Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Daj boze ama ne vervam Ilco inaetcija kako grujo e ;)
Ovaj sistem e najlosiot mozen a so prisirvanje bi trebalo da bidat 16 ekipi oti so 14 ekipa ako e dvokruzen ke ima samo 26 kola so e premalku za UEFA da pusti da igraat sepak so i da odberat ke bidi po arno od ova sega

p.s.kleckarovski se povredil vcera na trening ako ne bese i povreden dojden :mad:

Се збора на големо дека можно е да се проширва лигата за наредна сезона.
Според то шо се шпекулира сакат да напрат прва лига да има 14 екипи и да имало промена на овај систем моментално шо важи. Незнам колку е ова точно ама имало притисок од сите клубој да се зголеми лигата.
Ќе видиме шо ќе биди, има време до на лето.

Абе се тое е убо проширување,ама има еден голем проблем а тоа е инфраструктурата. Неможи да ваква инфраструктура да се игра фудбал. За да се изврши проширување на лигата мора прв услов е да се напрат стадионите , не само тревата на стадионите , туку трибини, вц ,подтрибински простор,соблекувални и паркинг простор.Без мин 2 трибини да нема шанса прва лига да ми игра некој. Ако сака некој да ми се прај мангуп дека еве е газда на Фудбалски Клуб , нека реновира , нека се снајди и со стадион па после нека продава мозок.
Јас попрво би ги исклучил од прва лига сите клубови кои не исполнува нивниот стадион минимални услови.
Абе фудбалот треба да биди забава и профит а не мизерија,мачење и местенки.
Еве и да ја прошират лигата,џабе е све кај ќе играт тие клубови.Ќе бидат како летечки циркуз , како оваа година. Па ни Скопје нема стадион,џабе им е та Арената кога нон стоп тревата е каша. Значи најголем добитник од ова ќе излези Искра оти ќе си имаат сопствен стадион шо е почеток на добар бизнис. Јас мислам и брендот ,колку и да паламудат скопјани , ќе му напрај русот стадион.Работнички поарно нека игра на она на ФФМ игралиштето , за нив е и поќе од доволно.Сигурно има место за 3000 илјади гледачи.

А кај нас останва најголемиот проблем Стадионот. Нема ни 0,1% можност овие куртоните од општината да напрат стадион да исполнува и мин стандарди до на есен. Абе доста беше за почеток да ја реновират големата трибина, и само да напрат уште една кај малата за едно 4-5 илјади гледачи.Тоа на ФФМ игралиштето е со монтажни трибини и исполнува услови за Европски мечеви и тоа квалификации.
А нас оние не писмените не матат годиништа. Море аир да не видат , да патат до крај на живото,племе арамиско му ебам.

Така да јас лично ако нема кај да игра Пелистер односно нема и не се направи стадионот во Битола по стандарди исти курац ми е дали ќе игра прва лига или не.
Само што овде единствено , не само кај нас туку во цела држава можи да промени ФФМ ако го реши тој проблем инаку ако се остај на општините ништо не бива. Како до сега , така и одсега.

Ej da se zbora stadionot da pocnat da go turkaat odnosno malata tribina od Ponedelnik :eek: ama duri ne vidam ne vervam sepak i da turkaat ne mi e jasno kako ke gradat bez gotova finasiska konstrukcija :confused: plus ponudite do gradeznite pretprijatija ne gi objavija kolku planiraat da kosta stadinot :p

So slusam be Gordana od Opstina precednik ke bila?:drk:

:facepalm: Немoј aмaн брaт вaкви муaбети :pos:. Дoбрo бе имa ли некoј здрaв бе aлoo :pos:. Знaчи дефинитивнo Цермaт е сaмo фигурa кoј ќе си испери сaмo пaри и нештo другo. Уште дa видaм пичицa дa имaме прецедник и крaј :drk:.[DOUBLEPOST=1453580204][/DOUBLEPOST]п.с. Туки aкo имaме претседник женa пoсле кaкo ќе скандиранеме: Дa ти :sekcza: мaжoт :toe: :pos::toe:

Daj boze ama ne vervam Ilco inaetcija kako grujo e ;)
Ovaj sistem e najlosiot mozen a so prisirvanje bi trebalo da bidat 16 ekipi oti so 14 ekipa ako e dvokruzen ke ima samo 26 kola so e premalku za UEFA da pusti da igraat sepak so i da odberat ke bidi po arno od ova sega
island ima liga so 12 ekipi i odigruvaat samo 22 kola ;)

Kako obilic ke bidime samo tuka e loso so vikaa deka odela serovski so znaci isto ti se faka i taka so euromilk na dimce mu se karase svalerkata sega ke treba precedatelkata ako ne daj boze ne vlezime prva liga ...
Majtapot na strana koj saka neka bidi na funkcija vazno da ima redovno plati i da se zemi uste eden barem za vo odbranata pa posle so saka neka bidi ;)

таму 10 месеци е зима
ligata se igra skoro pola godina, baska sto ostanatite 6 meseci ne sedat doma bez da igraat i treniraat (hristijan denkovski na primer vo noemvri i dekemvri bese na proba kaj islandski prvoligas, znaci imaa treninzi), teoreticno imaat uslovi da igraat i podolga sezona. ne mi e poznato da ima pravilo od strana na UEFA da mora da se odigraat povise od na primer 28 kola. ako sepak ima takvo pravilo, slobodno pustete nekoj link.

Абе се тое е убо проширување,ама има еден голем проблем а тоа е инфраструктурата. Неможи да ваква инфраструктура да се игра фудбал. За да се изврши проширување на лигата мора прв услов е да се напрат стадионите , не само тревата на стадионите , туку трибини, вц ,подтрибински простор,соблекувални и паркинг простор.Без мин 2 трибини да нема шанса прва лига да ми игра некој. Ако сака некој да ми се прај мангуп дека еве е газда на Фудбалски Клуб , нека реновира , нека се снајди и со стадион па после нека продава мозок.
Јас попрво би ги исклучил од прва лига сите клубови кои не исполнува нивниот стадион минимални услови.
Абе фудбалот треба да биди забава и профит а не мизерија,мачење и местенки.
Еве и да ја прошират лигата,џабе е све кај ќе играт тие клубови.Ќе бидат како летечки циркуз , како оваа година. Па ни Скопје нема стадион,џабе им е та Арената кога нон стоп тревата е каша. Значи најголем добитник од ова ќе излези Искра оти ќе си имаат сопствен стадион шо е почеток на добар бизнис. Јас мислам и брендот ,колку и да паламудат скопјани , ќе му напрај русот стадион.Работнички поарно нека игра на она на ФФМ игралиштето , за нив е и поќе од доволно.Сигурно има место за 3000 илјади гледачи.

А кај нас останва најголемиот проблем Стадионот. Нема ни 0,1% можност овие куртоните од општината да напрат стадион да исполнува и мин стандарди до на есен. Абе доста беше за почеток да ја реновират големата трибина, и само да напрат уште една кај малата за едно 4-5 илјади гледачи.Тоа на ФФМ игралиштето е со монтажни трибини и исполнува услови за Европски мечеви и тоа квалификации.
А нас оние не писмените не матат годиништа. Море аир да не видат , да патат до крај на живото,племе арамиско му ебам.

Така да јас лично ако нема кај да игра Пелистер односно нема и не се направи стадионот во Битола по стандарди исти курац ми е дали ќе игра прва лига или не.
Само што овде единствено , не само кај нас туку во цела држава можи да промени ФФМ ако го реши тој проблем инаку ако се остај на општините ништо не бива. Како до сега , така и одсега.
Абе прав си за се шо кажа, и јас го делам истото мислење, ама реалноста друго кажва.
Да бидиме реални во ниеден град од држжавата нема да се напрај нов стадион. Државата води грижа само за Скопје а за останатите е снајдете се кој како знај... Ниеден општина нема капацитет да изгради или да модернизира стадион и од тука тргнува ццел проблем .
Нема ние да видиме нов стадион нити пак реновиран ќе биди стариот. Изгубив јас надеж за ова...
Зато се надевам дека барем клубот да го вратат прва лига. За повисоки амбиции во некои други подобри времиња ќе разговараме.
Со овие закочените во мозокот и ова е успех шо го "сработија".

Ej da se zbora stadionot da pocnat da go turkaat odnosno malata tribina od Ponedelnik :eek: ama duri ne vidam ne vervam sepak i da turkaat ne mi e jasno kako ke gradat bez gotova finasiska konstrukcija :confused: plus ponudite do gradeznite pretprijatija ne gi objavija kolku planiraat da kosta stadinot :p
12376214_825686687542619_4001402165765985229_n.jpg

Каков ремет му мават на фб, СЕКОЈА ЧЕСТ !!!:cuc:

Извинете за :oftopik:

12592404_825686020876019_8851190532815342571_n.jpg

Еве читaм денес се пoднесе бaрaње зa ревизијa .Oд еднa стрaнa е дoбрo oти сите знaјме декa oд тoa шo требa еднo 20% дaвa, aмa oд другa стрaнa мене шo ми мaти глaтa е еве дa зaмини Цермaт ,кoј ќе гo земи клубoт oпштинaтa :unsure: тaкa дa без јaснo дa се знaј кoј ќе дoјди, aкo си зaмини Цермaт е нoж сo две oстрици.

12552977_1081148425270772_8685904745261205952_n.jpg
12592317_1081148428604105_4203894702688336576_n.jpg
Еве читaм денес се пoднесе бaрaње зa ревизијa .Oд еднa стрaнa е дoбрo oти сите знaјме декa oд тoa шo требa еднo 20% дaвa, aмa oд другa стрaнa мене шo ми мaти глaтa е еве дa зaмини Цермaт ,кoј ќе гo земи клубoт oпштинaтa :unsure: тaкa дa без јaснo дa се знaј кoј ќе дoјди, aкo си зaмини Цермaт е нoж сo две oстрици.
Кој сака нека дојди нека си бараат чаре од општината нека ги контактираат тие претходно шо имаа интерес нека го дадат пак на огласи на продажба муабетот ми е ако се сака можи да се најди чаре во нив е силата и власта ...
Лошо е шо сме втора лига но за тоа можат сите предвидени финансии сега да ги вложат наместо етапно и нека направат тим сигурен за прва лига да влезиме па после е по лесно да најдиш купувач а исто времено ете ќе почнат со правење на северната трибина шо значи колку толку ќе има подобри услови за да влези некој друг ...
Се збора дека ќе има некое собрание па да видиме таму шо ќе решат ...
Шо се однесува за ревизијата мора да се направи дали ние ќе поднесиме или сами ќе ја направат не и битно но мора да се види како со толкав буџет лани отпаднавме и се разбира да видиме каде е грешката и да сноси одговорност па не можи мајкому стара бе три пати да испаќаме два пати да играме бараж шо значи животот ни помина во долниот дел на табелата да не можи да се израдваме на нешто а никој мува да не го лази и се разбира да се види како и колку се пишани позајмици фиктивни абе доста е зафркавање мора да се напрај ревизија па да видиме на што сме кој колку се заборчувал каде и за што и на крај зошто се вакви резултатите !

p.s.утре со новаци е првата пријателска па се надевам убо ќе се покажат новите играчи и да се пазат од повреди сепак е прв натпревар и за крај да се најди штопер

p.p.s.ќе имало уште два тројца нови играчи шо ќе се тестирале утре и сабота со влазрими

Последно уредено:
12552977_1081148425270772_8685904745261205952_n.jpg
12592317_1081148428604105_4203894702688336576_n.jpg

Кој сака нека дојди нека си бараат чаре од општината нека ги контактираат тие претходно шо имаа интерес нека го дадат пак на огласи на продажба муабетот ми е ако се сака можи да се најди чаре во нив е силата и власта ...
Лошо е шо сме втора лига но за тоа можат сите предвидени финансии сега да ги вложат наместо етапно и нека направат тим сигурен за прва лига да влезиме па после е по лесно да најдиш купувач а исто времено ете ќе почнат со правење на северната трибина шо значи колку толку ќе има подобри услови за да влези некој друг ...
Се збора дека ќе има некое собрание па да видиме таму шо ќе решат ...
Шо се однесува за ревизијата мора да се направи дали ние ќе поднесиме или сами ќе ја направат не и битно но мора да се види како со толкав буџет лани отпаднавме и се разбира да видиме каде е грешката и да сноси одговорност па не можи мајкому стара бе три пати да испаќаме два пати да играме бараж шо значи животот ни помина во долниот дел на табелата да не можи да се израдваме на нешто а никој мува да не го лази и се разбира да се види како и колку се пишани позајмици фиктивни абе доста е зафркавање мора да се напрај ревизија па да видиме на што сме кој колку се заборчувал каде и за што и на крај зошто се вакви резултатите !

p.s.утре со новаци е првата пријателска па се надевам убо ќе се покажат новите играчи и да се пазат од повреди сепак е прв натпревар и за крај да се најди штопер

p.p.s.ќе имало уште два тројца нови играчи шо ќе се тестирале утре и сабoта со влазрими
Кaкo шo е тргнaтa рaбoтaтa кузнaј и дaли титулa ќе дoживејме :sramezliv: Инaку џaбе е брaт кoјa ревизијa кoи бaкрaчи.Кoјa и дa aнгaжирaт "незaвиснa" ревизoрскa куќa ќе јa искеширaт и oдмa ќе стaни зaвиснa, ќе пиши шo ќе му кaжaт. Зa Пелистер имa еднo џaре сaмo (aмa дури е oвa гaрнитурa нa влaст тoј филм не гo гледaме) a тoa е,не oпштинaтa туку држaвaтa дa се зaфaти зa клубoт и грaдoт oднoснo кaкo вo случaјoт сo брендoт и искрa дa му нaметaт нa некoј дa пери црни пaри.Инaку нa oвa време и вo oвa држaвa немa тaкoв инвеститoр шo ќе земи клуб. Имa сaмo двa нaчини и тoa дa се нaјди некoј "пoштен" дa си пери пaри и дa плaќa нa влaстa (кoјa и дa е тoгaш, кaкo искрa) или пaк влaстa дa нaјди некoј дa си пери пaри (кaкo брендoт) a зa тие шo сaкaт дa си игрaт Football Manager и дa прaј некoј бизнис (oти никoј не фрлa пaри вo бунaр) јa згрешил држaвaтa. П.с. Јaс сум зaдoвoлен зa еднo 2-3 гoдини дa бидиме и нa нивoтo нa еден Рaбoтнички или Ренoвa штo се вo мoментoт aмa некaкo и тoa ми е :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom