Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
Ронал Гарос ќе биде освоен од друг тенисер, ни Роже ни Надал нема да го земе.

Зависи до формата на двајцата...треба да играат уште послабо од вчера (Мадрид).

Иначе моменталната АТП листа Топ 10:
1. Federer, Roger (SUI) 10,030
2. Nadal, Rafael (ESP) 6,880
3. Djokovic, Novak (SRB) 6,405
4. Murray, Andy (GBR) 5,565
5. Del Potro, Juan Martin (ARG) 5,185
6. Davydenko, Nikolay (RUS) 5,145
7. Soderling, Robin (SWE) 4,770
8. Roddick, Andy (USA) 4,600
9. Verdasco, Fernando (ESP) 3,645
10. Tsonga, Jo-Wilfried (FRA) 3,185

Некој сликчиња од вчера, ќе стави некој :) ?

Некој сликчиња од вчера, ќе стави некој :) ?

29161_118058191567906_100000911780874_102882_323249_n.jpg

30277_124162507610500_100000502550690_252384_8116658_n.jpg

28116_1345789719026_1059750579_30824173_3760338_n.jpg

31191_1403193154111_1060826004_31209451_7905435_n.jpg

28692_1343646623639_1005431305_31022655_6143889_n.jpg

28692_1343663984073_1005431305_31022689_6485950_n.jpg

Кој може да го земе? :) Ако нема проблеми со повреди, Надал е главен фаворит. Дури и кога не игра најдобро, тешко некој да го победи на земја, како што се покажа на неколку мечеви (со Гулбис, Алмагро, па и до некаде со Федерер). Таа подлога одлично му одговара, до сега има само еден пораз на Роланд Гарос (ланскиот од Содерлинг, но добро знаеме под какви околности се случи тоа).

Не сметајќи го Надал, јас не видов некој тенисер што добро се покажа на земја во последниве неколку мастерси, ама мислам баш добро за да биде конкурент за титула. Има и неколку повредени тенисери кои се одлични на земја, ама за нив не знам дали ќе играат на Роланд Гарос (Дел Потро, Давиденко, итн.)

Надал да не го освои Роланд Гарос годинава, ќе биде еднакво на чудо. :)

Човекот има процент од 97 % на победи на земја.Да го победи некој на земја навистина е рамно на чудо.

Кој може да го земе? :) Ако нема проблеми со повреди, Надал е главен фаворит. Дури и кога не игра најдобро, тешко некој да го победи на земја, како што се покажа на неколку мечеви (со Гулбис, Алмагро, па и до некаде со Федерер). Таа подлога одлично му одговара, до сега има само еден пораз на Роланд Гарос (ланскиот од Содерлинг, но добро знаеме под какви околности се случи тоа).

Не сметајќи го Надал, јас не видов некој тенисер што добро се покажа на земја во последниве неколку мастерси, ама мислам баш добро за да биде конкурент за титула. Има и неколку повредени тенисери кои се одлични на земја, ама за нив не знам дали ќе играат на Роланд Гарос (Дел Потро, Давиденко, итн.)

Надал да не го освои Роланд Гарос годинава, ќе биде еднакво на чудо. :)

Мислам дека не му бега оваа година титулата,игра добро само да не дојде до неочекувана повреда имаше право кога рече дека ќе се врати од повредата многу спремен.Ќе биде интересно но веќе одкажаа учество Хуан Мартин Дел Потро и Давиденко едни од подобрите..Родик ќе го има плус но не е толку добар колку на тврда подлога..Мареј игра многу слабо во последно време Џокович не верувам дека ќе прави поголеми проблеми но очекувам да стаса далеку заедно со Содерлинг,Алмагро и Бердих.
Денеска почнаа првите квалификации за Роланг Гарос,Канал 5 нема да пренесуваат тешко дека некоја наша програма ќе пренесува едино Еуроспорт но тие ако пренесуваат и жени ќе биде грдо.

Мислам дека не му бега оваа година титулата,игра добро само да не дојде до неочекувана повреда имаше право кога рече дека ќе се врати од повредата многу спремен.Ќе биде интересно но веќе одкажаа учество Хуан Мартин Дел Потро и Давиденко едни од подобрите..Родик ќе го има плус но не е толку добар колку на тврда подлога..Мареј игра многу слабо во последно време Џокович не верувам дека ќе прави поголеми проблеми но очекувам да стаса далеку заедно со Содерлинг,Алмагро и Бердих.
Денеска почнаа првите квалификации за Роланг Гарос,Канал 5 нема да пренесуваат тешко дека некоја наша програма ќе пренесува едино Еуроспорт но тие ако пренесуваат и жени ќе биде грдо.

Абе гајле ми е кој нема да игра, ако сакаат сите нека се откажат...јас само сакам РАФА да земе РГ и КРАЈ.:pipi:

прекрасна игра на Надал во Мадрид....ако игра овака и на Ролан Гарос 100% го освојува повторно...САМО НЕКОЈА ПОВРЕДА МОЖЕ ДА ГО СПРЕЧИ НАДАЛ ДА НЕ ГО ОСВОИ РОЛАН ГАРОС....ВАМОС РАФА

Мислам дека редно време е да престанеме повреда, повреда, повреда ... Мора да веруваме во Рафа, сигурно не би ризикувал да игра ако има опасност од повреди.Рафа според мене веќе е спремен да се врати, едноставно онаму кај што припаѓа ... VAMOS RAFA !

Па и не се работи за класични проблеми со повреди,човекот има проблеми со колената и тоа толку специфичен е неговиот проблем што само 2% од тенисерите го имаат а веројатно он е единствен на таа возраст што ја има.Обично ја добиваат на постари години.Како што слушав ова се добива поради долгогодишни тренинзи на тврда подлога.

Мислам дека редно време е да престанеме повреда, повреда, повреда ... Мора да веруваме во Рафа, сигурно не би ризикувал да игра ако има опасност од повреди.Рафа според мене веќе е спремен да се врати, едноставно онаму кај што припаѓа ... VAMOS RAFA !

јас колку што можам да проценам ама Надал е физички најспремен тенисер.....неговиот стил е со многу трчање работа со нозе...што може да доведе до повреди како што беше неговата повреда ...таа не е секојдневна повреда таа е хронична повреда да нозете која се лечи со подолг одмор без тренинзи....јас не реков дека ќе се повреди Јас реков Ако не го освои Надал неофицијалното првенство на Франција причината за тоа ќе биде само некоја повреда

Не сакам да го потценам Федерер, но мислам дека нема да може да пружи отпор на Роланд.....Тоа е турнирот на царот, Рафа......Vamosssss

Надал - Минна 6-2 6-2 6-2
Ете тоа е тоа што сакав да го видам од Надал. Сигурност и ефикасност со Форхендот, линии, ќошиња:vozbud: ама Бекхендот не му е толку добар како Форхендот, ама сепак е ОК. Добра партија до страна на Надал, а и малиов лудо изигра :bravo:

Следен пациент кој е?

VAMOS RAFAAA!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom