Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Нема логика некој Амер да дошол на печалба во Европа да зема толку малку, па сончоглед и семки да продава кај нив повеќе пари ќе земе :rolleyes:

Нема логика некој Амер да дошол на печалба во Европа да зема толку малку, па сончоглед и семки да продава кај нив повеќе пари ќе земе :rolleyes:

Да али они не сакаат да се занимаваат сончоглед сакаат да играат кошарка а во тој случај имаат два избора или ќе играат во Европа/Азија или ќе играат во D-league а во таа лига максималната плата е 20К евра ако и толку зима некој,вообичаено околу 15К им е платата.

А и од Европа и од таа D-league максимумот е ист а тоа е НБА договор со тоа што преку Европа може и да стигнеш до некој просечни договори околу 100К евра, додека ако влезеш во D-league и поминеш таму некоја година нигде не идеш.

Ја ти кажувам дека зимаше многу повеќе од тоа што го пиша, и тоа доста повеќе
Ало бе сума кажи, па ќе ти кажам дали си во право или не. Не туку ми се натегај помалце повеќе

5-6 банки бе Стеф, колку да зима. Исто и Дамјан 12че што си лапаше. :)
:pos::pos:
Какви 5-6 банки бе се слушаш ли? Едниот беше за 2000 долари другиот за 1500, ништо повеќе. Што мислите вие бе, Коби Брајант доаѓа па милионски плати ќе имаат. Ги собраа и него и Далман од протестантска населба/маало, таму од пичке си материне...
Со тоа што имаа платено и смештај и јадење по три пати дневно во Ин Вино.

друже мзт има договор со АБА на 3 години, и сите тие 3 години тие учествуваа со вајлд-карта за која се плаќа 150 000 евра, под услов во тие 3 сезони ниту еднаш да не се последни... за следната сезона никој не ми го гарантира местото во АБА лига, нашата лига нема договор со АБА лига, како што имаат федарациите на Босна, Хрватска, Словенија и Србија да имаат редовни учесници во лигата со остварените резултати во нивните национални шампионати :)

за недела дена започнува АБА лигата, според ростерите Црвена Ѕвезда, Цедевита, Будуќност и Унион Олимпија се фаворити, од позадина шанса ќе чекаат Партизан, Шолноок и Игокеа, потоа според квалитетот се Крка, Цибона, Левски, МЗТ, Задар, Мега Визура и Металац. мислам дека МЗТ има квалитет да избори опстанок, со кој би обезбедиле уште услов за преговарање за учество во АБА лига и во наредните години, Левски, Металац и Задар според мене имаат послаби тимови од МЗТ :)

Ало бе сума кажи, па ќе ти кажам дали си во право или не. Не туку ми се натегај помалце повеќе
Ако некој има точни информации за МЗТ од форумов, тоа е Институт. Така да ако вика дека земал повеќе, повеќе земал.
И за финансии се е тајно у клубов па најверојатно и затоа не ти дава точна бројка.

Ако некој има точни информации за МЗТ од форумов, тоа е Институт. Така да ако вика дека земал повеќе, повеќе земал.
И за финансии се е тајно у клубов па најверојатно и затоа не ти дава точна бројка.
Брат се знаев со играчите, тренирав у МЗТ, и сеа сум дел од МЗТ, не знам како да ви објасни човек дека не зимале ни двајцата повеќе од 2000 долари... За првата сезона зборам!

Брат се знаев со играчите, тренирав у МЗТ, и сеа сум дел од МЗТ, не знам како да ви објасни човек дека не зимале ни двајцата повеќе од 2000 долари... За првата сезона зборам!
може да си фантазирате дека некој зимал толку пари у мзт, 12к за дамјан??? најплатени си беа тоше и станко со по 10к и тоа за сезоната со еврокупот предходно играа за по 7, а дамјан за 4500.
другарчево вика дека управата била многу скржава како пари од џеб да дава. Ако него го лажат директорите и членовите на управата, ве лажам и јас

може да си фантазирате дека некој зимал толку пари у мзт, 12к за дамјан??? најплатени си беа тоше и станко со по 10к и тоа за сезоната со еврокупот предходно играа за по 7, а дамјан за 4500.
другарчево вика дека управата била многу скржава како пари од џеб да дава. Ако него го лажат директорите и членовите на управата, ве лажам и јас

Дамјан ако играл за 4500,јас ќе му дадев дома да ми игра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom