Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Абе каков одличен плеј ,нема играно сериозна кошарка повеќе од една сезона.Зошто Стаиќ да не му ги игра минутите,Стаиќ има договор на 4-5 години,подобро следните 2 сезони него да го правиме играч одколку Цветкович кој при првата шанса ќе се врати назад во Ѕвезда.

Ова ми е ист случај како Партизан летоска што пробуваше да го ували Џекиќ али тука управата имаше мозок и ги одби па ене го сега во Струмица не прави ништо.Тука им помагаме они да се ослободат од играч под договор и да си донесат подобар плеј,а и да се разигра Цветковиќ на крај пак ќе си се врати назад.Нема никаква логика.

А и веќе 7 странци има додека следната на крајот на сезоната добар дел од Македонските играчи ќе мора да си идат кој поради старост кој поради незнаење ( Кире и Огнен ).За што се носат уште странци ?Стаиќ и Младеновски треба да бидат главна насока за развитокот на тимот ,двајцата се млади и имаат МНОГУ ДОЛГИ договори а и играат на позиции кој се дефицитарни во Македонија.

Za Staic se soglasuvam a za Mladenovski pa deckoto neznae da so topka da se sostavi samo sto e visok, a Staic pak ke igra kolku tolku nemozes da pravis igrac koga ti zavisat utakmici za visok plasman be luge neka se kali vo domasno prvenstvo pa posle vo ABA... baska Cvetkovic ke pomogne kolku tolku vo ponatamosniot del, pa otom potom za naredna sezona.

Сериозен ко-коментатор имаат. Асистент професор за кошарка.

Фала што ме потсетисте да ставу на арену да ве глеам
Здробите ги, нека пукне Пипан фацу му јебем МелГибсонофску

Негооо вратите ни га Ацу, за да има кој да ви се спротистави у супер лигу : )

:facepalm: Колку се неконстантни тоа е чудо едно

Добро бе луѓе ќе ми објасни ли некој кој ги носи овие играчи у МЗТ, каков скаутинг имаат не ми се верува:facepalm:. Па подобро избркај ги Костовски, Огнен, Џонс донеси еден плејмејкер нека зема плата како овие тројца заедно ама барем да го бидува, а тие донесуваат странци кои се послаби од домашните кошаркари. Ајде ќе видиме како ќе се покаже Цветковиќ ама немам некоја надеж.

Црногорскиот репрезентативец Сеад Шеховиќ е нов играч на МЗТ Скопје. Исто така на позајмица до крајот на сезоната утре во Скопје пристигнува и плејмејкерот на Црвена Звезда, Александар Цветковиќ.

https://www.facebook.com/KKMZTSkopje/posts/10152188316243816:0

Ми се чини или овој Шеховиќ е стварно добар играч?

Џонс ако е точно како што ми пренесоа е на 1 месец потпишан пробно, што значи ќе лета а Оташевич ќе биде во комбинација со Цветкович.
Лека полека со Шеховиќ сме јако обезбедени на 2/3 позиција, иако главниот проблем уште не е решен... центарската позиција,се виде и вчера колку еден Гече е вреден за тимов ( патем нека пише некој зошто не играше ) и колку може да помогне и на 38 години !

Наредна сезона очекувам 2ца нови играчи само на центарските позиции па да видиме и ние бел ден, со Чековски веќе не ја бидува работата, освен што се нервира ништо друго не прави.

Џонс ако е точно како што ми пренесоа е на 1 месец потпишан пробно, што значи ќе лета а Оташевич ќе биде во комбинација со Цветкович.
Лека полека со Шеховиќ сме јако обезбедени на 2/3 позиција, иако главниот проблем уште не е решен... центарската позиција,се виде и вчера колку еден Гече е вреден за тимов ( патем нека пише некој зошто не играше ) и колку може да помогне и на 38 години !

Наредна сезона очекувам 2ца нови играчи само на центарските позиции па да видиме и ние бел ден, со Чековски веќе не ја бидува работата, освен што се нервира ништо друго не прави.

Temperatura
--- надополнето: 30 декември 2013 во 00:04 ---

Браво за момците што отидоа на толкав пат . ФЛАМИНГОСИ ОН ТУР :)

:cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom