Фан клуб: Новак Ѓоковиќ

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Џокович никогаш нема да биде тоа што беше Федерер.

Џоковиќ е мн добар тенисер само треба да поработа на карактерот да биде посмитрен да не се нервира толку да зема пример од федеред и ако успее да го поправи тоа да биде попрофесионалец ќе биде многу пред Федерер.

[zEUs];1741072 напиша:
Џоковиќ е мн добар тенисер само треба да поработа на карактерот да биде посмитрен да не се нервира толку да зема пример од федеред и ако успее да го поправи тоа да биде попрофесионалец ќе биде многу пред Федерер.

Ама нема да успее.

Добар тенисер во секој случај, само малку контрола на нервозата

4-6 за Цонга,6-1 за Ноле,3-6 за Цонга...Тоа е,изгледа Ноле не е во форма.

Lele ne znam zosto ama skoro sekogas koga igra so Tsonga gubi.Uspea vo finaleto na championschip da go pobedi Davidenko(koj e podobro plasiran na listata od Tsongo),a izgubi od TsongaInaku vo sekoj slucaj Nole mi e omilen teniser posle Federer.A i mi se dopaga toa sto ima smisla za humor,za razlika od Federer,koj izgleda deka odvaj usta otvara.

Утре со Гулбис игра. Ке биде тоа лесен меч за Џоко.

Па не баш....

2:0 (6:4, 6:4)

Пораз од 53-тиот на АТП листата... Вика дека не е крај на светот и дека главна цел во овој дел од годината му е да го одбрани тронот на Аустралиан опен...Ако продужи вака, не му се пишува добро....

Го папаше ѓоле хаххаха ај можда на аустралиан опен ке биде бољи

Па не баш....

2:0 (6:4, 6:4)

Пораз од 53-тиот на АТП листата... Вика дека не е крај на светот и дека главна цел во овој дел од годината му е да го одбрани тронот на Аустралиан опен...Ако продужи вака, не му се пишува добро....

Ја гледав и неможам да се изначудам колку му е слаб процентот на првиот сервис, а правеше и глупи грешки. Се надевам дека нема така да биде у Мелбурн.

Мора да се подобри на Австралија Опенм,ако сака одбрана на титулата.
А со Гулбис секогаш се тоа тешки мечеви.Многу напредува тој ,иако тоа не е никакво оправдување за Ноле :toe:

Вчера,Џоковиќ ја освои својата прва титула во 2009,11 во кариерата,победувајќи го Давид Ферер со 7-5,6-3 во финалето на турнирот во Дубаи.Сега во сабота ќе игра во Дејвис купот против Шпанија,а следен негов настап на турнир е во Индијан Велс на 9 март :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom