Се збора на големо дека можно е да се проширва лигата за наредна сезона.
Според то шо се шпекулира сакат да напрат прва лига да има 14 екипи и да имало промена на овај систем моментално шо важи. Незнам колку е ова точно ама имало притисок од сите клубој да се зголеми лигата.
Ќе видиме шо ќе биди, има време до на лето.
Абе се тое е убо проширување,ама има еден голем проблем а тоа е инфраструктурата. Неможи да ваква инфраструктура да се игра фудбал. За да се изврши проширување на лигата мора прв услов е да се напрат стадионите , не само тревата на стадионите , туку трибини, вц ,подтрибински простор,соблекувални и паркинг простор.Без мин 2 трибини да нема шанса прва лига да ми игра некој. Ако сака некој да ми се прај мангуп дека еве е газда на Фудбалски Клуб , нека реновира , нека се снајди и со стадион па после нека продава мозок.
Јас попрво би ги исклучил од прва лига сите клубови кои не исполнува нивниот стадион минимални услови.
Абе фудбалот треба да биди забава и профит а не мизерија,мачење и местенки.
Еве и да ја прошират лигата,џабе е све кај ќе играт тие клубови.Ќе бидат како летечки циркуз , како оваа година. Па ни Скопје нема стадион,џабе им е та Арената кога нон стоп тревата е каша. Значи најголем добитник од ова ќе излези Искра оти ќе си имаат сопствен стадион шо е почеток на добар бизнис. Јас мислам и брендот ,колку и да паламудат скопјани , ќе му напрај русот стадион.Работнички поарно нека игра на она на ФФМ игралиштето , за нив е и поќе од доволно.Сигурно има место за 3000 илјади гледачи.
А кај нас останва најголемиот проблем Стадионот. Нема ни 0,1% можност овие куртоните од општината да напрат стадион да исполнува и мин стандарди до на есен. Абе доста беше за почеток да ја реновират големата трибина, и само да напрат уште една кај малата за едно 4-5 илјади гледачи.Тоа на ФФМ игралиштето е со монтажни трибини и исполнува услови за Европски мечеви и тоа квалификации.
А нас оние не писмените не матат годиништа. Море аир да не видат , да патат до крај на живото,племе арамиско му ебам.
Така да јас лично ако нема кај да игра Пелистер односно нема и не се направи стадионот во Битола по стандарди исти курац ми е дали ќе игра прва лига или не.
Само што овде единствено , не само кај нас туку во цела држава можи да промени ФФМ ако го реши тој проблем инаку ако се остај на општините ништо не бива. Како до сега , така и одсега.