Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
А МЗТ да немаше шанси да иде у Еврокуп,ке доеше у сала??:icon_mrgr:
Можеби дека е последна утакмица и дека имаме шанси за Еврокуп,можеби ке има повеќе луѓе како на трибина така и у сала:):)

Не ја заборавајте Крка. Доколку утре победат во Словенечкото дерби, тогаш Игокеа МОРА да победи со Широки дома затоа што Крка 95% го добива дуелот со Шолнок, што би не ставило во ситуација само ние и Крка да имаме исто бодови а они се подобри во меѓусебен скор, секако ако ние победиме.

Ако утре Крка изгуби, а ние победиме со Раднички, натпреварите на Игокеа и Крка во последното коло се нерелевантни.
Така да утре сите навиваме за Алеш Пипан :D

Ќе си ја наместат словенците али ајде да се надеваме :)

Фала Пипан
Следното коло се надевам на голем број луѓе( како за последна и клучна утакмица од Аба), да си осигураме еврокуп. Сами си ја имаме судбината во раце

МОРА МОРА МОРА СИТЕ ДА ДОЈДАТ У САЛА У САБОТА,ИМАМЕ ГОЛЕМИ ШАНСИ ЗА ЕВРОКУП У ЈАНЕ... :D
А следната среда ке биде АЕРОДРОМСКИ КУР ВЕ ЧЕКА Оооооооооооооооо... :D :D

MZT SKOPJE

Во сабота се игра последното коло во АБА лигата значајно по две работи. Првата, МЗТ Скопје со победа ќе се зацврсти на шестата позиција со што европска кошарка ќе се гледа во Аеродром и следната сезона, и другата, да се поздрави рушењето на три рекорди на една од најголемите кошаркарски легенди на Македонија и АБА лигата, односно Тодор Гечевски и официјално ќе биде играчот со најголем број на индексни поени, најголем број постигнати поени и најголем број на остварени скокови во историјата на Јадранската лига.

Како се движат картиве,која цена ?

По 50 денари за горните трибини и 100 денари за останатите :)
Така и мислев,ситница ја не знам што треба да се деси луѓево да излезат од дома,а и секако субота е.Ама проблемот е то ко идеаа Звезда и Партизан не моеш до карта да дојдеш,од тиа што идат да се сликаат и чекираат за Фб.

Така и мислев,ситница ја не знам што треба да се деси луѓево да излезат од дома,а и секако субота е.Ама проблемот е то ко идеаа Звезда и Партизан не моеш до карта да дојдеш,од тиа што идат да се сликаат и чекираат за Фб.
Епа така е,а МЗТ-партизан имаше 6500 луѓе,а 10 дена покасно имаше 1000 у сала против Калев... :)

Ај да се кладиме дека салата пак нема да биде полна.

U subotu ćemo posljednji put na regionalnim parketima moći vidjeti ovu živuću legendu ABA lige.

Oprašta se najbolji strijelac, najbolji skakač i najkorisniji igrač index u čitavoj povijesti Jadranske lige!

Za tu priliku ulaz na utakmicu MZT-a i Radničkog bit će besplatan kako bi se ovaj makedonski velikan oprostio trijumfom vrijednim plasmana u Eurokup.

Osim za MZT igrao je još i za Tikveš, Nikol Fert, Avelino, Hagen, Rabotnički, PAOK, a najdublji trag ostavio je u Zadru gdje ga i danas nostalgično zazivaju "Todoreee, Todoreee!".

Na parketu je uvijek bio najsrčaniji, uvijek je spreman ostaviti dušu za pobjedu svog tima, što reći samo kad je htio za Makedoniju igrati sa slomljenom rukom na Eurobasketu 2011., a iako se bio oprostio od reprezentativnog dresa, dao se nagovoriti u zadnji čas zaigrati prošle jeseni u Sloveniji iako je već bio navršio 36 godina.

Da nije za staro željezo dokazao je i ove sezone sjajnim partijama u pobjedama svog tima, a najbolju utakmicu odigrao je u Beogradu protiv Partizana održavši pravu lekciju crnobelim centrima. Prije dva tjedna držao je Cibonu na rubu ponora u Zagrebu, kažnjavajući i najmanji pruženi prostor za šut.

Ostaje nam samo nada da će se opet predomisliti zbog ljubavi prema košarci, jer teška ću srca pisati o njemu u povijesnom kutku dogodine.

https://www.facebook.com/trollABA[DOUBLEPOST=1395916153][/DOUBLEPOST

Дами и Господа, храмот Јане Сандански :vozbud:
Греота ќе биде да не се игра наредна година Еврокуп, затоа сите утре против Раднички за легендата Гече, за победа, за Еврокуп !!!
1010004_10152389908698816_1457841931_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom