Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Ete ti gi makedonskite treneri. I posle se cudat zasto klubovite nosat stranski treneri, a na niv ne im se dava sansa.

Pazi kolku e glup ej, gi ostava Mega da go imaat posledniot napad. Prosto e ko grav, na 10 sekundi pravis faul, pa bujrum da vidam koj e fraer neka zastane neka gi pogodi dvata penala. Muda treba da imas za da pogodis vo takov moment. Duri i da gi pogodi dvete imas tvoja topka i napad za pobeda!

I citam denes i se prasuvam dali e ozbilen, vika uste 100 pati da se vratime od pocetok uste 100 pati nema da pravam faul. Epa nema da pravis faul ama uste 100 pati ke bides vo podredena uloga, a protivnikot ke ja ima topkata i ke odlucuva za pobeda.

Тоа што е одлука на тренерот дали фаул или не он ќе си се носи со тоа , ама неможам по никоја логика да го сфатам Љубичич ?! па што кур бараш да затвараш а тој Николич ти стои на 3-ка а му тргна шутот па на тој во последна четвртина ? последните 1:30 Љубичич си беше во мислите кај ќе шљока за нова година .. Играчите се држеа и покажаа борбеност единствена замерка ми е за Љубичич и тренеров што се погуби малце . Ајде сеа со педерите да ги згазиме па мирно нова година да си се прослави :)

Ќе повторам. Најголемата грешка беше што претпоследниот напад на Мага Лекс на 25 секунди до крајот веднаш направија фаул. 100 години гледам кошарка и такво нешто не сум видел. Да водиш два разлика и на 25 секунди пред крајот веднаш да правиш фаул како да губиш два разлика. Да оставија тој напад мега лекс да троши секунди овие и да погодеа тројка пак ќе останеше доволно време МЗТ да има последен напад. Точно е дека промашија слободни и дека Љубичиќ не го затвори како треба најдобриот и единствениот расположен за тројки. Дечкото погоди се што проба дури и преку рака на Луковиќ едноставно вчера му беше денот. НО затоа постојат тренери кои ваков натпревар добиваат со тактика, без да чекат на крајот среќата да го реши победникот. Како и да е ова е натпревар изгубен од тренерот и покрај грешките на играчите.
Што се однесува до коментарот странски тренери, македонските не ги бивало нема врска констатацијата имаше МЗТ и странски тренери и пак губевме на глуп начин и во последните секунди. Нормално е дека нашите тренери не ги бива за вакви натпревари кога немаат искуство. За некој работи не е доволно да се има талент. Тренерот ако е паметен ќе научи многу од вчерашните грешки.

Можеби лошо постапи Јончевски на крајот но од грешките се учи нема што да му се замери млад е и неискусен треба да му се даде шанса,а и не е крив тој што МЗТ игра буквално без плеј,вчера само вкупно 4 поени од двата плејмејкери,ајде Љубичиќ барем асистира знае да изигра добро ама Протиќ е дно дна не знае кај тера дечкото и само тројки шутира,вчера да имавме асален плеј лесно ќе ги добиевме.На екипава моментално им фали само стартен плеј место Протиќ и еден играч за ротација на 2-3 и имаш супер екипа

Па и Докузовски го бранеше последниот напад на ЕП во Литванија против Хрватска на 2 разлика па поголемиот дел од јавноста го величеше тој потег како правилен,тогаш хрватите промашија обид за три и вчера ако промашеа мега ќе беше ист случај,вчера грешката беше кај Љубичиќ што не бранеше шут за три

Ние веќе еднаш се изгоревме во иста таква ситуација со истиот тренер и требаше овој пат поинаку да се изигра,ама ете дечкото изјавил уште 100 пати да ја има истата ситуација,уште 100 пати нема да праи фаул.

Според мене немаше потреба да се прави фаул поради тоа што ако Мега ги погодеше слободните потоа ќе имавме проблем да ја уфрлиме топката во игра како што беше случај целиот меч,не е проблемот што се бранеше нападот проблемот е што мораше да се брани шутот за три ПРЕД СЕ макар и се остави ситуација за лесни два,грешката е во Љубичиќ кој дремеше и за тоа Дамјан му се лутеше на крајот,а ако отидеше мечот во продолженија ќе бевме големи фаворити со оглед на тоа што 5 играчи на мега беа исклучени заради лични грешки

4ца со 5 лични, 2ца клучни со по 4. Кај нас Дамјан и браќата со по 4. Дефинитивно требаше Љубичиќ да се залепи до тој на тројка, па макар и да дадеа кош за 2 поена, ние сме во предност. Видете ја снимката (3:25).

Љубичиќ ЗАСПА.

И плус, Протиќ за 15 минути, 2 поена (од слободни фрлања), 1 асистенција, 1 украдена топка, 3 фаула и 4 изгубени топки. Статистика ко на сон... :popce:

Овој Протиќ ви е жива катастрофа па имале шанса да го следат у Аба лани да видат што суртук е има млади наши што ќе изиграат исто а е поефтино

Сеуште ги пцујам зошто си отиде Чапин иако е во години за овие Љубичич и Протич/ќ е АЛЕН АЈВЕРСОН ! и да конечно да се погоди тренер што знае кога треба тајмаут да побара . Во новава година да си освоиме двојна круна а за во АБА што даде господ тоа :)

Сеуште ги пцујам зошто си отиде Чапин иако е во години за овие Љубичич и Протич/ќ е АЛЕН АЈВЕРСОН ! и да конечно да се погоди тренер што знае кога треба тајмаут да побара . Во новава година да си освоиме двојна круна а за во АБА што даде господ тоа :)
Чапин не е ништо подобар сезонава барем не од Љубичиќ,а од Протиќ секој плеј во лигата е подобар дури и добар дел и од нашава лига

Чапин не е ништо подобар сезонава барем не од Љубичиќ,а од Протиќ секој плеј во лигата е подобар дури и добар дел и од нашава лига

незнам дали е во форма или не го немам гледано годинава но додека беше во МЗТ газеше , за Љубичич имам некое мислење незнам ако не му даде жена му/девојка му сабајлето вечерта ќе изигра ужасна утакмица не ми е јасен , а за Протиќ имаш право :) како и да е добра сезона е позади нас , да продолжиме вака и во нареднава година :)

незнам дали е во форма или не го немам гледано годинава но додека беше во МЗТ газеше , за Љубичич имам некое мислење незнам ако не му даде жена му/девојка му сабајлето вечерта ќе изигра ужасна утакмица не ми е јасен , а за Протиќ имаш право :) како и да е добра сезона е позади нас , да продолжиме вака и во нареднава година :)

секоја сезона изминативме 3-4 години ни е добра нас, у лига си газиме стандарт, само што мислам дека треба малце поголемо залагање за у АБА лига, иначе за домашното првенство и со пола од јачината од овој состав ке си освајаме титули

секоја сезона изминативме 3-4 години ни е добра нас, у лига си газиме стандарт, само што мислам дека треба малце поголемо залагање за у АБА лига, иначе за домашното првенство и со пола од јачината од овој состав ке си освајаме титули
Па не би рекол дека со пола јачина би биле шампиони,глеј ги Кожув за два дена четворица играчи потпишаа,Куманово и Соколи исто се солидни сезонава

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom