Фан Клуб: Победа - Прилеп

• Креатор на темата Креатор на темата sonne
  • Време на започнување Време на започнување
Што е кривицата на Пјуник? Што дал 3 гола во празна мрежа?

Чекај сега малку цело судење изгледа се сведувало на зборот од Ацуле куроглавиот и Миленко педерот и кои се тие заштитени сведоци ги има ги нема?
Ацуле си ја доби заслужената казна, а Миленко....

Цела оваа работа со местење неместење е за позиција, за власт за пари, за сите нив Ф.К. Победа е само бизнис или средство за искористување за да се дојде до власт. Ме заболе куров за сите нив друга е болката.
Лично за мене Победа е детски спомен вкусот на сончоглед во мојата уста, зашеќерено јаболко од кај Мечо, место за кое свеќи палам. Гробот на мојот другар со кого се качував на ѕидот.
Доживотно казнет така и му треба, а и ќе дојде ден кога ќе дојде и казната за педерот, кој за позиција за пари го осквернави мојот спомен моето место каде што палам свеќи, ќе разбере дека тоа му е најголемата грешка во животот...

Сакав да кажам дека Пјуник не е вмешан во оваа игра.

Местела Победа, по налог на Ацуле или некој уште повеќе моќен и сите тие заработиле од обложување на тој исход.
После неколку години се појавуваат сведоци од типот на Миленко, тренерот Христовски итн. И тие одработуваат нечии интереси во хајката против Хари и за жал ги остваруваат преку Победа која е колатерална штета.
Виновници за ситуацијата има колку сакаш. Едни се виновни затоа што местеле, други затоа што „издале“, трети затоа што знаеле, а премолчиле итн.
На крај ќе трпат симпатизерите на Победа. Барем сега знаете кој (не)треба да биде „Крал на прилепската престолнина“.

Ама Пјуник ... нема никва врска со тоа.

На крај ќе трпат симпатизерите на Победа. Барем сега знаете кој (не)треба да биде „Крал на прилепската престолнина“.
Те праша тебе некој или мене дали да се приватизара телекомот или ЕСМ?
Така и овде не го гласавме Ацуле на избори ние за да биде негов клубот.

Ајде тепајте го Турново во недела и на нас ни одговара тоа:)

Абе море умрени па толку па....!!!!!!!Се гледа дека не заслужуваат оние да го носат дресот на Победа...изгубија со 0-1

ФК "Победа" – Прилеп се суспендира од натамошното натпреварување во првенствата на Република Македонија под раководство на ФФМ во период од 8 (осум) години почнувајќи од натпреварувачката 2009/2010 година.

Каква катастрофа за мак фудбалот. На легендарната Победа и дојде крајот...

ФУДБАЛСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА
Број : 03 – 323

Врз основа на член 10 од Правилникот за натпревари на Фудбалската Федерација на Македонија, Комесарот за натпревари на Фудбалската Федерација на Македонија спроведувајќи ја Одлуката на ФИФА број 090259 ЕЏТ МКД за клубот ФК "Победа" – Прилеп, на ден 03 мај 2010 година донесе:
ОДЛУКА
1. ФК "Победа" – Прилеп се суспендира од натамошното натпреварување во првенствата на Република Македонија под раководство на ФФМ во период од 8 (осум) години почнувајќи од натпреварувачката 2009/2010 година.
2. Натпреварите кои екипата на ФК "Победа" – Прилеп ги одигра во првиот и вториот круг на натпревари од натпреварувачката 2009/2010 година остануваат со постигнатите резултатите, додека во наредните натпревари (29, 30 и 31 коло) фудбалскиот клуб кој треба да одигра натпревар со ФК "Победа" – Прилеп натпреварите ќе ги добива со службен резултат 3 : 0, а согласно член 60 точка 2 став 3 од Правилникот за натпревари на Фудбалската федерација на Македонија.
3. Добиените опомени и казнени мерки остануваат да важат сe до крајот на првенството за фудбалерите и службените лица кои настапувале за суспендираната екипа и за екипите кои настапувале против суспендираната екипа, а согласно член 25 став 2 од Пропозициите за натпреварување во првата лига во натпреварувачката 2009/2010 година.
4. Одлуката да се достави на знаење и извршување и да се објави во службеното гласило на ФФМ "Макфудбал".
ОБРАЗЛОЖЕНИЕ
По добивањето на Одлуката од Дисциплинскиот комитет на ФИФА број 090259 ЕЏТ МКД што се однесува на клубот ФК "Победа" – Прилеп Комесарот за натпревари на Фудбалската Федерација на Македонија ја разгледа и изврши нејзина имплементација.
Имајки го во предвид погоре наведеното Комесарот за натпревари на Фудбалската Федерација на Македонија со примена на нормативата на Фудбалската Федерација на Македонија донесе одлука како во диспозитивот.
ПОУКА: Против Одлуката не е дозволена жалба.
Доставено :
- ФК "Победа" – Прилеп
- Макфудбал
- Архива на ФФМ

Фудбалска федерација на Македонија
Скопје 03 мај 2010 година
Комесар за натпревари
Спиркоски Милан

zalosno e ova sto i se slu4i na pobeda stvarno srce mi se kini upm ali toa e bog 4e gi kazni tie sto ja ispustija pobeda.stvarno e zalno najfudbalskiot grad da nema predstavnik vo prvata liga,pobeda koja gi donese edni od najakite ekipi vo svetot vo makedonija (parma,peruga,hamburger) 8 godini da ne igra ni vo opstinka liga :tapp:

SE DA MU IZEBAM NA TIE STO I GO NAPRAVIJA OVA NA POBEDA :nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:

PROKLETI DA SE PREDAVNICITE :nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:

Ако треба господ некого да казни , тоа е Ацуле.. тој ви го уништи цел клуб. Нз што кукаш коа целава одлука е на грешка напраена на управата на клубот.

a i na nas ni go turijaa :pos2:
so vakvo rakovodstvo kako ovajaa na FFM futbalot kaj nas ide samo nazad i nazad,nikogas nema da napreduva:toe:

a i na nas ni go turijaa :pos2:
so vakvo rakovodstvo kako ovajaa na FFM futbalot kaj nas ide samo nazad i nazad,nikogas nema da napreduva:toe:

Искрено да ти кажем бш со вакво раководење напредуе системот у фудбалот. Да се превземаја годиништа наназад вакви мерке и санкцие најскрено ќе беше на некое ниво фудбалов кај нас. Да се разгледуеше свекој сомнителен натпревар, да се казнуеше свекој тим за никаквата дисциплина што ја имамо у лигава, може подруга лига ќе имавмо. А до сеа нема на кој тим што не е прогледано низ прсти... Конкретен пример ќе ја зеем Шкендија, и вие самите знаете како проаѓале гостинските играчи низ тунелот на градски...

Ova ne moze da e vistina::nenene::nenene::nenene:

Ova ne moze da e vistina::nenene::nenene::nenene:
ama vistina e za zal

Ако треба господ некого да казни , тоа е Ацуле.. тој ви го уништи цел клуб. Нз што кукаш коа целава одлука е на грешка напраена на управата на клубот.

jas brat za site rekov pod toa se razbira i acule i haralampie i najmnogu MILENKO SPIUNOT SE DA MU EBAM

страм за македонскиот фудбал крај на еден легендарен тим
а има шанса да се реоформи тимов да почне од почеток во општинските лиги или...?

За секој пад на Мак Фудбалот ( а ги имаше премногу ) е крив Хаџиристевски:uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom