Фан Клуб: Победа - Прилеп

• Креатор на темата Креатор на темата sonne
  • Време на започнување Време на започнување
Alal da vi e na muabeto!!! Da vi daj gospod i vie da go odbegnite barazot!!!

Dajte nekoj so bil na "Goce Delcev" neka kazi kako bese natprevaro...

koj bil e prasanje sigurne ne poveke od 50 dusi:kesa: zal mi e za ovaa situacija vo koja se naoga pobeda i mnogu mi e tesko poradi toa :( sakam da odam da ja gledam barem ednas ovaa sezona ama koga i da trgnam da odam 4e mi tekni sto se pravi acule i deka seuste ima luge koj go podrzuvaat i deka sekoja vtora utakmica e mestena mi se gubi nadezta da odam :(.se nadevam na smena na cela uprava vo pobeda koja ja ispusti pobeda i go ispusti najfudbalskiot grad vo makedonija do togas na stadion 4e ima po 50 dusi sto e mnogu zalno:smir:

8 години нема во европа лееееееееј:tapp: ка само у Македонија да се местеле утакмице...:nesvest:

8 години нема во европа лееееееееј:tapp: ка само у Македонија да се местеле утакмице...:nesvest:
За жал и официцијално потврдена одлуката денес :nesvest:
CAS confirms UEFA decision to sanction FK Pobeda

Published: Thursday 15 April 2010, 18.08CET
The Court of Arbitration for Sport (CAS) has announced a series of decisions in an arbitration case involving UEFA and the FYR Macedonia club FK Pobeda, and relating to match-fixing.

1453863_w2.jpg
UEFA's fight to rid football of corruption is ongoing ©AFP

The Court of Arbitration for Sport (CAS) has announced a series of decisions in an arbitration case involving UEFA and the FYR Macedonia club FK Pobeda, and relating to match-fixing.
Read more

The Lausanne-based Court of Arbitration for Sport (CAS) has announced a series of decisions in relation to an arbitration case between UEFA, the FYR Macedonia club FK Pobeda, the Pobeda president Aleksandar Zabrcanec and former player Nikolce Zdraveski.
CAS said on Thursday that a decision made by the UEFA Appeals Body on 27 May 2009 is partially upheld. Pobeda are excluded from any UEFA competition for eight years starting from the 2009/10 season, and Aleksandar Zabrcanec is banned for life from exercising any football-related activities.
The court said in its announcement that the appeal by Nikolce Zdraveski is admitted, and that UEFA's decision of 27 May 2009 is annulled.
The case relates to disciplinary decisions taken with regard to unusual betting patterns in a UEFA Champions League first qualifying round match between Pobeda and Armenian club FC Pyunik in 2004/05, and subsequent decisions taken by the UEFA Control and Disciplinary Body and the Appeals Body. The matter was ultimately referred to the Court of Arbitration for Sport.
"The CAS Panel decided to confirm in part the UEFA decision considering that the evidence brought by UEFA was sufficient to establish that the matches between Pobeda and Pyunik were fixed," said CAS in its statement.
"The involvement of Mr Zabrcanec, president of the club, in this manipulation was recognised by the CAS Panel and, as a consequence, the responsibility of FK Pobeda was also confirmed. However, the CAS Panel was not satisfied by the evidence brought forward (...) against Mr Zdraveski and was not comfortably satisfied to establish that he was actually involved in match-fixing. Due to this lack of evidence, the disciplinary measures that have been ordered by him against UEFA were annulled."
It is the first CAS decision in relation to match-fixing. "We are very pleased that the Court of Arbitration for Sport has mainly upheld UEFA's disciplinary decisions regarding FK Pobeda, and UEFA's ongoing fight to rid football of corruption," said UEFA general secretary Gianni Infantino. UEFA has set up a Betting Fraud Detection System (BFDS) which monitors around 29,000 games across Europe, including all UEFA competition fixtures, as well as all first and second division, and national cup matches across its 53 member associations.

и што е најтрагично од толку сумливи уткмици само за оваа имале докази и од толку асоцијации на нашата му најфдоја местена уткмица сега на стрелаќе да се носат ХАРИ И АЦУЛЕ ИЛИ ОСУМ ГОДИНИ ДА ГИ ТЕПАТЕ НА ПЛОЧНИКОТ ДА ГИ ВРЗИТЕ И СЕКОЈ КОЈ ШТО ВРВИ ДА МАВА СО КАМЕЊА ПО НИВ ЗА ДА ГО ПЛАТАТ СТРАМОТ ШТО ГО НАНЕСОЈА НА СЕГА ВЕЌЕ НАЈФУДБАЛСКИ ГРАД

За жал и официцијално потврдена одлуката денес :nesvest:

1453863_w2.jpg
UEFA's fight to rid football of corruption is ongoing ©AFP

Read more

The Lausanne-based Court of Arbitration for Sport (CAS) has announced a series of decisions in relation to an arbitration case between UEFA, the FYR Macedonia club FK Pobeda, the Pobeda president Aleksandar Zabrcanec and former player Nikolce Zdraveski.
CAS said on Thursday that a decision made by the UEFA Appeals Body on 27 May 2009 is partially upheld. Pobeda are excluded from any UEFA competition for eight years starting from the 2009/10 season, and Aleksandar Zabrcanec is banned for life from exercising any football-related activities.
The court said in its announcement that the appeal by Nikolce Zdraveski is admitted, and that UEFA's decision of 27 May 2009 is annulled.
The case relates to disciplinary decisions taken with regard to unusual betting patterns in a UEFA Champions League first qualifying round match between Pobeda and Armenian club FC Pyunik in 2004/05, and subsequent decisions taken by the UEFA Control and Disciplinary Body and the Appeals Body. The matter was ultimately referred to the Court of Arbitration for Sport.
"The CAS Panel decided to confirm in part the UEFA decision considering that the evidence brought by UEFA was sufficient to establish that the matches between Pobeda and Pyunik were fixed," said CAS in its statement.
"The involvement of Mr Zabrcanec, president of the club, in this manipulation was recognised by the CAS Panel and, as a consequence, the responsibility of FK Pobeda was also confirmed. However, the CAS Panel was not satisfied by the evidence brought forward (...) against Mr Zdraveski and was not comfortably satisfied to establish that he was actually involved in match-fixing. Due to this lack of evidence, the disciplinary measures that have been ordered by him against UEFA were annulled."
It is the first CAS decision in relation to match-fixing. "We are very pleased that the Court of Arbitration for Sport has mainly upheld UEFA's disciplinary decisions regarding FK Pobeda, and UEFA's ongoing fight to rid football of corruption," said UEFA general secretary Gianni Infantino. UEFA has set up a Betting Fraud Detection System (BFDS) which monitors around 29,000 games across Europe, including all UEFA competition fixtures, as well as all first and second division, and national cup matches across its 53 member associations.

и што е најтрагично од толку сумливи уткмици само за оваа имале докази и од толку асоцијации на нашата му најфдоја местена уткмица сега на стрелаќе да се носат ХАРИ И АЦУЛЕ ИЛИ ОСУМ ГОДИНИ ДА ГИ ТЕПАТЕ НА ПЛОЧНИКОТ ДА ГИ ВРЗИТЕ И СЕКОЈ КОЈ ШТО ВРВИ ДА МАВА СО КАМЕЊА ПО НИВ ЗА ДА ГО ПЛАТАТ СТРАМОТ ШТО ГО НАНЕСОЈА НА СЕГА ВЕЌЕ НАЈФУДБАЛСКИ ГРАД

si me prevaril sea jas mislev da go postiram ova:smir:
lele so ni se desi zbogum evropo da ti ebam zemjata skapana a i proklletite spiuni kAKAO MILENKO da mu ebam i deca i zena se najmilo so ima kopile smrdeno :nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv: od takvi spiuni cel zivot srada makedonija a acule i hari neka se gonat vo 500 pm i sea i oficijalno duri ne se smeni acule ne stapnuvam na tribina pa ako treba i so barca da igrame

prilepcani so da pravime???????dajte nekoja ideja

prilepcani so da pravime???????dajte nekoja ideja

Јас мислам дека сега треба да се поттикни една петиција со која ќе се бара град Прилеп и локалната самоуправа да ја превземат ПОБЕДА, да се соберат потписи и да се однеси кај Мацко... Според мене ова е единствено логично решение и сламка на спасот за ПОБЕДА, оти никој нема да сака да спонзорира клуб без амбиција за излез во Еврокуповите, а тоа автоматски значи.....отпаѓање од 1 лига....ама тоа НЕ СМЕЕ да се дозволи, оти ПОБЕДА, заедно со Вардар и Силекс се единствените три екипи кои ја немаат почувствувано горчината да се натпреваруваат во 2 лига!!!

Како и да е несто мора да се стори за ПОБЕДА!!!

АЦУЛЕ Е ВИНОВЕН...НЕ ПОБЕДА!!!

koj znaes so mislam jas deka 4e vidi pobeda 4e odpadni i po 2 godini 11 oktomvri 4e se bori za izlez vo evropa slusaj mi go zborot.
ina4e ubava ti e idejata ama nekoj treba da ja po4ni taa inicijativa a koj 4e bidi toj e prasanje?????

Хорор за Победа и Ацуле, Слобода за Николче
*Падна и последната надеж за прилепчани, кои сега ќе мора да се помират со судбината. Клубот 8 години без евро-купови, Забрчанец доживотно без фудбал... Спас за Здравески, кој сега ќе може да продолжи со тренерската кариера
Се прифаќаат одлуките на УЕФА околу случајот на ФК Победа со што арбитражниот суд за спорт во Лозана делумно ја прифаќа жалбата. ФК Победа од Прилеп останува под суспензија и 8 сезони ќе нема прави да се натпреварува во меѓународни рамки. Казната трае од натпреварувачката 2009/10 година. Александар Забрчанец доживотно нема право да врши никаква работа во фудбалот. Судот за арбитража ја прифаќа жалбата на Николче Здравески (екс фудбалер) и тој е ослободен од обвинението.
58168B73FF48DA45A45D2CBE082E76D8.jpg
Тоа е одлуката на судот во Лозана, кој уште еднаш потврди дека натпреварот Победа - Пјуник одигран во квалификациските рунди од Лигата на шампионите бил НАМЕСТЕН! Ова е добра шлаканица за сите оние кои веруваа на лажните приказни на одредени фудбалски работници кои цела година ја манипулираа фудбалската организација, медиумите и спортските работници во земјава со тези дека клубот од Прилеп е чист. Судот во Лозана е третата висока истанца која потврдува дека нашиот шампион од 2005 година за финансиска одбивка од обложувалниците го НАМЕСТИЛ натпреварот со Пјуник. Лозана ја потврди одлуката на УЕФА од 27 мај минатата година кога по првостепената Дисциплинска комисија и второстепената на УЕФА со едногласна одлука ги одреди казните.
Оваа одлука од Лозана значи и крај на надежите на клубот од Прилеп. Ова беше последната надеж да се избега големата катастрофа, но и големиот срам за комплетниот фудбал во Македонија. И официјално ФК Победа од Прилеп е првиот клуб во светот кој е фатен да мести натпревари со помош на фудбалската мафија. Ако вчерашниот ден беше уште една победа на УЕФА тоа за нашиот фудбал значи уште еден голем дебакл.
Сега ФК Победа може да заборави настапи на евро-сцената до 2017 година. Тоа е долг период во кој тимот од Прилеп ќе игра само на локално ниво. Крај на долгата кариера во фудбалот за Александар Забрчанец - Ацуле, човекот кој е на чело на Победа околу 15 години. Одлуката од Швајцарија е тежок удар за клубот и поранешниот претседател а единствениот кој има причини за славење е Николче Здравески. За него органите на прогон кои соработуваат со УЕФА има собрано најмалку докази. Здравески сега ќе може да се врати на својата успешна тренерска кариера.
Одлуката судот во Лозана ја донесе по точно 4 месеци размислување и собирање на факти. Судењето во Швајцарија беше на 15 декември кога УЕФА со своите заштитени сведоци ги презентираше фактите на кои обвинетите немаат соодветни докази. Со ова паѓаат во вода и сите најави дека прилепчани успеале добро да се одбраната од обвиненијата. Голем удар и за Слободан Брацо Вујчиќ, кој беше во улогата да ја спасува победа во Лозана. И тој треба да научи дека оваа акција ја водеа сериозни институции од типот на Интерпол и тајните служби на Европа.
Сепак, оваа пресуда е тешка за сите во фудбалот во Македонија затоа што уште еднаш е извалкана нашата држава. Било па да не се повтори. За да немаме нови вакви скандали најдобро е органите за прогон во земјава да тргнат во офанзива со фудбалската мафија во и околу земјава. Во МВР од август 2009 година го имаат досието Победа кое го донесоа обвинителите на УЕФА. Доста беше од наместени натпревари! Доста!
И. Д. Ивановски

УЕФА тргнува со "вториот бран"
Многу брзо....! Ќе следи новата офанзива на УЕФА, и тоа е 100% сигурно. Денеска се очекува одлуката на Лозана да ја поздрави и Мишел Платини. Првиот човек на УЕФА на неодамнешниот конгрес во Тел Авив најави: "Нула наместени натпревари, нула корупција во фудбалот". Тоа е неговата парола со која ќе оди по нов мандат за прв човек на УЕФА.
УЕФА веќе ги има подготвено новите сличаи. Истите тргнуват за неколку дена, а на листата има нов скандал и "наместен" натпревар поврзан со Македонија. Тоа ќе биде нов хорор!

Прилепчани да одат во понизок ранг!
Ако ФФМ ги почитува одлуките на УЕФА и ФИФА и доколку раководството на ова институција ја научи лекцијата тогаш треба да очекуваме и експресна реакција од "куќата на фудбалот". И по третпат се докажа дека ФК Победа од Прилеп "местела" натпревари. Срамот е уште поголем затоа што станува збор за натпревар од меѓународен карактер. Клубот од Прилеп ќе мора да одговари според законите во ФФМ. Во статутот стои дека со направен прекршок од големи размери кои му штетат на фудбалот се предвидува префрлање на клуб/екипа во понизок ранг. Местенката со Пјуник мора да се санкционира иако се знае дека Победа е миленичето на Хаџи-Ристески кој сега ќе треба да удри по својот клуб. Секоја друга одлука освен префрлање во понизок ранг ќе биде само уште една потврда дека нашето раководство во ФФМ не ги почитива законите и правилата и покрај тоа што меѓународните институции ги кажа своите факти. ФФМ веќе се правда со приказната дека Победа "местела" во УЕФА, а не во Македонија. Тоа е уште една приказна за мали деца. Тоа е уште поголем срам отколку да се случеше во земјава. А кога станува збор за "местенките" во Македонија тука луѓето кои го водат фудбалот треба да се запрашат дали е с$ така чисто и регуларно. Ако тие не можат други ќе им ги покажат натпреварите кои се местат.

Судската одлука за ФК Победа
Лозан 15 април 2010 - Арбитражен суд за спорт (ЦАС), донесе конечна одлука во арбитражниот процес меѓу ФК Победа (Македонија), Александар Забрчанец (претседател на ФК Победа), Николче Здравески (поранешен играч) и УЕФА. Одлукат од 27 мај 2009 година е делумно прифатена.
- ФК Победа е исклучена од било кое натпреварување на УЕФА во наредните 8 години почнувајќи од 2009/10 сезона.
- Александар Забрчанец е санкциониран со доживотна забрана за работа на каква било функција во фудбалот.
-Се прифаќа жалбата на Николче Здравески и поништена е одлуката на УЕФА од 27 мај 2009 година. (Недоволен број на докази и аргументи со кои би се докажало дека фудбалерот бил вмешан во местенката)

*Ова е прва одлука со која Арбитражниот суд (ЦАС), потврдува за местење на фудбалски натпревар.
При донесувањето на одлуката работеа судиите: Претседател - Ефраим Барака (Израел). Членови: Стефан Нетцле (Швајцарија) и Денис Освалд (Швајцарија).

Барем во нешто сме први секако Лига на шампиони не можевме да освоиме, а друже?
Да тајните служби и интерпол ја воделе истрагата тоа секако и УЕФА тренира строгочу и сега сите клубови во Европа си ја научија лекцијата и во иднина нема да има местење на натпревари.

Да де нема да местат утакмици а пак ќе излагаат дојави со од двојки во кец со 30 коефициент... А бе јбг немаа нашиве аргументи бидеќи ептен јавно прават некои работи вака ќе знаат другите да местат во четири очи ...

А Пјуник казнет е?
Затоа што логички за да се намести натпревар треба да бидат вмешани од двете страни.

А Пјуник казнет е?
Затоа што логички за да се намести натпревар треба да бидат вмешани од двете страни.

Што е кривицата на Пјуник? Што дал 3 гола во празна мрежа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom