па пошто италијанската федерација го казнила јуве, а не уефа, тогаш зошто треба победа да оди во 2 лига??? оти на некој така му одговара, а?
овде фифа и уефа водат истрага и ја казнија победа со забрана за играње на евро натпревари. тука ффм нема ништо, оти таа не поведе никаква истрага. то ти е исто како сега уефа да го казни јуве со неиграње на евро натпревари.
многу е јасно и чисто... нема тука шо не би било јасно, освен за некој шо не сака да го свати то...
уефа не смее да се меша во работата на федерациите.
а за то пушењето, дали миленко или ацуле, јас не би избрзувал многу со изјави, оти според некои нови докази кои биле пратени во корист на победа не е се така чисто.
да беше местенката толку чиста и да имаше МАТЕРИЈАЛНИ, а не усни докази (од робијаши, пропаднати тренери, квази менаџери и искомплексирани личности), немаше да одлуката да се чека веќе 2 месеци!
1 болд-ти пишав погоре разглабај малце-Победа намести утакмица од мегународните натпревари кој се водат под капата на Уефа и логично е тие да ја казнат Победа,додека Јуве местеше утакмици од домашното првенство кое се вод под капата на Федерацијата на Италија !!!
Сфати ??
На кој му одговара тоа не знам,ама на Хари највеке му одговара,си продолжува цврсто да ја следи зацртаната линија-да го уништи до корен македонскиот фудбал и клубовите од скоро цела Македонија.Тој си лапа пари,клубовите ја трпат штетата,а кутат немаат гз да излезат во јавност и да кажат се што им лежи на душа !!!
2 болд-Нашава ни мила федерација

tapp

немаше ни да излезе со казна ако се побараше тоа од неа,ако ја исфрлеа Победа од лига,а требаше одма да се деси тоа,ке се разнишаше и онака разнишаната наша ни лига и Хари кур ке лапаше пари,ке ми го лапаше сам пендраков мој...
3 болд-Уефа смее да се меша секаде,ако федерацијата не преземе мерки,а во статутот на самата федерација стои правило-ЕКИПАТА КОЈА МЕСТЕЛА УТАКМИЦИ ДА БИДЕ ДИРЕКТНО ПРЕФРЛЕНА ВО НАЈНИЗОК РАНГ НА НАТПРЕВАРУВАЊЕ !!!
А ние немаме федерација,така да...
Ич кур мене не ме боли кој ке пуши кур,дали Миленко или Ацуле,дали биле поднесени докази или што ти јас знам,кога и да беше донесена пресудата Хари копилето ваше прилепско немаше да преземе мерки,кога Ацуле му го пуши курот секој ден,додека ние излеговме во бојкот поради незадоволната работа од страна на ФФМ,и без ниту разговор со клубот,не исфрлија од лига !!!
Преку кур ми е и од Федерација и од Хари,боље мојот клуб да игра 4 лига,отколку Хари да не уценува како што тоа го прави со пола лига !!!