две финалиња по ред на Роланд Гарос.ГО елиминира Федерер годинава.Не е малку.

Кажа и коментаторот а и сега на вестите.Дека ако победи Рафа ќе избие на првото место на АТП...Не ми е јасно зошто?Роџер имаше предност од 3000 бода и мислев дека за сега е недостижен.Дали се грешка коментаторот и А1 или стварно има нешто?Ај некој ако е позапознаен нека каже

Ако го земе Надал турниров, се враќа на прво место. Моменталната разлика e 10030-6880=3150. Федерер со поразов губи 1640 поени, а ако го земе Надал турнирот ќе му се додадат 1820 поени. Значи Надал би имал 6880+1820=8700 поени и би избил на прво место, а Федерер би имал 10030-1640=8390 поени и би паднал на второ место.

Ако го земе Надал турниров, се враќа на прво место. Моменталната разлика e 10030-6880=3150. Федерер со поразов губи 1640 поени, а ако го земе Надал турнирот ќе му се додадат 1820 поени. Значи Надал би имал 6880+1820=8700 поени и би избил на прво место, а Федерер би имал 10030-1640=8390 поени и би паднал на второ место.

Фала на објаснението.И покрај тоа што Рафа наш ќе се врати на чело не ме бендисува овој систем на оценување

Едвај чекам Недела а и Вимблдон.Таму ќе има рамноправна битка.Таму ќе се гине

VAMOS RAFAAAAA
Повторно финале:vozbud: очекувам титула па ако сака Содо и нека игра со 2 топчиња...гајле ми е јас сакам титулааааааа:vozbud:

Среќен нека му е роденден на Рафа и честито финале.Ке биде доста тешко ама сепак ако победи ке биде број еден во светот пак.Победа над содерлинг во ваква форма и враќање на круната на роланд гарос ке бидезначи дека навистина заслужува да биде на првата позиција.Уште еден тест за него ама мислам дека ке го помине и конечно No.1 in the world again.Според мене надал никогаш и не падна од таа позиција.Федерер беше само на хартија број еден пошто ако ги видите поените на надал и на федерер пред надал да падне на второ место лани ке видите дека надал го заебаа поените шо ги изгуби поради повредата ина4е федерер нема некој голем напредок.Само го искористи остсуството на надал на Роланд Гарос и Вимболдон...

Среќен роденден Рафа, згази го утре Содерлингчо.

Фала на објаснението.И покрај тоа што Рафа наш ќе се врати на чело не ме бендисува овој систем на оценување

Едвај чекам Недела а и Вимблдон.Таму ќе има рамноправна битка.Таму ќе се гине

A што е проблемот? Тој систем функционира преку 30 години, не е од вчера. Како што Федерер дошол на прво место со тој систем, така би дошол и Надал со истиот систем, нема што тука да те бендисува или да не те бендисува.

Не, не...имаше нов закон во Јануари 2009 год. до кај што си стигнал, а не стигнеш наредната година ти одзимаат бодови. Тоа го немаше предходно, тука највеќе се побунија Надал и Ноле.

Ах ова го чекав една година.....Нема да можам да заспијам до утре за да дочекам повторно, каде се надевам дека ке му врати на Робин....

Ах...кој ке дочека...!!

Поздрав

Не, не...имаше нов закон во Јануари 2009 год. до кај што си стигнал, а не стигнеш наредната година ти одзимаат бодови. Тоа го немаше предходно, тука највеќе се побунија Надал и Ноле.

Системот со 52-неделно сметање на поените е воведен во 1973 и како таков функицонира од тогаш. Секако дека ако минатата година на некој турнир тенисерот имал подобар пласман, а во тековната полош, ќе му се одземат поени.

Можеби и мислиме за нешто различно, стави линк за да разбереме на што мислиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom